Şimdi Ara

Neden başkanlık isteniyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Neden yani niye ? Benim düşüncem kendilerini aklamak için.Veya gerçekten bop eşbaşkanı ve ülkede iç savaş çıkarıp bölecek.Birde şunu çok merak ediyorum.Devlet bahçeli bir zamanlar başkanlığa herkesten çok karşıyken niye böyle bir destek veriyor şimdi.Kasedimi var acaba diyorum.Ama bir kaset için koskoca ülkeyi satacağına inandıramıyorum kendimi.Ne işler dönüyor acaba iyi birşeyler olmadığı kesin.Gelecek çok karanlık

• Cb makamının bir süresi var ellerini çabuk tutmak zorundalar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_endless

Cb makamının bir süresi var ellerini çabuk tutmak zorundalar.

2019'a kadar değil mi ? Zaten ülkeyi biraz düzene soksa yine seçilir 2019'da.Ne olursa olsun oy verecek milyonlar var.Herşey elinde bu ne hırs.Artık geriye tek şey kaldı sanırım.Cumhuriyet ve laikliği kaldırıp Atatürk ilkelerini yok etmek ki zaten bir çoğunu yok ettiler.
  • Güçlü türkiye için terörün bitmesi için doların 2 tl ye düşmesi için başkanlık sistemi gerekli
  • quote:

Orijinalden alıntı: İroniMan

Güçlü türkiye için terörün bitmesi için doların 2 tl ye düşmesi için başkanlık sistemi gerekli

Yalan onlar
  • Çünkü erdoğan kendini kurtarmak istiyor bu kadar basit.

Baktı CB'liği düşünce hırsızlıktan, vatan hainliğinden, haraçdan, rüşvetten, adam kayırmadan, carttan curttan bir ton suçu olacak, bari dedi ülkenin anasını belliyim de bana bir şey olmasın.

Tek amacı bu, kendi paçasını kurtarmak ve sırf bunun için Türkiye'yi harcıyor. Bu kadar gözü dönmüş, hadi bu gidik peki ya bunu destekleyenlere ne demeli? Bir adamın peşinde o adam kendini kurtarsın diye kul, köle, koyun oluyorlar.

Yazık insanlara zeka, akıl lazım, aklını yitirmiş delirmişler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Distroy -- 8 Nisan 2017; 16:18:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Distroy

Çünkü erdoğan kendini kurtarmak istiyor bu kadar basit.

Baktı CB'liği hırsızlıktan, vatan hainliğinden, haraçdan, rüşvetten, adam kayırmadan, carttan curttan bir ton suçu olacak, bari dedi ülkenin anasını belliyim de bana bir şey olmasın.

Tek amacı bu, kendi paçasını kurtarmak ve sırf bunun için Türkiye'yi harcıyor. Bu kadar gözü dönmüş, hadi bu gidik peki ya bunu destekleyenlere ne demeli? Bir adamın peşinde o adam kendini kurtarsın diye kul, köle, koyun oluyorlar.

Yazık insanlara zeka, akıl lazım, aklını yitirmiş delirmişler.

Öyle de diktatör olursada sonu iyi değil ki.Amerika girip indirir bunu.Halkın yarısı sevmiyor bu adamı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eğer şu anki cb başkan olursa başkanlık görevi bitse dahi asla yargılanamayacak. Onun dışındaki düşüncelerim mantıklı dahi olsa komplo teorisi sayılacağı için yazmıyorum.
  • Başkanlık sisteminde diretmeyebilirler veya şu hali ile diretmeyebilirlerdi ama şuan ki sistem bozuk motor gibi, CHP li kesimin anlayamadığı demeyeyim de onlarda diretiyor işte, eski köye yeni adet geliyor diye her şeye hayır derler, ben eminim ki AKP on numara bir sistem getirmeye kalksa ona da karşı dururlar.

Bak şimdi Erdoğan'ın cumhurbaşkanı yaptırmayız diyen kimdi? Şimdi kardeşim demokrasi var ise bunu söylemeye ve bu şekilde davranmaya hakları yoktur ki demokrasi bence de yoktur ne var ya? güç kimde ise kendi fikirleri doğrultusunda yön vermeye çalışıyor. O halde oturupta ağlamasınlar işin eğrisi doğrusu bu, saçma gelebilir ama her yerde her işimiz böyle değil mi. Örneğin ben diyebilirim ki neden vergi veriyorum sende dersin ki neden benim para Suriyelilere gidiyor, ama devlet vergi alıyor devlet benden güçlü ve söke söke alıyor. Gerçek şu ki uzlaşma kültüründen uzağız herkes diyor ki benim dediğim en doğrusu benim yaptığım en doğrusu.

Başkanlık sistemine dönecek olursam koalisyonlar ortadan kalkacak deniliyor, bazılarının derdi ise tek adamlık neden çünkü ilk yazdığım gibi istemediklerini cumhurbaşkanı yaptırmamak için, bununla birlikte bahaneler gösterseler de tüm dertleri bu. Kaç tane hükümet kurulması gerekiyordu kaç tane kurulmuş bir karşılaştırma yap. Şuan ki sistemi kaldır çöpe at CHP de hiçbir zaman elini taşın altına sokmayacak.

Dedikleri gibi tek adamlık tehlikeli bir sistem ama zaten bunun kralını kendileri yapıyor her ne kadar başa gelemeseler bile sözlerini geçiriyorlardı zaten eskiden kalma alışkanlıkları bu olduğu için en çok CHP nin sesi çıkıyor bugün. Yoksa vatan aşağı oldukları için değil.
    Tabii ki her CHP li böyle değil ama AKP nin dediğim dedik tiplerinden CHP de bolca var ve halkı yanına almayı başaramıyorlar aralarında ki fark bu.

Neyse eleştiri konusuna çevirmeyeyim, ben başkanlık sistemine olumlu tarafları ile bakmaya çalışıyorum çünkü zaten bana göre batacağımız kadar battık istikrarlı hükümetlerin gelmesi, milletin önceden olduğu gibi koalisyonlar ile boğuşmaması ve terörün temizlenmesini umut ettiğim için evet diyorum, hayır diyenlere de evet diyenler kadar saygı duyuyorum ancak son kararı sonuç olarak halk söyleyecek ve bizim nu noktada beklemekten başka yapacağımız bir şey yoktur.

• nietzsche55 kullanıcısına yanıt
    Peki bir insan neden yargılanmamak için başkanlık isteR ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yahobea

Başkanlık sisteminde diretmeyebilirler veya şu hali ile diretmeyebilirlerdi ama şuan ki sistem bozuk motor gibi, CHP li kesimin anlayamadığı demeyeyim de onlarda diretiyor işte, eski köye yeni adet geliyor diye her şeye hayır derler, ben eminim ki AKP on numara bir sistem getirmeye kalksa ona da karşı dururlar.

Bak şimdi Erdoğan'ın cumhurbaşkanı yaptırmayız diyen kimdi? Şimdi kardeşim demokrasi var ise bunu söylemeye ve bu şekilde davranmaya hakları yoktur ki demokrasi bence de yoktur ne var ya? güç kimde ise kendi fikirleri doğrultusunda yön vermeye çalışıyor. O halde oturupta ağlamasınlar işin eğrisi doğrusu bu, saçma gelebilir ama her yerde her işimiz böyle değil mi. Örneğin ben diyebilirim ki neden vergi veriyorum sende dersin ki neden benim para Suriyelilere gidiyor, ama devlet vergi alıyor devlet benden güçlü ve söke söke alıyor. Gerçek şu ki uzlaşma kültüründen uzağız herkes diyor ki benim dediğim en doğrusu benim yaptığım en doğrusu.

Başkanlık sistemine dönecek olursam koalisyonlar ortadan kalkacak deniliyor, bazılarının derdi ise tek adamlık neden çünkü ilk yazdığım gibi istemediklerini cumhurbaşkanı yaptırmamak için, bununla birlikte bahaneler gösterseler de tüm dertleri bu. Kaç tane hükümet kurulması gerekiyordu kaç tane kurulmuş bir karşılaştırma yap. Şuan ki sistemi kaldır çöpe at CHP de hiçbir zaman elini taşın altına sokmayacak.

Dedikleri gibi tek adamlık tehlikeli bir sistem ama zaten bunun kralını kendileri yapıyor her ne kadar başa gelemeseler bile sözlerini geçiriyorlardı zaten eskiden kalma alışkanlıkları bu olduğu için en çok CHP nin sesi çıkıyor bugün. Yoksa vatan aşağı oldukları için değil.
    Tabii ki her CHP li böyle değil ama AKP nin dediğim dedik tiplerinden CHP de bolca var ve halkı yanına almayı başaramıyorlar aralarında ki fark bu.

Neyse eleştiri konusuna çevirmeyeyim, ben başkanlık sistemine olumlu tarafları ile bakmaya çalışıyorum çünkü zaten bana göre batacağımız kadar battık istikrarlı hükümetlerin gelmesi, milletin önceden olduğu gibi koalisyonlar ile boğuşmaması ve terörün temizlenmesini umut ettiğim için evet diyorum, hayır diyenlere de evet diyenler kadar saygı duyuyorum ancak son kararı sonuç olarak halk söyleyecek ve bizim nu noktada beklemekten başka yapacağımız bir şey yoktur.

Bir an dünyada ki herşeyin suçlusu CHP diyeceksin sandım

• NeyimVarKi? N kullanıcısına yanıt
    Onlar umutsuz vaka hocam boşuna vaktinizi harcamışsınız. Onlar beyin işlevlerini çoktan yitirmiş geri döndürülemezler. Kararsızlara yönelmek lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • venezuela'yı bi araştır sebebi oradan belli
  • Bu sistemde gerçekten aksaklıklar olabiliyor ama başkanlık sistemi diye getirilen sistemin bir örneği daha yok.

ABD de olan başkanlık örnek gösteriliyor ama ordaki başkanlık sistemi ile alakası yok.

1. Kuvvetler ayrılığı yok.

2. 15 yargı üyesinin 12 sini başkan seçiyor, yani adalet yok.

3. 600 vekilden 400 ü gerekiyor yargılanması için. Zaten kendi partisinin vekilini kendi seçecek olan başkan mecliste çoğunluğu oluşturacağından kimse gidip başkan yargılansın diyemez. Yoksa aday gösterilmez.

4. Meclisi feshetme yetkisi geliyor. Bana mı inanacaksın yoksa CB' na mı? Sen kendin oku en iyisi, o maddeler.

Madde 116/2. “Cumhurbaşkanı, milletvekili seçimlerinin yenilenmesine karar verebilir” diyor.

Bu “Meclis'i feshettim, seçimleri yeniliyorum” demektir.

Halk bunları bilmiyor ve zaten bilmesi de gerekmiyor. Sonuçta okuma yazma bilmeyen insanlar var daha. Bu adamla hangi anayasayı tartışacaksın? Kimi seviyorsa ona göre oy verir.

Ha tabi bu sadece "evet" çiler için değil"hayır"cilar için de geçerli. Hayırcılar da bilmiyor tam olarak meseleyi, kimisi Cumhuriyet gidiyor diye yırtınıyor, halbuki bu da doğru değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.