Şimdi Ara

Neden evlilikler azalıp ,boşanmalar artıyor ? (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
229
Cevap
3
Favori
7.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • karısını döven adama atılan efsane kafa

ekşi sözlük
    karısını döven adama atılan efsane kafa - ekşi sözlük
    https://eksisozluk.com/karisini-doven-adama-atilan-efsane-kafa--5670410?a=popular
  • Mustafa Sandal ile Emina Sandal “anlaşmalı” boşandı

www.hurriyet.com.tr
    Mustafa Sandal ile Emina Sandal “anlaşmalı” boşandı
    http://www.hurriyet.com.tr/kelebek/magazin/bugun-bosaniyorlar-40859507
  • Erzurum’da evli sevgilisi 5 çocuk annesi Hanım Ç.’yi (32) 12 yerinden bıçaklayıp yaklaşık 30 metre sürükleyen ve iş makinesinin altına atan Lokman Serçeoğlu’na (31) 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği ömür boyu hapis cezası, Yargıtay tarafından fazla bulunarak bozuldu. Yargıtay, Hanım Ç.’nin sevgilisini itmesinin, tokat atmasının ve hakaret etmesinin ’haksız tahrik’ sayılmasını istedi. Yerel mahkeme ise Yargıtay’ın bozma kararına direnerek, Serçeoğlu’nu yine ömür boyu hapis cezasına çarptırdı.

www.hurriyet.com.tr
    12 kez bıçakladı, 30 metre sürükledi, iş makinesinin altına attı... Yargıtay 'fazla' dedi!
    http://www.hurriyet.com.tr/gundem/12-kez-bicakladi-30-metre-surukledi-is-makinesinin-altina-atti-yargitay-fazla-buldu-40864057
  • quote:

Orijinalden alıntı: ComradeMRX

doğru hocam ;) bilmeyenler için açayım bu konuyu

MGTOW nedir?

Eğer The Red Pill camiasını takip ediyorsanız MGTOW kavramını duymuşsunuz. MGTOW, Men Going Their Own Way (Erkekler Kendi Yoluna Gidiyor) kelimelerinin baş harfleri. Bu akım genellikle web siteleri, sosyal medya ve özellikle YouTube ortamında toplanan ve erkekleri romantik ilişkilerin ve evliliğin tehlikeleri ve külfetleri konusunda uyaran ve bunlardan uzak durmasını öğütleyen bir akım.

Akımın bir benzeri Japonya’da herbivore man (otçul erkek) olarak bilinen ve kızarkadaş ve evlilik olayından kendilerini tamamen soyutlayan erkekler olarak uzun süredir var. Ama Japonya’daki “otçul erkekler”, Japonya’nın gerçekten adamı doğduğuna pişman edebilecek salaryman (maaşla çalışan) hayat biçimine bir tepki iken MGTOW Batı’da 3. dalga feminizme tepki olarak ortaya çıkmış bir hareket. Temel felsefe şu : 3. dalga feminizmin yol açtığı kadının erkeği donuna kadar soyduğu boşanma yasaları, tecavüz kültürü zırvaları, aşırı hipergamik yaşam tarzı gibi etmenler yüzünden romantik ilişkilerin ve evliliğin maliyet – kazanç ve risk – kazanç açısından bakıldığında bir erkek için girmeye değmeyecek müesseseler. Akımın içinde her türlü erkek var. Boşanma müessesi ile çocuklarının velayetini, mallarının yarısını kadına vermiş ve maaşının çoğunu nafaka falan olarak veren erkeklerden daha genç ve kadınların 20li yaş ultra hipergamik yaşam tarzından canı yanmış erkeklere kadar birçok insan var.

MGTOW’un seviyeleri de var. En aşırı uçta kadınlarla her türlü ilişkiyi bırakan erkekler bulunuyor ki bunlar önemli oranda sosyal hayattan da çekiliyorlar. Ama önemli miktarda MGTOW erkeği kadınlarla kısa süreli ilişkiye devam ederken uzun süreli ilişkiyi ve evliliği reddediyorlar.

MGTOW her ne kadar feministler ve bazı kadınlar tarafından çocukluktan çıkamayan, sünepe erkekler topluluğu olarak aşağılanmaya çalışılsa da (ki grubun içinde bu tür erkek sayısı da oldukça fazla), MGTOWcuların genel olarak kadınlardan uzak durmasının sebebi daha derin. Bu klasik utandırma taktiklerine karşı ABD’de MGTOWcuların cevabı şu : “Biz ergenliğe takılıp kalmış erkekler değiliz. Biz bu yolu seçtik zira çevrede arzu edilebilir Amerikalı kadın kalmadı. Hepsi erkekleri kullanmaya programlamış.”

Maalesef modern, özellikle Batılı kadınların artan oranda çoğunluğu konusunda benim ve bu kadınlarla ilişkiye giren birçok erkeğin gözlemi de aynı. 20li yaşlarındaki Batılı kadınlar ya şişmanlar (artan oranda da obezler) ya da erkek gibi yaşama ve davranma hevesiyle insana kadınmış gibi görünmüyorlar. Hızlı ve bol içkili hayat, fazla partnerli seks hayatı ve bol bol güneş banyosu nedeniyle de 30unu geçen ortalama bir Batılı hatun genelde 40lı yaşlarındaymış gibi görünüyor ve fiziksel olarak çekici değil. Tamam bazı erkekler gerçekten sünepeliğinden MGTOW olsa da önemli bir miktarının bu kadar az fiziksel çekiciliği olan ve feminen olmayan ve üstüne de evlilik konusunda korkunç olan bir kadını hayatına sokup kahrını neden çekeyim mantığı çok anlaşılmaz değil.

Alıntıları Göster
    MGTOW'un Türkiye'de anlaşılmaması normal zira yurtdışında da anlaşılmıyor.

Mgtow içinde emin olun puacıyım diye geçinen adamlardan daha fazla kadınla beraber olmuş, kimisi evlenmiş, kimisi ilişki konusunda sağlam tecrübeye sahip insanlardan oluşur.

Aynı zamanda red flags diye adlandırılan yani ilişkilerde kadından uzak durmanızı gereken uyarıların listelerini de mgtowçular çıkarmıştır.

türkiye'de a/salak olmak erkeklik sayılırken, evlilik başarı olarak görülürken, beta erkek misali kadının hayalleri için ömrünü harcamak erkeklikten sayılırken, meriçlik yapmak puacılık olarak algılanırken zaten aşağılama dili yemesi normaldir mgtowların.

mgtow seviye seviyedir, zaten mgtow anlayışını da kendin belirlersin.. Sen mgtow'ken pua da olabilirsin (türkiyedeki meriç pualar değil, gerçek pua anlamı), istersen kısa ilişkiler de yaşayabilirsin ki çoğu da o şekilde takılır.

mgtowçular kadından nefret etmez sadece kadınların doğasını dibine kadar anlamış kişilerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alterforbes -- 19 Haziran 2019; 19:54:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alterforbes

MGTOW'un Türkiye'de anlaşılmaması normal zira yurtdışında da anlaşılmıyor.

Mgtow içinde emin olun puacıyım diye geçinen adamlardan daha fazla kadınla beraber olmuş, kimisi evlenmiş, kimisi ilişki konusunda sağlam tecrübeye sahip insanlardan oluşur.

Aynı zamanda red flags diye adlandırılan yani ilişkilerde kadından uzak durmanızı gereken uyarıların listelerini de mgtowçular çıkarmıştır.

türkiye'de a/salak olmak erkeklik sayılırken, evlilik başarı olarak görülürken, beta erkek misali kadının hayalleri için ömrünü harcamak erkeklikten sayılırken, meriçlik yapmak puacılık olarak algılanırken zaten aşağılama dili yemesi normaldir mgtowların.

mgtow seviye seviyedir, zaten mgtow anlayışını da kendin belirlersin.. Sen mgtow'ken pua da olabilirsin (türkiyedeki meriç pualar değil, gerçek pua anlamı), istersen kısa ilişkiler de yaşayabilirsin ki çoğu da o şekilde takılır.

mgtowçular kadından nefret etmez sadece kadınların doğasını dibine kadar anlamış kişilerdir.

Alıntıları Göster
    katılıyorum
  • Para bitince aşk da bitiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekonomi birincil etken

ikincil etken ise sevgi ve aşk denilen şeyinde herşey gibi çabuk tüketilmesi sadakat yok insanlarda herkes en iyisini istiyor umduğu gibi olmadıkçada bırakıyor partnerini.Katlanma dönemi bitti.
  • İstanbul Sultangazi'de resmi nikâhı kıyılmasına rağmen düğüne 3 gün kala düğünden vazgeçince geline verdiği bilezikleri geri alamayan damat dolandırıldığını iddia ederek şikayetçi oldu.

Sultangazi'de yaşayan Hüseyin Özer, yaklaşık 6 ay önce K.S. ile nişanlandı. Kısa bir nişanlılık süresinin ardından yaklaşık 3 ay önce gençlerin resmi nikâhı kıyıldı. Aile üyelerinin katıldığı nikâh sonrası, gençler düğün tarihini belirleyerek davetiye bastırdı. Cebeci Mahallesi'nde bir ev düzen genç çift ve ailesi düğün hazırlıklarını tamamlayıp 22 Şubat Cumartesi günü yapılacak olan düğün saatini beklemeye başladı.

Düğüne iki gün kala kız tarafı düğünü iptal etti. K.S.'de Özer'den ayrılma kararı aldı. Bunun üzerine Hüseyin Özer, nişan töreninde takılan takıları kız tarafından istedi. Kız tarafı iddialara göre, yaklaşık 57 bin TL'yi bulan 8 adet bileziği vermeyeceğini söyleyince, Özer Ailesi soluğu karakolda aldı. Kız tarafının kendilerini dolandırdığını öne süren Özer Ailesi, K.S, ve ailesinden şikayetçi oldu.

150 BİN LİRA MASRAF YAPTI

Kız tarafı ile aralarında hiçbir tartışma yaşanmadığını belirten Hüseyin Özer, "3 sene önce kızı istemeye gittik. Ailesi 'kız ufak' diye vermedi. O süre zarfında kız başka biri ile nişanlanmış. Öbür tarafın istekleri karşılamadığından dolayı nişanı atmışlar. Kızın babası benim yanıma geldi. 'Kızımı gel sana vereceğim' dedi. Ben de anneme, babama danıştım. Annem de gitti istedi, verdiler. Evlenme teklifim oldu. Söz oldu, nişan oldu. Resmi nikâh kıydık. Evimizin eşyaları geldi. Evimiz hazır. Düğüne hazırlık yaptık. Düğün davetiyelerimiz basıldı. Davetiyeleri dağıttık. Memleketten düğün için akrabalarımız geldi. Düğünümüz bu Cumartesi günüydü. Düğüne üç gün kala evlerine gittim. Kız tarafı düğün olmayacağını söyledi. Yaklaşık 57 bin TL'yi bulan 8 tane nişanda takılan bilezikleri vermediler. Kendi hakları olduğunu, altınların kıza düştüğünü söylediler. Aramızda hiçbir ilişki geçmediği için onlara düştüğünü sanmıyorum. Düğün hazırlıkları için toplam 150 bin TL harcadım. Karakola giderek kendilerinden şikâyetçi oldum. Onlar da kendilerini tehdit ettiğimi söyleyerek benden şikâyetçi oldu. Ben kimseyi tehdit etmedim. Altınlarımın üzerine yatmak istiyorlar. Neden olduğunu bilmiyorum. Aramızda hiçbir tartışma geçmedi. Düğüne iki gün kala iptal edilmesi zoruma gitti. Ben mağdurum, dolandırıldım. Bana yapılan şeyin başka kimsenin başına gelmesini istemiyorum. Ben artık onu istemiyorum. Benim için bitti" dedi.

"DEMEK Kİ, EVLENMEDEN BOŞANILIYORMUŞ"

Oğlunun yaşadıklarıyla ilgili konuşan Hüseyin Özer'in annesi Nejla Özer ise, "Biz bu kızı 3 sene önce ailesinden istedik. Yaşı küçük diye o zaman vermediler. Bu kız daha sonra bir çocukla sözleniyor, sözü atıyor. Ailesi bir gün kapımızı çaldı. Oğlumun kızlarını görmesini istediler. Ben de oğlumu aldım gittim. Yaklaşık 6 aydır tanışıyorlar. Söz yaptık, nişan yaptık. Düğüne 3 ay kala resmi nikâhlarını kıydık. Düğün salonunu tuttuk. Düğün davetiyelerimizi dağıttık. Şimdi de istemiyorlar. Biz mağduruz, dolandırıldık. Çocuğumun bileziklerini vermiyorlar. Yaklaşık 150 bin TL zararımız var. Benim çocuğum mağdur. Biz düştük bu tuzağa başkaları düşmesin. En ufacık bir şeyi onlar kusur sayıyorlar. Ama çocuğumun yaptığı kusur sayılacak bir hata değil. Gittik ailenin yanına 'çocuğumuzun ne kusuru varsa affedin' dedik. Özür diledik. 'Gerekirse ayağınızın altını öperiz' dedik. Ama 'istemiyoruz' dediler. Niçin böyle yaptılar bilmiyoruz. Bir de tanıdığımız, bildiğimiz bir aile. Abimin kiracılarıydılar. Komşuyduk. Düğünü iptal ettikleri için kardeşimi nişanda takılan takıları almaları için gönderdim. Ufak tefek yüzüğüydü, küpesiydi, saatiydi, bilekliğiydi onları vermişler. Baktık bilezikleri göremedik. Aradık önce 'bilezikler biz de değil' dediler. Sonra resmi nikâh olduğu için güya onların hakkıymış. Bizde karakola gittik şikâyetçi olduk. Boşanma davası açılacak. Aralarında hiçbir şey geçmedi. Biz boşanmalarını istiyoruz. Evlenmeden boşanılıyormuş demek ki. Çok üzgünüz. Biz yandık başkaları yanmasın" diye konuştu.

https://www.milliyet.com.tr/gundem/kiz-tarafi-dugunu-iptal-edince-damat-solugu-karakolda-aldi-6151025?utm_source=Facebook&utm_medium=post&utm_campaign=kiz-tarafi-dugunu-iptal-edince-damat-solugu-karakolda-aldi-6151025&utm_term=post&fbclid=IwAR1mP262HZTgjPwnOPJrVA9fVsJoVHXlU_4r-Klo2Z7sAPYLYEtsIDmpQBg
  • hastalıklı bir toplum haline geldikte ondan nasıl 1960 larda zeytinyağımızı elimizden alıp bize sanayağını verdilerse aile geleneğimizi yaşantı şekillerimizide moderizim diye elimizden alıp ruhsuz,içtenliksiz,merhametsiz,düşünccesiz paraya dayalı bir yaşam şekli verdiler elimize
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.