Şimdi Ara

neden türkiye (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: İlluminatideİmam

quote:

Orijinalden alıntı: AK KUZGUN

quote:

Orijinalden alıntı: blendinho

quote:

Orijinalden alıntı: double minded

quote:

quote:

burası türkler'in ülkesi değil diyenlere topraklarını gösterip yol vereceksin.al sen hangi isimle yaşamak istiyorsan yaşa diyeceksin.ülke için de bu tartışmalar bitmiş olacak.aşağılık komplekslerinden de kurtarmış olacaksın bu barzoları.ülke adı milleti dili bunlar kafadan uydurulan kavramlar mı barzocuk?bunlar kendi şekillenir.bunlara sahip değilsen aşağılık kompleksinin etkisiyle böyle saçmalarsın işte.

kardeş bılınc sevıyen 0 sence bu kurtulus savasında sadece turklermı savaştı tabıkı sadece turklerın ulkesı değil

kurtuluş savaşı'nda çanakkale savaşı'nda ne kadar savaştığınızın verilerini attırma buraya.her şey kayıtlarda mevcut.sonrasında ki isyanlarda ne kadar leş olduğuda mevcut.omuz omuza yalanının artık yeterince yüksek sesle söylenmesi gerekiyor.kurucu unsur türkler'dir.dünyanın her yerinde kurucu unsurun adı geçer ülke isimlerinde.hazımsızlığın neden?böyle saçma salak argümanlarla gelmeyin.bu ülke 1000 yıldır türk ülkesi.burası alınırken de savunulurken de bedeller ödendi.

Savaştıgınızın derken ben türküm ama gerçeklerı soyluyorum

Türksün imzanda Ahmet Kaya resmi var ve altında Zafer Direnenlerindir yazıyor.Sen Türksen ben 7 göbek Vikingim.

Ak kuzgun sen artık sus yeter bence saçmaladığın,karışmayayım diyorum ama olmuyor.
    Ben de Türküm ama komünist değilim,aynı zamanda Ahmet Kaya hayranıyım.Sen şu yukarıda bahsettiğin verileri bir at bakalım neler varmış,verilere dayanarak konuşacaksan buraya eklemelisin.

Ne verisi la kafan mı güzel???
    Ayrıca sen mevzuya nereden girdin arkadaş?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AK KUZGUN

quote:

quote:

quote:

quote:

burası türkler'in ülkesi değil diyenlere topraklarını gösterip yol vereceksin.al sen hangi isimle yaşamak istiyorsan yaşa diyeceksin.ülke için de bu tartışmalar bitmiş olacak.aşağılık komplekslerinden de kurtarmış olacaksın bu barzoları.ülke adı milleti dili bunlar kafadan uydurulan kavramlar mı barzocuk?bunlar kendi şekillenir.bunlara sahip değilsen aşağılık kompleksinin etkisiyle böyle saçmalarsın işte.

kardeş bılınc sevıyen 0 sence bu kurtulus savasında sadece turklermı savaştı tabıkı sadece turklerın ulkesı değil

kurtuluş savaşı'nda çanakkale savaşı'nda ne kadar savaştığınızın verilerini attırma buraya.her şey kayıtlarda mevcut.sonrasında ki isyanlarda ne kadar leş olduğuda mevcut.omuz omuza yalanının artık yeterince yüksek sesle söylenmesi gerekiyor.kurucu unsur türkler'dir.dünyanın her yerinde kurucu unsurun adı geçer ülke isimlerinde.hazımsızlığın neden?böyle saçma salak argümanlarla gelmeyin.bu ülke 1000 yıldır türk ülkesi.burası alınırken de savunulurken de bedeller ödendi.

Savaştıgınızın derken ben türküm ama gerçeklerı soyluyorum

Türksün imzanda Ahmet Kaya resmi var ve altında Zafer Direnenlerindir yazıyor.Sen Türksen ben 7 göbek Vikingim.

Türk bir komunıstım ınandırmak zorunda değilim ahmet kayayı sadece kkurtlermı dınlıyor ?

Ne olduğunu anladık biz sen takma kafana bro.

• Arkadaşlar siz konuyu ya yanlış analdınız ya da saptırmaya çalışıyosunuz benim sorduğum soru neden Türkiye adı verildi burada komünizimi tartış mıyoruz ve birbirinizle konuşmalarınıza dikkat edin. Teşekkürler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dostum ne güzel ismimiz var işte Türkiye diye daha ne istiyon :)
  • Nocen'in bir İlber Ortaylı alıntısı vardı zamanında forumda. Tarih dersi gibi açıklamıştı Ortaylı niçin Türkiye denilmesinin gerektiğini bu ülkeye içindekilere de niçin Türk denilmesi gerektiğini.
    1000 yıla yakındır zaten Türkiye deniliyor, yanlış anlaşılmak istemem ama Tarihsel nedenlerle ismi çok doğru buluyorum.
    Adamlar laneti daha 1920'lerde silmeye çalışmışlar, Arapları hatırlatıyor diye bayrağı bile tamamen değiştirmeyi düşünmüşler bir ara, ne o öyle Osmanlı Cumhıriyeti önerilmesi bile çok komik.
    Türkiye adını yanlış bulan arkadaşların olması çok normal, ama Tarihin bu coğrafyayı adlandırmasıda işte böyle!

Atatürkün döneminde bu ismin seçilmesine şaşılmamalı. Dünyada milliyetçiliğin dorukta olduğu zamanlar, ve bir Devlet kurulurken en geniş halk kesimine öncelik tanınması da normal, o çağın bir gereği olarak. Birde ismin kimseyi dışlamayan tanımına dikkat çekmek isterim.
    Haa, TC'nin bunu uygulaması denilirse orası ayrı bir konu başlığıdır.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.