Şimdi Ara

neden int var ve neden parantez içine alınmış arkadaşlar ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    {
    for(int x = 0; x<20; x++)
    {
    System.out.println(1 +(int) (Math.random()*20)+"\t" );
    // 1 ile 20 arasındaki saıyları rasgele ekrana yazdırdık

}

}

• Cast işlemi ve kaçış karakterlerini araştırman gerek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tomb.raider kullanıcısına yanıt
    cast işlemini az çok biliyorum ama böyle paranteziçerisnde ve math sınıfıyla bilikte kullanıldığını ilk defa gördüm o yüzden açıklama istedim, kaçış karakterlerini araştırdım çok sağolasın, burdaki cast işlemini biraz açıklaya bilir misin ?
  • cast oradaki Math.random'dan dönen double tipi veriyi (kendi tahminimce) sonundaki .00001 giib uzantıyı kaldırıp temiz cıktı elde etmek amacıyla double 'ı int'e döndürmek için. Tahminimi doğrulamak için (int) i ve +1 i kaldırıp denedim. Windows XP laptop'umdaki JDK, kullandığım terminal ise ConEmu, ben de böyle deneyeyim diye sorma ihtimaline karşı. XP laptopum da 250TL'lik eski bir IBM Thinkpad .)
     neden int var ve neden parantez içine alınmış arkadaşlar ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 27 Ağustos 2016; 13:57:42 >

• deniz caliskan kullanıcısına yanıt
    Daha yolun başındasın. İleride daha farklı şeyler göreceksin. Yaptığın örnekte

Sayı diyelim ki 1,67483 gelsin. Sen bunu şöyle yaparsan
    (int) 1.67483 = bu sana 1 olarak gelir. int e cast ettin artık (tam sayıyı aldı)

Debug modda çalıştırmayı biliyorsan eğer, daha net görebilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok sağolun cevaplar için sizin cevaplarınız ve internetteki makalelerle kafama iyice oturdu :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.