Şimdi Ara

Neden altyapıdaki hızı alamıyorum?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yıllar önce Türk Telekom kullanıyordum, 2 yılın sonunda TurkNet'e başvurdum ve bana 74Mbps hız alabileceğim söylendi uzun uğraşlar sonucu 35Mbps'lik paketi aldım ve kurulumu yapıp test ettiğimde 19 22 arası hızlarda seyrediyordu ve çok ping dalgalanması yaşıyordum hattımın desteklemediğini söylediler ADSL'e tekrar geçiş yaptım, tabii bu işin ucunu bırakmadım. Bir zaman sonra 150 200 metre ileride küçük 3 tane dolap fark ettim. Araştırdığımda saha dolabı gibi bir şey olduklarını öğrendim tam emin değilim, bugün hattımın geçişini yapacak olan Türk Telekom ekibine sorduğumda onlar mahalleye dağıtım yapmak için gibi bir şeyler söyledi ve santrale uzak olduğumu en fazla alabileceğim hızın bu olduğunu söyledi.


    Bu arada santralle aramdaki mesafe 1-2 km var ondanda tam emin değilim. Gibirden altyapı sorgularken canlı destek ile bayağı konuştum yukarıda fotoğrafta gördüğünüz gibi bir adres ile bir de ev telefon numarası ile (ev telefon numarası alt kata ait bana değil) sorgulatıp bunların farkını sordum dolapları anlattım, sanırım ev telefonu ile sorguladığım direkt santrale ADSL olarak bağlı, kendi adresimle sorguladığım ise bu dolaba bağlı ve dolapta artık VDSL port yok diye ADSL olarak mı bağlı? (gerçekten en ufak bir fikrim yok yanlışım varsa düzeltin lütfen) böyle bir kanıya vardım. Türk Telekom'u arayıp sorduğumda ise yine hattımın desteklemediğini söylediler çok uzun yazdım farkındayım ama beni aydınlatır mısınız?


    Bu sorgulamalarda bu hızı alabileceğim yazıyorken bana Türk Telekom tarafından desteklenmediği söyleniyor. Ayrıca o dolaplar ne işe yarıyor?

    Neden altyapıdaki hızı alamıyorum?


    Neden altyapıdaki hızı alamıyorum?


    Neden altyapıdaki hızı alamıyorum?


    Neden altyapıdaki hızı alamıyorum?


    Neden altyapıdaki hızı alamıyorum?


    Neden altyapıdaki hızı alamıyorum?


    Neden altyapıdaki hızı alamıyorum?







  • Sen şu an eski santrale bağlısın. Yakınlarda bir kabin var ama demek ki orada VDSL port kalmadığı için seni oraya almıyor sistem. Bence TurkTelekoma başvur VDSL port iste diğer firmalar hiç vermez en azından TurkTelekom sana bir VDSL port ayarlar belki

  • Hocam attıklarından bazıları elektrik dolabı. Mobese de olabilir veya trafik lambası. Ancak diğer görsel Türk Telekom a ait bir saha dolabının. tuketici.btk.gov.tr adresinden talep açabilirsiniz hocam ilgili hususlarla ilgili.

  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    evet bende bunu öğrenmek istiyodum teşekkür ederim arayıp bi şekilde çözmeye çalışacam artık

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    talep açıp telekomuda arayıp port için ugraşacam teşekkürler ,bir foto daha var arkasında türk telekom yazıyor onu yüklemeyi unutmuşum ve bu fotolardan hangisi telekom a ait bir saha dolabı söyler misin

  • Altyapı sorgulama siteleri net bir değer vermez, yaklaşık bir değer verir. En doğrusu hat değerlerinizdir. Benim altyapım sistemde 47 destekliyor ama aslında ben modemden görüyorum ve 70 mbps alabiliyorum.

    Adresinizde VDSL portu yok. Boş port olunca talebiniz sonuçlanacaktır. Şimdilik ADSL'e mahkumsunuz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • peki 150 metre ilerde bi dolaptan VDSL baglantıyla iyi bir hız alamaz mıyım bana hattımın vdsl desteklemediğini söylüyolar yalanmı söylüyolar düzgünce port yok o yüzden veremiyoruz diyemiyolar sanırım çünkü turknette vdsle geçmek istedigimde bana sadece port yok demişlerdi hattınız desteklemiyor felan dememişlerdi aynen dediginiz gibi arasam durmadan meşgul etsem bi şekilde port açtırtamazmıyım

  • FakirAdam4222 kullanıcısına yanıt
    En kral hızı alırsınız. Ben 300 metreden sorunsuz 40 mbps alıyorum ve altyapım 70 destekliyor. Ama bu durum saha dolabının kalitesine, yoğunluğuna, bakır kablonun yeniliğine bakar. Ama 150 metreden vdsl pişman etmez.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • çok teşekkür ederim

  • FakirAdam4222 kullanıcısına yanıt
    Estağfurullah, rica ederim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • FakirAdam4222 kullanıcısına yanıt

    Merhaba. Bu aşamada yalnızca adresiniz ve aboneliğiniz ile başvuru oluşturabilirsiniz. Bağlı olduğunuz saha dolabı bilgisi ilgili ekiplerde bulunduğundan, buna yönelik olarak kontrol sağlayacaklardır.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.