Şimdi Ara

neden gazlı soğutma?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
3.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle belirtmeliyim bir iki haftadır araştırıyorum sorup soruşturuyorum kompresörlü soğutmayı yani bilgi var tecrübe yok diyebiliriz xD
    şimdiki sistemim peltierli soğutma suyun sıcaklığını 4 dereceye kadar düşürebiliyor. sadece işlemciyi soğuttuğumda ise 8dereceye kadar işlemciyi soğutabiliyor.işlemciye 1.7v verdiğimde sıcaklık boşta 15 derece yük altında 37 derece oluyor.1.7nin üzerini denemedim.1.7V ile max 3.8 ghzde stabilite sağlamıştım ama zaten 1.57V ile aynı değere ulaşabilmiştim.daha yukarı çıkamamamın nedeni işlemcimin takozluğundanmı soğutmamın yetersizliğinden mi? chiller gibi bir proje yapsam bu sisteme nazaran ne kazanırım kaç derece elde ederim herkez gazlı soğutmayı anlatmış fakat kimse test edip ben gazlı soğutmaya geçtim extradan şukar oc yaptım fark budur buna değer şeklinde bir değerlendirme yapmamış???



  • Gaz soğutmalı bir sistemden tam verim alman için işlemci açık çarpanlı olması lazım.Yoksa ne kadarda soğusa ne kadarda voltaj yese bi yere kadar gidiyor işlemci.
  • bende x3 black edition 720 var galiba benimki biraz takoz xD
  • AMD yi bilmiyorum ama i7 2600K çarpanı 59 a kadar unlocked. Biraz da 100 MHz FSB yi dürtsek süper bir soğurma ile 103 * 59 = 6077 MHz e çıkarılabilir. (Teorik olarak) :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.