Şimdi Ara

Nedir bu orta sınıf arabaya evlat özeni gösterme arzusu! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
2.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    dun aksam basımdan gecen br olayı anlatmak istiyorum.saat 22.00 civarı evime dönüyorum,evime 300-400 metre kala az daha karşımdan gelen bir adam yuzunden kaza yapıyordum.

[simage]http://img2.freeimagehosting.net/uploads/381a1810f9.jpg
    [/simage]şekil 1
    olay şoyle gerçekleşti.60 km/s hızla şekıl1'de gordugunuz 2 şeritli yoldan gidiyordum hemen sonra 2 şeritli yol gidiş gelişe dönüşecekti.kaşıdan gelen araç bir linea.kaşıdan gelen linea aramızda 40 metre kala şeridi ortaladı ve üstüme dogru gelmeye başladı sellektör yaptım ama hicbirşey değişmedi.frene asıldım ama adam aynen gelmeye devam ediyor çarpışacagımızı anladım.(şekil 2)

[simage]http://img2.freeimagehosting.net/uploads/28ed709d3c.jpg
    [/simage]şekil 2

allah ne verdıyse sağa kırdım ve el frenini cektim(araba kaysın yoldan bir an once cıkıyım diye). yoldan dışarı toprak zemine savruldum,2-3 metre kadar kaydım ve bir yere çarpmadan yola dık şekilde durmayı başardım.şekil 3
    [simage]http://img2.freeimagehosting.net/uploads/768211910f.jpg
    [/simage]şekil3

olayı atlattıktan 2-3 sanıye sonra geri vitese taktım adamın peşine düştüm.500 600 metrelık bir kovalamacadan sonra adamın onune kırdım ve durdurdum.sinirden eim ayagım titriyor. indim arabadan.vurdum adamın camına.şekil 4
    [simage]http://img2.freeimagehosting.net/uploads/deb3ee7de5.jpg
    [/simage]şekil4

adam hiçbirşey yokmuş gibi camı açtı.camın açılması ile suratıma bır votka kokusu çarptı birde baktım ki el frenının yanında bira şişesi.iyice delirdim.

-birader ne yapıyorsun oldüreceksin ikimizide, dedim
    -yolda cukur vardı ondan şeridi ortaladım dedı.
    -yolda çukur varsa,karşıdan araba geliyorsa yavaşlar uzerınden oyle geçersin,az once kaza yapsak ne olacaktı, dedım
    -yav kaza olsa yaptırırdık olur bıterdı neye bu kadar uzatıyorsun dedi.
    -insan hayatı bu kadar ucuzmu lan,şimdi senı kim tamir ettirecek bakalım dedim. tuttum saçlarından,direksiyona çarptım suratını.tam bu sırada dükkan sahıplerı gelmışler ayırdılar benı.

sonra bastım geldım eve sabah uyandım arabaya baktım cant kapagım yok!!! orada düşmüş gittim baktım ortadan 2 ye yarılmış duvarın kenarında duruyor.o şerefli adamın bana maliyeti 40 ytl+akşam akşam sinirlerimi harap etmesi.sorun para da değil kazada olur, kazada yapılır insanız hepımız...amma hem alkollü olacan,hem hatalı olacan üstüne birde kovalak kovalak konuşup artıstlık yapacan.sonrada benden hümanizm bekleyecen.sanırım adam hak ettıgını aldı.

siz yerimde olsanız bu olayda ne yapardınız?
    -----
    şimdi benım adama tamam kardeş onemlı deıl olur boyle şeyler bir dahakı sefere bıraz daha az ıc filan mı demem lazım.adam hem canımla hemde bana ait olan birşeye zarar veriyordu...olay c sınıfı x sınıfı araba sahıplıgı degıldır.olay saygı meselesı.alkollüysen sürmessın arabayı olur bıter.

bu olaydada goruldugu uzere baba parası ıle araba alan adam yaptırırız ne olacak der.çunku o emek nedır bılmez,hadı onu gectım emek nedır bılmemeyı insan hayatının bıle degerını bılmez.bence bu topıcın basında konuyu acanarkadaş bence yersız ve anlamsız bir yazı yazmış.aracın ıster A ister D segmenti olsun arabasına bakacak adam bakar, arabayı sadece arac olarak gorende 1 ay yıkatmaz.herkesın kendı bılecegı bısı.bence kımseyı yargılayamazzssın

benım arabamın ustundekı cıla o kadar fazla kı oto sampuanı artık uzerınde kopurmuyor, ben arabama bakarım baktıgım ıcın kendımle gurur duyarım.gözüm gibi baktıgım arabayı bile bile cızecek adam ha benım evımın camına taş atmış ha arabamı cızmış çokta farklı değil aynı tepkıyı verırım.
    bu tepkıyı verdıgım ıcınde benı kımse yargılayamaz.adam benım yaşam alanımdakı bırşeye zarar verıyorsa gereklı cevabı alır.

mesela yakıt tüketiminden örnek vermışsın.demışsin kı 1.6,2.0,3.0 her arabanın yakacagı mıktar bellı.eger ankaradaysan gel ben sana o dedıgının dogru olmadıgını kanıtlayayım msn adresım maviii@ttnet.net.tr buradan iletişim kurabılırız.mesela benım arabamın şehır dışı fabrıka standardı 4.3lt/100km
    ama ben şehirler arası 3.5 lt/gibi değerler ile gidiyorum.2.7 lt/100km rekorum.mesela ben bununla ılgılı paylaşım yapıyorum, nasıl az yakılır dıe topıc acıyorum dıe benı yargılayamazssın.begenmıyor,inanmıyorsan okumazssın olur bıter.

bence actıgın topıcın buyuk bolumu anlamsız.marka savunma,çamur atma konularındaki düşüncelerıne katılıyorum.ama o da sorun değil.birisi arabana çamur atıyorsa hıc umursamadan gecer gıdersın çunku sen arabanın ne olup ne olmadıgını bılırsın.başka birinin sözlerininde bunun senın gozundekı degerını degıstırmeyecegını bılırsın.marka konusunda başka arabalara çamur atan adamlar bence ezıktır.ezıklıgın şanından da durmadan çamur atarlar ezıklıklerını gıdermeye çalışırlar.

saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HELICOPTERPILOT -- 25 Mayıs 2008; 15:25:12 >

• otomobil kimisi için bir ihtiyaç, metal bir araçtır.otomobil kimisi için bir tutkudur. küçüklükten beri içinde büyür, gelişir. maddi şartlar sağlandığında da meyvesini verir. dolayısıya otomobiline tutkuyla bağlı olanları anlamak biraz zordur.
  • sahsen arabaya at degil esek gozuyle bakiyorum...
    esimi dostumu bindirince icim ciz edecekse , kapisini vurduklari zaman aklim kalicaksa ,
    arkadaslarimi doldurup piknige gidemiyeceksem,
    gerektiginde altini surtup kaldirima cikamiyacaksam
    eve tadilat yaptirirken fayans nakliyesine 100 lira isteyen fayansciya inat 1 ton fayansi ve kalekimi arabama saramiyacaksam
    oyle araba bana lazim degil...

edit:arabami oz be oz kendi alin terimle kazandigim paramla aldim, baba parasi filan veya hazir beles para degil onu da belirteyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 26_bbz_26 -- 26 Mayıs 2008; 17:39:26 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: gekren

parayı veren ben.o parayı verirken çalışan yine ben.bir salak taksici acelesi var diye tampona sürtüp geçecek sonra kaçacak.ben arkasından.bir daha vur diyecem.kazma otoparkçı(çoğu gibi) arabayı sıkıştıracam diye aracın çapını 2 santim küçültecek.ben insan oğlusun olur diyecem.bence bu pembe gözlük.babam sağolsun.yerim trigerini kavramasını debriyajını çekerim el frenini dönerim 1 ay yıkamam diyen adam,bu cilalamanın bu bakımın sebebini anlamaz.çünkü gökten gelmiştir araba.baba el freni teli koptu.fazla driften değiştirseneeeeeee :D olay c segment falan değil.kendi kazanıp kendi aracını alan herkes corvette olsa serçede olsa (ki bakın şahinlere doğanlara) iyi bakar.

düzeltme:kimsenin arabayı alırken verdiği parada ahmaklık olarak yorumlanamaz.genelde böyle cümleler kuran ahmak embesil olurlar.herkes kendi cebinin hesabını bilir.bilmeyen de arabasından olur.bu ince bir çizgi.ayrıca bir kazma taksici acelesi var diye benim aynamı uçuruyorsa onun güzel kalbini kırmyayımda neyini kırayım kafasını mı?

Olay budur işte.

Konuya saçma demiycem fakat, aracım konusunda kimseyi tanımam...

• para kolay kazanılmıyor.bi cuval para yatırdıktan sonra insan haliyle ozen gösteriyo arabasına.
  • quote:

Orjinalden alıntı: memisoglu

para kolay kazanılmıyor.bi cuval para yatırdıktan sonra insan haliyle ozen gösteriyo arabasına.

Hastayım senin imzana
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yarbay

quote:

Orjinalden alıntı: memisoglu

para kolay kazanılmıyor.bi cuval para yatırdıktan sonra insan haliyle ozen gösteriyo arabasına.

Hastayım senin imzana

eyvallah
  • quote:

Orjinalden alıntı: Apache the Carisma

Görüyorum ki güç bela kendini sıkarak yıllarca süren krediyle araba alan insanlar her gün arabalarını yıkayıp cilalıyorlar. Çizilince ağlıyorlar. Aniden önüne çıkanlara bağırıyorlar, otoparkçıları azarlıyorlar. Ne kadar doğru bir şey sizce! Şimdi aranızdan birkaç kişi çıkıp "emek o emek" diyecektir. İyi de kardeşim sen cebindeki son parayla gidip araba aldıysan o biraz da ahmaklık olmuyor mu 1, 2. si kendini yıpratarak asabi bir ruh haline bürünmek ve ömründen ömür gitmesi hangi arabadan daha değerlidir! Bana sorarsanız benim ömrümün 5 senesi ne Bentley'den değerlidir ne de Rolls Royce'tan. Benim de arabam var, ben de emeğimle aldım ama yaşam psikolojimi bir makinaya bağlayamam.
    Bunları geçtim yarın öbür gün yüzüne bakacağın insanlara bir teneke parçası yüzünden söylediğin lafların telafisi olacak mı acaba? Arabayı iyi kötü servise götürüyorsun kırığını döküğünü hallediyorlar. Kırılan kalbin yenisi gelecek mi!
    Sizce neden insanlar araba konusunda böyle ana avrat mantığıyla düşünüyor. Adamın anasına avradına da küfretsen aynı derecede sinirleniyor, arabasını çizsen de... Sanırım henüz araba sahibi olma şokunu milletçe atlatamadık, siz ne düşünüyorsunuz?

insanlar ikiye ayrılıyor bu mantıkla bakarsak.

borç harç araba alıp psikolojik bunalıma giren ve çevresine dikenli tel çekenler.... ve diğerleri.

• bende aynen böyle düşünüyorum ve aşağıda yazdıklarınızın hepsini yaptım..

quote:

Orjinalden alıntı: 26_bbz_26

sahsen arabaya at degil esek gozuyle bakiyorum...
    esimi dostumu bindirince icim ciz edecekse , kapisini vurduklari zaman aklim kalicaksa ,
    arkadaslarimi doldurup piknige gidemiyeceksem,
    gerektiginde altini surtup kaldirima cikamiyacaksam
    eve tadilat yaptirirken fayans nakliyesine 100 lira isteyen fayansciya inat 1 ton fayansi ve kalekimi arabama saramiyacaksam
    oyle araba bana lazim degil...

edit:arabami oz be oz kendi alin terimle kazandigim paramla aldim, baba parasi filan veya hazir beles para degil onu da belirteyim.

• quote:

Orjinalden alıntı: murtilaf

ARABA AŞKI

aynen

• Peugeot 508 im var 2012 orta segment değil D Segment evlat gözüyle bakıyorum bakmayada devam edeceğim ve evlat gözüyle baktığım ilk arabam bundan öncede 6 arabam oldu milletin sevgisini koruma seviyesini sorguluyamazsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.