Şimdi Ara

Neneden Miras Kalan Eve Dayım Benim Diyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar anneannemden çocuklarına kalan bir daire var kendisi 12 yıl önce vefat etti. Dayım bekar ve durumu olmadığı için evli olan kız kardeşler kal demişler buna 3 erkek 5 kızlar toplamda. 3 yıl önce evlendi herkese bu ev benim hakkım asla çıkmam diyormuş.

Kardeşleriyle de görüşmüyor artık haklarını istedikleri için. Erkek kardeşler de kızlar hak almasın diye bunu destekliyorlar. Şimdi mirastan hakkımızı istememiz için ne yapmamız gerekiyor? Bir de geçmiş 12 yıla ait kirayı da isteyebilir miyiz kendisinden?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simerazzı -- 18 Ekim 2016; 2:09:49 >

• avukatlarin en cok takıldığı platform olan konu disinda kesin net cevap bulcaksin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ataerkil bir toplumuz işte kanıtı :(

• racyrocq kullanıcısına yanıt
    Avukatlar cevaplasın diye sormadım başından geçen vardır diye tahmin ettim
  • Hoş geldiniz arkadaşlar mirasta tüm kardeşlerin hakkı vardır.

Ev satışa çıkarılır ve para eşit şekilde dağıtılır.

Maddi durumu iyi değilse veya hasta ise daire dayınızın olsun vicdanlı olmak lazım.

• Ev sahipleri bir avukata gidecek ve dava açılacak. 12 senedir orada yaşadığını ispatlayabilirseniz alırsınız kirayı da. (İspat için örnek; ikametgahı o adrese kayıtlı olması vs.)

• trplayer kullanıcısına yanıt
    En kesitrme yol bu gibi görünüyor ancak ev nasıl satışa çıkarılacak, hadi çıkarıldı ve alıcı bulundu 3 erkek kardeş hakkımı vermem demiş, ki dayım da bildiğin aile kurmuş evde evi komple dayayıp döşemiş onu nasıl çıkarıcaz asıl. Maddi durumu kötü olsa kimse sesini çıkarmaz hocam ama 3 yıldır nasıl olduysa bir anda zenginleşti, evi sana satalım dedik durumun da var, gidip 150.000TL ye cip aldı ev zaten benim hakkım diyor, bilmiyor bu işleri diyeceğim ama imkansız adam tapu kadastroda memur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ev ucuzsa hiç uğraşmayın dayın kalsın orda. Zaten anladığıma göre 6 kardeşlermiş ev satılıp 6 ya bölünse birşey kalmaz zaten.

• ml_csd_ds M kullanıcısına yanıt
    Evin değeri 80binTL. Neden kalsın ki hocam ortak mal sonuçta, 12 yıl boyunca hiçbir kardeş laf etmedi zaten durumu kötüdür öğrencidir diye. İyi niyeti suistimal değil midir bu
  • Dayın hiç güzel bir sopa yememiş belli
    Toplanıp ağzını burnunu dağıtın 2 gün sonra evi boşaltır

• quote:

Orijinalden alıntı: simerazzı

En kesitrme yol bu gibi görünüyor ancak ev nasıl satışa çıkarılacak, hadi çıkarıldı ve alıcı bulundu 3 erkek kardeş hakkımı vermem demiş, ki dayım da bildiğin aile kurmuş evde evi komple dayayıp döşemiş onu nasıl çıkarıcaz asıl. Maddi durumu kötü olsa kimse sesini çıkarmaz hocam ama 3 yıldır nasıl olduysa bir anda zenginleşti, evi sana satalım dedik durumun da var, gidip 150.000TL ye cip aldı ev zaten benim hakkım diyor, bilmiyor bu işleri diyeceğim ama imkansız adam tapu kadastroda memur

Arkadaşım nenenize ömür boyu yani vefat edene kadar dayınızmı ile berabermi yaşadı. Dayınız nenenize yardımcı oldumu baktımı.

Dayınız Eğer tüm bu iyilikleri yapmış ise Allah zenginde eder 150.000 tl jeep alır.

Evde dayınızın hakkıdır.

Neneniz dayınıza bırakmış vermiş ise evi ve diğer kardeşler itiraz ediyorsalar mahkemeyede verseniz paranızıda alsanız Nenenizin ahını aldığınız için ömür boyu huzur mutluluk yüzü göremezsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: simerazzı

Evin değeri 80binTL. Neden kalsın ki hocam ortak mal sonuçta, 12 yıl boyunca hiçbir kardeş laf etmedi zaten durumu kötüdür öğrencidir diye. İyi niyeti suistimal değil midir bu

Yahu hocam evin değeri 80 bin tl ise ne diye uğraşıyorsunuz ? bırakın kalsın orda. 6 ya bölününce ne kalacak sanki size ?

Ama illa hakkımızı istiyoruz derseniz hiç adamı evden çıkarmakla uğraşmayın konuşun dayın diğer 5 kardeşe hakkını uzun vadede ödesin yani binevi diğer kardeşlerin payını satın alsın otursun.

Birde diğer kardeşlerinde maddi durumu önemli bu konuda diğer kardeşlerin maddi durumu iyiyse uğraşmaya değmez eğer kötüyse 80 bin tl lik ev için adamı çıkarmayın ama diğer kardeşlerin hakkınıda ödesin orta yol bulunsun.

• düzgün bir avukatla görüşün

ya dayınız daire bende kalsın size paylarınızı ödeyeyim der ya da orası satılır tüm kardeşlere paylaştırılır

kesin bilgim yok ama 12 yıllık kirayı alabileceğinizi sanmıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Yorgun Dedektif

Ev sahipleri bir avukata gidecek ve dava açılacak. 12 senedir orada yaşadığını ispatlayabilirseniz alırsınız kirayı da. (İspat için örnek; ikametgahı o adrese kayıtlı olması vs.)

Kira sözleşmesi olmadığı için öyle bir hak talep edilemez.

• Csb

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avukata ver kendi payınızı alın..12-13 bin para düşer..az para değil..burda yok para isteme yok hakkını isteme diyenlere bakma..yok nenenin ahı olurmuşda bilmem ne saçma sapan.orda annenin hakkı var kardeşim..payınız düşeni versin

• bahsi gecen miktar cok egil aslinda kaldiki blununce kisi basi 12 bin tl gibi bisey yapiyor

zamaninda kendisine yardim edilmis, ev ona birakilmis, simdi kendisinin artik yardima muhtac olana yardim etmesi gerekiyor ama anladigim kadariyla boyle bir hareket yapacak kadar saglam karekterli biri degil.

sana tavsiyem, " ah vah, paramiz, hakkimiz" deme bos ver gitsin, kendisi anlamiyorsa hic pesine dusmeyin, al sana ornek

erkek kardesler birlesip bayanlari nufusta olu gosterip, deden kalan mirasi afiyetle yedi, daha dogrusu yiyemedi, hepsinin kursaginda kaldi,kalsinda
    sonunda ne mi oldu hic biri o paranin hayrini goremedi, hepsinin yaptigi isler batti, baslarina belalar geldi evin bayanlarinin durumu simdi cok daha iyi

ister karma de, ister ilahi adalet, samiyor kardes, o yuzden istedin vermedimi birak, o nasil bi anda znegin olduysa bi andada fakir olabilir sadece otur izle , ordan gelecek 3 kurusuda unut , bel baglama
  • trplayer kullanıcısına yanıt
    Nenem ölene kadar birlikte yaşadılar,kadının bağkur maaşı vardı onunla geçiniyordu ama kadına az çektirmedi hep ona yük oldu kalp krizinden gitmesinin sebebi odur zaten çok üzdü kadını eve para da getirmedi hiç okul okuyodu o zamanlar yaz tatillerinde İstanbul'a gelir çalışırdı kazandığını kendi yerdi, hayattayken demiş zaten anneme bana hiç faydası olmadı yine de hakkım ona helal olsun,
  • ml_csd_ds M kullanıcısına yanıt
    Benden size kuruş çıkmaz demiş zaten havalı egoist bir tip bizimle de görüşmüyor kuzenim vasıtasıyla haber yolluyor hep
  • dayanın dayının kapısına

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.