Şimdi Ara

Neil Armstrong Ay'a ilk giden kişi Degil !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
0
Favori
7.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Amerika 1969 daki teknolojiyle aya gitmiş olsaydı günümüzde ay Amerika’nın bir üssü durumunda olurdu. Ama o tarihten beri hiç aya insanlı uçuş olmadı.

- 1969 lu yıllarda bilgisayarlar TIR larla taşınıyorken mekiğe nasıl sığdırıldı?

-Günümüzde Japonlar en ileri teknolojiye sahip olduğu halde neden aya gidemiyor.

-Aya dikilen Amerikan Bayrağı dalgalanıyor havanın doğal olarak ta atmosferin olmadığı bir yerde bayrağın dalgalanması ne kadar mantıklı siz düşünün ? bu dalgalanma orijinal aya iniş görüntülerinde acık seçik görülebilmektedir. Ve bu bayrak ısıya ve soğuğa nasıl dayanıyor ?

-Ay üzerindeki ısı, güneş ışını altında +102 dereceye kadar çıkar. Gölgede ise -157 dereceye kadar düşer. Düşünün sıfırın altında eksi 157 derece soğuk ve artı 102 derece sıcak .Astronotlar bu ısılara nasıl dayanabiliyorlar? Ve bu bayrak ısıya ve soğuğa nasıl dayanıyor ?

-Aydaki bu sıcaklıkta, dünyada kullanılanlardan farklı görünmeyen kameraların içindeki filmler nasıl erimiyor, yada bozulmuyor? Ayrıca ay yüzeyinin gölgede kalan kısmında gündüz kısmına geçerken çok yüksek ısı değişimi olacağından genleşmeler olur , yani cisimlerde esnemeler ve kırılmalar olur. Buna nasıl engel olunuyordu?

-Uzay mekiğinin modülü aya iniş yapıyor ve indiği yerde o sıcaklığa rağmen hiç yanık izi yok oysa sonradan gönderilen insansız araçlarda bu yanık izi var. Nasa yetkilileri toz nedeniyle yanık olmadı diyorlar ama bu defa mekiğin aya indiği geniş ayakçıklar da hiç toz yok ?

-Ay daki yerçekimi Dünya dakinin 1/6 i kadar. Peki görüntülerde zıpladığı görülen Astronotlar zıpladığında neden bir adımdan öteye gidemiyor?

-Ay a gönderilen Apollo Uzay aracı saatte 6 bin km hızla hareket eden meteorlar arasından parçalanmadan Ay a nasıl gitti ve geri dondu?

-Aracı kullanmaktan çok aciz olan ekip 6 defa aya iniyor ve hiç sorun olmuyor. mekiğin tasarımcısı aya gidip geri canlı gelme ihtimali neredeyse % 0.0017 yani imkansız gibi bir durum diyor.

-Aydaki tek ışık kaynağı güneşken astronot resimlerinde ki gölgeler ışık kaynağının çok farklı yönlerden geldiğini gösteriyor ve profesyonel fotoğrafçılar bunun ancak ışıklandırma ile mümkün olacağını söylüyorlar.

Alıntıdır aralarında bnmde yazdıklarım vardır

Not: 70 kilo olan Neil Armstrong, yüzeyde derin izler bırakırken, 1 tonluk uzay aracı neden hiçbir iz bırakmıyor?

Astronot gölgede kalmasına rağmen nasıl bu kadar net ve parlak görülüyor?

Güneş gibi çok uzak bir ışık kaynağından bu kadar güçlü bir ışık gelip de taşların bu şekilde gölge yapmasına neden olamaz. Ama stüdyodaki spotlar yapabilir.

-Hani nerde yıldızlar hic atmosfer olmadıgı ıcın cok net gorunmesi lazım ama görünmüyor tuhaf
    Fotolara geçek Kameralarımızı Ay'a çeviriyoruz

Neil Armstrong  Ay'a ilk giden kişi Degil !!!

Net göremeyenler için

http://i56.tinypic.com/2ykj2xf.jpg

Aranızdan biri mythbusters getirmesin bende izledim onu yalan olmasını düşünmediniz mi ?

Ben şimdi olayı illuminati bağlıyım

İlluminati kartlarında şöyle bir şey vardır

Neil Armstrong  Ay'a ilk giden kişi Degil !!!

Bilim adamları bantları incelemek istedikleri zaman nasadan kaybettik bulamıyoruz cevabını almışlardır (he canım kesin kaybetmissinizdir )

Emeğe saygı bazılarını kendim yazdım

Bi yorum yeter :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X3Teslaa -- 3 Temmuz 2012; 18:52:40 >

• aya gitmenin getirisi yok ki?
    neden gitsinler?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: AccUssEdGR

Bu mesaj silindi.
    tartışıldı. nasanın bi ton açıklaması var. ayrıca günümüzde japonya uzaya gidip ne yapacak? çin, hindistan gibi gelişen ülkeler gidiyor artık.

Orijinalden alıntı: AccUssEdGR

Bu mesaj silindi.
    Adamlar o zaman gitmemiş olsa bile daha sonra gittiler.

Orijinalden alıntı: Okisht

tartışıldı. nasanın bi ton açıklaması var. ayrıca günümüzde japonya uzaya gidip ne yapacak? çin, hindistan gibi gelişen ülkeler gidiyor artık.

Alıntıları Göster
    suan günümüzde artık rahat bile degil ama genede gidiliyor suan bıle zor sartlarda gıderken 1969 yılında nası gittiler ?=

Alıntıları Göster

Merhaba ben Aydan Şener

Neyil amstrong o ikinci giden hatta şenerle ayda karsilasip tavla bile oynamislardir

Neyil bu durumu kaldiramayip bu oyun benim icin kucuk bir malubiyet ama Amerika icin buyuk bir malubiyet diyerek tarihe gecmistir

Felan filan gerisini zaten biliyorsunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Motorola ATRIX Kullanıcıları
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: red01

Aya ilk Şener gitmistir hatta bunun icin bir espri bile vardir

Merhaba ben Aydan Şener

Neyil amstrong o ikinci giden hatta şenerle ayda karsilasip tavla bile oynamislardir

Neyil bu durumu kaldiramayip bu oyun benim icin kucuk bir malubiyet ama Amerika icin buyuk bir malubiyet diyerek tarihe gecmistir

Felan filan gerisini zaten biliyorsunuz

demi canım

Orijinalden alıntı: X3Teslaa

suan günümüzde artık rahat bile degil ama genede gidiliyor suan bıle zor sartlarda gıderken 1969 yılında nası gittiler ?=

Alıntıları Göster
    walla ingilizcem sıfır ama o kartta ay'a çıkmanın fake olduğundanmı bahsediyor?

üstte ışık şeyi var yandada bi kamera görüyorum sanki.

sanki film setindeymiş gibi göstermişler.biri çevirsin şu kartı türkçeye

2016-2017 EUROLEAGUE ŞAMPİYONU

• quote:

İneğe, eşeğe tapan Hindistan nasıl gidiyor merak ediyorum.

Orijinalden alıntı: achilles97

walla ingilizcem sıfır ama o kartta ay'a çıkmanın fake olduğundanmı bahsediyor?

üstte ışık şeyi var yandada bi kamera görüyorum sanki.

sanki film setindeymiş gibi göstermişler.biri çevirsin şu kartı türkçeye

Resim herşeyi anlatıyor zaten yazıyı napcan :D

Alıntıları Göster
    Önemli olan oraya gidilmesi değil, oraya insan taşıyan bir aracın varması ve aynı aracın dünyaya sağ salim geri dönmesi. Aynı zamanda astronotların da gayet sağlıklı bir şekilde dünyaya ayak basması. O zamanın teknolojisi ile ne kadar mümkün olabilirdi bu acaba? Gelişmiş elektronik sistemlerin olmadığını düşünün ilk başta.

Orijinalden alıntı: Tranquillity

quote:

İnançla alakası olmadığını çok açık gösteriyorlar aslında bize. Neye taptıkları önemli değil kalabalık nüfuslarını bazı alanlarda çok iyi kullanıyorlar. filmlerde orda burda gördüğümüz birçok kenar mahalle karelerine karşı yazılım konusunda harika işler çıkarıyorlar, geleceğe yatırım yapıyorlar. Kendilerine has tarzlarını dünyaya yayıp ilgi çekiyorlar, binlerce turist gidiyor tac mahal , veya ordaki dini inanışları görmek için. Bbir çok filmde hindistandaki hindu keşişlerini görüyoruz bir kültür gibi. Yaptıkları filmler oscar ödülünü alabiliyor.

bu arada hindistanın aya gittiği haberi.
    http://www.cnnturk.com/2008/bilim.teknoloji/bilim/11/14/hint.uzay.araci.ilk.kez.aya.indi/500632.0/index.html

edit: bu arada beğenmediğimiz hindistan uzay programına 45 yıl önce başlamış. biz hala başladık mı bilgim yok ama başlasak bile en az 20 sene var önümüzde. Yazmak istemiyordum ama üzülerek şunu anlayabiliyoruz ki bir sonraki çağda da gelişme olarak dünyanın gerisinde kalacağız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okisht -- 3 Temmuz 2012; 18:35:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MKepo

Önemli olan oraya gidilmesi değil, oraya insan taşıyan bir aracın varması ve aynı aracın dünyaya sağ salim geri dönmesi. Aynı zamanda astronotların da gayet sağlıklı bir şekilde dünyaya ayak basması. O zamanın teknolojisi ile ne kadar mümkün olabilirdi bu acaba? Gelişmiş elektronik sistemlerin olmadığını düşünün ilk başta.

Alıntıları Göster
    kimse dememiş bunlar o kadar uzaktan cep telefonuylamı görüüyordu diye

quote:

quote:

İnançla alakası olmadığını çok açık gösteriyorlar aslında bize. Neye taptıkları önemli değil kalabalık nüfuslarını bazı alanlarda çok iyi kullanıyorlar. filmlerde orda burda gördüğümüz birçok kenar mahalle karelerine karşı yazılım konusunda harika işler çıkarıyorlar, geleceğe yatırım yapıyorlar. Kendilerine has tarzlarını dünyaya yayıp ilgi çekiyorlar, binlerce turist gidiyor tac mahal , veya ordaki dini inanışları görmek için. Bbir çok filmde hindistandaki hindu keşişlerini görüyoruz bir kültür gibi. Yaptıkları filmler oscar ödülünü alabiliyor.

bu arada hindistanın aya gittiği haberi.
    http://www.cnnturk.com/2008/bilim.teknoloji/bilim/11/14/hint.uzay.araci.ilk.kez.aya.indi/500632.0/index.html

Biz de Hindistan'ı fakir bir ülke sanırız.

• quote:

quote:

teknolojide bizden daha gelişmişler , sen merak etme

Orijinalden alıntı: SupermanPrime

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Amerikanın baş düşmanı SSCB bile adamların aya gittiğini kabul etti bi bizim türkler kabul etmedi

• quote:

Orijinalden alıntı: BaRReT81

quote:

quote:

Biz ilk giden o degil diye tartışıyoruz şimdi giden gider bizene şu ana kadar ki en büyük yalan buydu

• quote:

Orijinalden alıntı: WhiteSword

Amerikanın baş düşmanı SSCB bile adamların aya gittiğini kabul etti bi bizim türkler kabul etmedi

ağa biz kanıt sunuyoruz sen hala gittiklerine inanıyorsan ne diyim artıh

quote:

Orijinalden alıntı: WhiteSword

ağa biz kanıt sunuyoruz sen hala gittiklerine inanıyorsan ne diyim artıh

Alıntıları Göster
    Biz kendimize bakacağımıza kimin gidip gitmediğini tartışıyoruz

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.