Şimdi Ara

Nereden geldik, nereye gidiyoruz? Varoluş amacımız nedir? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
1
Favori
10.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yaradanın yaratma gücü var. en iyi ressam, en iyi bilim adamı, en iyi fizikçi, en iyi en iyi en iyi Yaradanım bütün noksan vasıflardan münezzeh. Yaratma yapabilme gücün varsa yaparsın, boşmu duracaksın. Bu dünya bir kurs. İyi ve kötüyü burda öğrenmeye geldik. Kursumuzu görüp ebedi hayatımıza herşeyin bilincinde olarak eğitilmiş olarak gideceğiz tabiiki din denilen insanların doğru yolda gitmesini sağlayan kanun düzeneğinin yolunda gidersek.
    Çamaşır Makinasını ben icat ettiysem o makinanın kullanam kılavuzunu da ben yazabilirim bir başkası yazamaz. Allah insanı yarattı ve kullanma kılavuzunuda elçileri aracılığı ile gönderdi. Kur'an da ne diyor; şunu yaparsan insanın maddi ve maneviyatı için zararlı şunu yaparsan yararlı yani haram ve helal olayı. Hayatı insanlar zorlaştırıyor. İnsanların yaşadığı düzeni sağlayan idaresel birimlerin ufacık yanlış hareketleri insanları çok kötü etkiliyor. Bu dünya sınav yeri değil. Bunu böyle düşünenler dünya hayatında yanlış adımlar atarlar. Atacağın adımda insanlar için hayır varsa atacaksın yoksa atmayacaksın. Arakadan gelen nesilin senin yaptıklarını örnek alacağını unutmayacaksın. Herkes kendinden sorumlu. Evlenemden önce insan yetiştirmenin kursunun olması çok önemli. Çocuğunuz oldu ve onu nasıl yetiştireceğnizi bilmiyorsanız o çocuk dünyanın başına bela olur. Çocuk sevecem diye Çocuk doğurmakla çocuk yapmakla olmuyor. Çocuğun her sorusuna bıkmadan usanmadan ve doğru cevap verebilmeyi öğrenmek gerekiyor. Doğru cevabı bilebilirsin fakat o çocuğa o doğru cevabı söyleme yolu yöntemi çok önemli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lighthearted -- 15 Haziran 2009; 11:17:36 >




  • beden iyi de akıl, ruh, ahlak ne? Bunların kaynağı ne? Bilinç ne? Milyarlarca insanların bazıları dünyaya Peygamberler gelmiş, Allah kendini ve emirlerini bildirmiş diyor. Bunlar hakkında milyonlarca kitab yazılmış, her dilde, her yerde. Her kademeden insanlar tarafından. Sonra kendi bedenini incele, uzayı incele, herşeyi incele. Hiç tesadüfen oluşan birşey yok, kaos yok, herşey sebeb/netice zinciri şeklinde devam ediyor. Sonra ölüm denen birşey var. Niye ölüyoruz? Ölünce ne oluyor? Yok oluyorsak niye varız?
    Bütün bunları es geçerek "evrimsel süreç" demek ne demek? Yukardaki sorulara cevabınız var mı?
    Bir araba bile kendi kendine var olmuyor? Sene bile bir anda yoktan, gökten elma düşer gibi dünyaya gelmedin de bu muazzam, akıllara hayret verici bu kainat, bu hayat, uzay, dünya, güneş hasılı ne varsa nasıl kendi kendine oluşmuş? Oluşmuş da şimdi niye olmuyor böyle şeyler.




  • Sevgili yken anlatmak için epey bir çaba sarfetmişsin.Tabi sayfalar dolusu anlatsan birşey değişmeyecek.Bunlar da senin düşüncelerin ve yaşayışın.Yazdıklarını ilk kez okuyor ya da bilmiyor değilim ,zamanında bunlar üzerine düşünmekten zaten saçım beyazladı.Ve ben kararsızlık aşamasında değilim anlattıklarım benim için kesindir ve bir başka alternatifi yok.Yine de teşekkürler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: lighthearted
    Evlenemden önce insan yetiştirmenin kursunun olması çok önemli. Çocuğunuz oldu ve onu nasıl yetiştireceğnizi bilmiyorsanız o çocuk dünyanın başına bela olur. Çocuk sevecem diye Çocuk doğurmakla çocuk yapmakla olmuyor. Çocuğun her sorusuna bıkmadan usanmadan ve doğru cevap verebilmeyi öğrenmek gerekiyor. Doğru cevabı bilebilirsin fakat o çocuğa o doğru cevabı söyleme yolu yöntemi çok önemli.


    Çocuk yetiştirmenin kursu olamaz ve kimseye çocuk nasıl yetiştirilir öğretilemez.Çünkü bir insan "kendine" nasıl bakıyorsa çocuğa da öyle bakar.Kendine nasıl davranıyorsa çocuğuna da öyle davranır.Kendiyle yıllarca dalga geçtiyse çocuğuyla da geçer.Bir anne zamanında kendi annesiyle nasıl bir iletişim kurduysa kendi bebeğiyle de aynısını kurar.Bunların alternatifi yok.Bir çocuğun bir hareketine 1000 farklı şekilde cevap verilebilir ama hepsi o kişinin kendisine göre doğrudur.Yani asıl soru nasıl çocuk yetiştirilir değil kendimizi biran önce nasıl yetiştiririz sorusu olmalı.Ve unutmadan söylemek isterim ki kadınların bebek bakma gibi doğal bir dürtüleri falan yoktur ,otomatik olarak çocukları sevme gibi bir özellikleri de yoktur ,hatta bir çok kadın çocukları aslında sevmez.Fakat onlara tersi çok iyi öğretildiği için bunu çok güzel gizlerler ve asla farkında olmazlar.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: EdaisY

    Bence insanların biraz daha aptal yaratılmaları gerekirdi.
    Bu soruları anlamayacak,böyle soruları düşünemeyecek kapasitede.
    Tıpkı sokakta gördüğümüz insanlar gibi.
    Ama daha zekileri düşünüyor işte...



    Ben de buna katılıyorum.Fakat zeki isek bu sorgulamayı gittiği yere kadar yapmalıyız.Aptal olsak yapmazdık ama eğer kafada bu sorular varsa bunları sormadan huzur içinde yaşamak mümkün değil.
  • Tabii ki değişmez, zaten değiştirme gibi bir hayalde de değilim. Zaten ölünce daha doğrusu işten geçince anlayacaksın ama artık biraz geç olacak. Sadece buna üzüldüğümden dolayı yazdım.

    İnananların dedikleri doğru değilse ve ölünce herşey bitiyorsa ki hipimiz öleceğiz, biz birşey kaybetmiş olmayız zaten öldük, yok olduk.

    Aksi olursa siz ne kaybedersiniz, bana bunun cevabını verin. Yüzde 1 ihtimal bunların dediğinin doğru olması üzerine bir düşünün; siz neyle karşılaşcaksınız? Buna cevabınızı merak ediyorum.





    quote:

    Orjinalden alıntı: dm01

    Sevgili yken anlatmak için epey bir çaba sarfetmişsin.Tabi sayfalar dolusu anlatsan birşey değişmeyecek.Bunlar da senin düşüncelerin ve yaşayışın.Yazdıklarını ilk kez okuyor ya da bilmiyor değilim ,zamanında bunlar üzerine düşünmekten zaten saçım beyazladı.Ve ben kararsızlık aşamasında değilim anlattıklarım benim için kesindir ve bir başka alternatifi yok.Yine de teşekkürler.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: yken

    Tabii ki değişmez, zaten değiştirme gibi bir hayalde de değilim. Zaten ölünce daha doğrusu işten geçince anlayacaksın ama artık biraz geç olacak. Sadece buna üzüldüğümden dolayı yazdım.

    İnananların dedikleri doğru değilse ve ölünce herşey bitiyorsa ki hipimiz öleceğiz, biz birşey kaybetmiş olmayız zaten öldük, yok olduk.

    Aksi olursa siz ne kaybedersiniz, bana bunun cevabını verin. Yüzde 1 ihtimal bunların dediğinin doğru olması üzerine bir düşünün; siz neyle karşılaşcaksınız? Buna cevabınızı merak ediyorum.





    quote:

    Orjinalden alıntı: dm01

    Sevgili yken anlatmak için epey bir çaba sarfetmişsin.Tabi sayfalar dolusu anlatsan birşey değişmeyecek.Bunlar da senin düşüncelerin ve yaşayışın.Yazdıklarını ilk kez okuyor ya da bilmiyor değilim ,zamanında bunlar üzerine düşünmekten zaten saçım beyazladı.Ve ben kararsızlık aşamasında değilim anlattıklarım benim için kesindir ve bir başka alternatifi yok.Yine de teşekkürler.




    Çıkar ilişkisi içinde inanıyorsunuz sanırım..




  • Cevap fazlasıyla basit.Bu ticaret mantığı kökünden yanlış olmakla beraber yine de doğru olabileceğini kabul ederek birşey söyleyeceğim.Bir ateistin yaşantısıyla inançlı bir kimsenin yaşantısı arasında burada kelimelerle ifade edemeyeceğim kadar fark vardır.Üzüntüsü sıkıntısı aşkı gururu kibiri mutluluğu cinselliği dürüstlüğü, aklına gelebilecek herşeyi kökünden farklıdır.Böyle olmadığını görmüş olsam sana sonuna kadar hak verirdim ve "ya tutarsa?" mantığı içinde 2 tarafa da yaranan bir hayat yaşardım.Yani allah olabilir de olmayabilir de ben en iyisi çok kurcalamıyım derdim.Ama diyemiyorum.
  • soruma cevap yok ama neticede değil mi? Dünyada yaşadık, öldük yok olduk biz birşey kaybetmeyiz ama aksi olursa siz ne kaybedeceksiniz, cevap var mı?

    İnsan çıkar için Allah ver demez zaten dille dese bile buna da "İman" denmez.

    Felsefe yapayım derken sermayeyi de elden kaçırmamak lazım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yken

    soruma cevap yok ama neticede değil mi? Dünyada yaşadık, öldük yok olduk biz birşey kaybetmeyiz ama aksi olursa siz ne kaybedeceksiniz, cevap var mı?

    İnsan çıkar için Allah ver demez zaten dille dese bile buna da "İman" denmez.

    Felsefe yapayım derken sermayeyi de elden kaçırmamak lazım.


    Birşey kazanıp, kaybetceğini düşünse zaten inanır. Bu mantık çok yanlış, inanç ticaret değildir.
  • yken cevap yok diyosun ama sanırım yazımdan çıkan cevabı almadın.Burda soru cevap yapmayalım diye haliyle süsleyerek paylaşarak ve açıklayarak konuşuyoruz.Ben yazımdaki özeti veriyim;eğer tanrı yoksa kaçırdığın o farklı ve özgür hayatın hesabını kim verecek?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dm01

    yken cevap yok diyosun ama sanırım yazımdan çıkan cevabı almadın.Burda soru cevap yapmayalım diye haliyle süsleyerek paylaşarak ve açıklayarak konuşuyoruz.Ben yazımdaki özeti veriyim;eğer tanrı yoksa kaçırdığın o farklı ve özgür hayatın hesabını kim verecek?


    Tanrı yoksa ölünce yok olduk, herşey bitti. Ben de sen de yoksun. Ya varsa senin halin nolacak?
    Niye bu soruya cevap veremiyorsun?
  • Ben cehennemde geberip gidiyorum sen ise komple hayatını boşa geçirmiş oluyosun.2 tarafın da riski var.Dolayısıyla mutlu mesut yaşayabiliriz.Riskler eşit olduğuna göre benim için üzülmene gerek yok çünkü ben senin için üzülmüyorum.
  • ''Var olmak demek, kendi varoluşunu yaratmak demektir''

    SARTRE

    Olmayan bir şeyi varetmeye çalışıyorsan 0 noktasını belirleme lüksü senin elinde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raskolnikov -- 16 Haziran 2009; 13:04:37 >
  • Cehennemde "gebermek" yok, sonsuza kadar yaşanacak. Cevaplarınız bile kafadan sallama. Komple hayatını boşa geçirmiş dediğin sen sonsuz azay içindeyken Cennetde sonsuz nimletlere kavuşmuş, en mühimi de yaratanının rızasıı kazanmış olarak yaşıyor olacak.

    Hangi tarafın riski daha fazla? Ben 50- 60 sene dine uyuyorum sonuçta Cennete oluyor olacağım ama sen dünyada inanmadığın için Cehennemde olmuş olacaksın.

    {not: Kimsenin sonu belli olmaz, Allah hepimize hüsnü hatime versin, size de bize de. Bakarsın son nefeste imana gelirsiniz. Size cehennemliksiniz falan demiyorum, bana düşmez, kimsenin haddine değil. Yazışmaların icabı böyle anlatıyorum}




    quote:

    Orjinalden alıntı: dm01

    Ben cehennemde geberip gidiyorum sen ise komple hayatını boşa geçirmiş oluyosun.2 tarafın da riski var.Dolayısıyla mutlu mesut yaşayabiliriz.Riskler eşit olduğuna göre benim için üzülmene gerek yok çünkü ben senin için üzülmüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yken -- 16 Haziran 2009; 23:18:43 >




  • sen gerçekten basit şeyleri bile anlamıyorsun.Ufacık bişey konuşuyoduk ondaki basit mantığı bile anlamadın.Riskler eşit falan diyorum bişeyler diyorum anlamıyorsun kesinlikle.Sağol güldürdüğün için daha güçlü birini beklerdim karşımda.
  • noktayı ben koyayım o zaman...















    Şüphesiz dönüş ancak Rabbinedir. (Alak/8)
  • yine mi aynı konu....inanmayan insana ne anlatacan arkadaşım boşver.....yok mutlu olmak için geldik yok nesli devam ettirmek için yok öyle yok böyle...biraz felsefik saçmalıklar biraz bilimsellik kokan nedenler..sonuç olarak pinpon topu gibi bi o yana bi bu yana çarpıp giden, sonra yine dönüp dolaşıp aynı noktaya varan çaresizlik içinde çırpınan düşüceneler...

    varoluş amacı ortadadır armut piş ağzıma düş demeyen bunu gidip öğrenebilir.
  • Kalu Bela'dan geldik Kalu Bela'ya gidiyoruz. Varoluş amacımız Allah'ı tanımak, sonsuz kudretini anlamak ve ona şükretmektir. Ölüm ise bir son değil Ebedi Dünya ile İmtihan Dünyasından bir geçiş yolu bir kapıdır.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.