Şimdi Ara

NECRONOMICON

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ARKADAŞLAR BU KİTAP HAKKINDA BİLDİKLERİNİZİPAYLAŞIRSANIZ SEVİNİRİM



  • Kısaca "ölüler kitabı". Söylentiye göre bu kitapta öyle sırlar açıklanmaktaymış ki okuyanı delirtiyormuş.

  • "this is testimony of all that i have seen, and all that i have learned... for this is the book of the dead, the book of the black earth, that i have write down and the peril of my life." necronomicon / avon books march 1980

    aslında boyle bir kitap var mı yok mu muamma..deli arap abdul al-hazred'in yazdığı kitap olarak biliniyor, british museum da sergileniyormuş..
  • Biraz daha açıklama yapsanız?????????
  • quote:

    Orjinalden alıntı: anakin_skywalker

    Biraz daha açıklama yapsanız?????????


    bence de
  • yok yav necronomicon army of the dead filmiyle ünlü oldu gerisi hikaye
  • quote:

    Orjinalden alıntı: masajah_rataj

    yok yav necronomicon army of the dead filmiyle ünlü oldu gerisi hikaye




    çok yanlış
    necronomicon u popüler yapan hp lovecraft ın cthulu nun çağrısı isimli kitabıdır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Sanctus Diavolos


    quote:

    Orjinalden alıntı: masajah_rataj

    yok yav necronomicon army of the dead filmiyle ünlü oldu gerisi hikaye




    çok yanlış
    necronomicon u popüler yapan hp lovecraft ın cthulu nun çağrısı isimli kitabıdır


    kaç kişi kitap okuyo da hovelcrart ı yada deliliğin dağlarını bilcek (daha bende okumadım ama neyse)
  • evet H.P. Lovecraftın Cthulu Mitosuyla ünlü olan kitaptır necronomicion. Gerçek değil yane.
  • dostum bu kitap gerçektir içinde abdul el hazred'in kara büyüleri anlatılıyo(yani kendi anlatıyo)sonra bu kitap yasaklandı kadıkoy akmar pasajında bir yayınevi korsan olarak sattı fakat sonra kapatıldı bu yayınevi bildiklerim bu kadar
  • Altay Öktem'in Bu Kitaptan Kimse Sağ Çıkmayacak adlı romanında Nekronomikon geçiyor.Ölüler kitabı kitaptaki kahramanların ölümlerini güzel bir şekilde anlatıyor.Ölümlerden önce yazılmış ölümleri önceden biliyorlar kitapta.
    Yani tamamen hayal ürünü nerde rastlarsak öyledir.
  • Sanctus olmuycak bu böyle abi. Sen birkaç arkadaşınla cin çağırarak başla işe. Sonra fal büyü vs öğrenirsin ortam yaptıkça
  • bu kitabı deli arap abdul-alhazred yazmış, rivayete göre şamın ortasında belirlenemeyen bi nedenden olayı feci şekilde ölmüş.
    kitap karanlık sanatlara giriş gibi bir şey. kitaptaki sırları bilmek herkesin isteyeceği bir şey değil. bilmemek en iyisi bazen.
    kitabı okuyanlar garip olaylar sezinlemeye başlıyolarmış.

    işte necronomicon;
    http://www.bambinidisatana.com/pdf/necronomicon.pdf










    yukarda anlattıklarım kitap hakkındaki söylentilerin derlenmiş hali ama tabi ki de hepsi palavra. rahat rahat açıp kitabı okuyabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lacrima -- 25 Nisan 2006; 23:30:41 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Lacrima
    rahat rahat açıp kitabı okuyabilirsiniz.


    verdiğin link çalışsaydı açıp okuyacaktık
  • quote:

    Orjinalden alıntı: C4

    quote:

    Orjinalden alıntı: Lacrima
    rahat rahat açıp kitabı okuyabilirsiniz.


    verdiğin link çalışsaydı açıp okuyacaktık


    http://www.bambinidisatana.com/pdf/Necronomicon.pdf

    şimdi dene.




  •  NECRONOMICON


    DELİ ARAP VE ÇILDIRTAN KİTAP

    Necronomicon nedir? O kadar çok ismi var ki ve hakkında o kadar çok efsane oluşmuş ki, bırakın kendisini hakkında yazılanlar ciltleri dolduruyor; "Arabın Kitabı","Ölü İsimlerin Kitabı" veya "Ölülerin Çağrı Kitabı" ya da "Çıldırtan Kitap" kısacası bu bir mitik kitap. Yazarının adı El Hazret veya El Azif. Yani meşum yazar Şamlı bir arap. İnançlara ve de bilinenlere göre Necronomicon gerçek bir büyücünün el kitabı ve hiç şakası yok. Bazılarına göre, böyle bir kitap hiç yok, sadece Amerikalı korku yazarı Lovecroft´un hayallerinin ürünü, bazılarına göre ise var ama yerini kimse bilmiyor. Kısacası Necronomicon, tam manasıyle gizem dolu.

    Necronomicon´un yedi cilt olduğu ileri sürülüyor, aslı 900 sayfanın üzerindeymiş, her cildinin 125 sayfa civarında olduğu düşünülebilir. Peki bu garip kitap nerede ve ne zaman yazıldı? Necronomicon´un MS 730´da Şam´da Abdül El Hazret tarafından yazıldığı biliniyor. Öyleyse El Hazret kimdir? Çok az bilgi var, onun çoğu da Necronomicon´un içinde; Hep yolculuk yapar çok okurmuş, İskenderiye´den Pencap´a kadar dolaşmış, onlarca dil konuşur ve öğrencilerine dünyanın her yerinden araştırıp öğrendiklerini anlatırmış. Metodları Heredot´u ve hatta Bruno´yu anımsatıyor. Nostradamus´un ünlü "Yüzlükler" inin ilk iki dörtlüğünde anlattığı metodun kaynağı uzmanlara göre Necronomicon´dan alınmıştır;

    1. GECEYARISI, GİZLİ ODAMDA YANLIZ ÇALIŞIRKEN, OTURURUM ÜÇ AYAKLI PİRİNÇ SEHPADA, KÜÇÜK BİR IŞIK GELİR İNSANSIZ YERDEN, DÜŞÜNCEMİ AYDINLATIR, TALİHİMİN BOŞ YERE OLDUĞUNA İNANMIYORUM.

    2. ASA ELLERİM ARASINDA, KONUŞULUR BRANCHES ORTAMINDA, SU HAREKETLENİYOR, LİMBE, ETEĞİNDEN AYAĞA, BİR BÜYÜK KORKU, İÇTEN BİR SES, FARKLI BİR TİTREME, İLAHİ IŞIK, KUTSAL HABER ARTIK YANIMDADIR.

    Büyü veya daha doğru bir tanımla majikal kehanet için çağdaş araştırmacılar bilincin açılması ve güncel etkilerden kurtulabilmesi için belli uyuşturucuların kullanıldığını belirtiyorlar. Bunun bir formülü de ele geçirilmiş; "Günnük, aselbent, diktamnus, haşhaş kökleri, afyon" gibi maddeler kullanılıyormuş. Kaynak Columbia Üniversitesi´ nin inançlar ve yöntemlerle ilgili araştırma raporlarından alınma. Yani Necronomicon sadece bu yönden geleceği görebilmenin yolunu da gösteriyor veya öğretiyor. "Çılgın Arap" El Hazret´in çağının çok ötesinde olduğu da anlatılmakta, çünkü bu Necronomicon sayesinde geleceği gördükten sonra çağının dışında kalmış veya uyum sağlayamamış, ona çılgın denmesinin nedeninin altında çağına göre alışılmadık biri olması yatıyor.

     NECRONOMICON


    İnsanı çıldırtıyor ama nasıl?

    Bir diğer kaynağa daha bakalım, Yunanlı Yeni-Platonist filozof Proclus (MS 410-485), astronomi, felsefe, matematik ve metafizik uzmanıydı ve kullandığı büyü yöntemleriyle Hekate adlı mitolojik tanrıyı görebildiğini yazıyordu. Proclus, Eski Mısır ve Kalde gizem öğretilerinden yararlanmıştı ve Proclus´un yazılı yöntemlerinin tamamen El Hazret´in eline geçtiği ve Necronomicon´a aktarıldığı da söylenmekte. Neyse, biraz da bu garip kitabın basılı olup olmadığına veya basım tarihçesine kısa bir göz atalım.

    Hiçbir Arap kaynağında Necronomicon´un çıkış bilgisi yok. Araştırmacı ve tarihçi İdris Şah, kitabı Hindistan´da Deobund´daki, Mısır El Azhar´daki ve Mekke´deki antik kitaplıklarda araştırmış ama başarılı olamadığını yazıyor. 1487 tarihli bir Latince belgede Dominikan Rahip Olaus Wormius imzasıyla Engizisyon´un ölümcül ismi Kara papaz Torquemada´nın İspanyol Yahudileri´ne zulmederken, Necronomicon´u ele geçirdiği ve İtalyanca´ya çevirttiği belirtiliyor. Wormius´a göre, kitap son derece tehlikeli ve okuyan insanı olağanüstü etkiliyor ve aklını başından alıyor. İçindeki bazı bölümlerde Tevrat´ın Yaradılış Bölümü´ ndeki gizli ve şifreli bölümlerin açıklamalarının bulunduğu ve bunları anlamanın sonucunda insanın çıldıracağını da belirtiyor.
     NECRONOMICON


    Çıldırtan kitabın izinde..
    Wormius, kitabın bir kopyasını ele geçirmiş olmalı ki, Spanheim Başrahibi Johann Tritheim´ a yollamış ama sonra Wormius ekliyor; "Çeviriyi yaktım, bu Tanrı´ya küfürdü, gerçekler çok fazla ortaya çıkıyordu, İnsanlar buna hazır değiller, daha çok zaman gerekiyor.. Ama başka kaynaklar Necronomicon´un yokolmayıp Vatikan´a yollandığını yazmaktalar. Yüzyıl kadar sonra 1586´da, Wormius´a ait kopya Prag´da ortaya çıktı. Ünlü İngiliz majisyeni Dr. John Dee ve asistanı Edward Kelly bu kez Necronomicon´u ele geçirdiler, söz edildiğine göre Dee ve Kelly "Necromancy" denen ölüleri mezarlarından kaldırma deneylerine ondan sonra başladılar. Ama bir bomba daha duyuldu, Necronomicon´da simya yoluyla altın yapma yöntemleri de vardı.

    Dr. Dee, Necronomicon´u İngilizce´ye çevirip Manchester´de Christ´s College´e bıraktı. Sonra büyük koleksiyoncu Elias Ashmole eliyle Oxford´da Bodleian Library´de yer aldı. Ve şu anda da Londra´da British Museum´da Necronomicon´un bir kopyasının bulunduğu müze kayıtlarında yer alıyor.

    Bildiğimiz herşeye aykırı..

    Ne var bu korkunç kitabın içinde? Ulaştığımız kadarıyle bildiklerimize bir göz atalım;

    * Tufan öncesiyle ilgili inanılmaz gerçekler vardır. El Hazret kaybolmuş geçmişin içyüzünü anlatırken, Tevrat´daki "Yaradılış" bölümüyle, mitolojik kaynaklar arasında kesin benzerlikler olmasına rağmen Tevrat bunları gizlemekte, bugüne kadar yapılan çeviriler ise kutsal kitabın aslından çok uzak. Geniş ayrıntılarla geçmişin ve dinlerin kaynağının içyüzü anlatılıyor.

    * İnsan ırkı, dünyadan önce başka bir yerdeydi. Buna başka kürelerden gelme denmekte. Neo-Platonist inançlara göre anlatılan dünya benzeri yıldızlarda kendilerine özgün yaşam formları bulunmaktadır. Bu yaşam biçimlerinin özellikleri kozmik hiyerarşinin evrim çizgisiyle belirlenirler

     NECRONOMICON


    * Özel zamanların belirlenmesiyle ve özel semboller kullanılarak, eskilerle ilişki kuralabilir ve onlardan istenilen kozmik bilgiler alınabilir, o zaman geçmişe ve geleceğe hakim olmak mümkündür ama bu tehlikeli bir yoldur çünkü insan taşıyabileceği bilgiyi edinmeli ve bunun farkında olmalıdır.

    Hitler kitaptan yararlanamadı..

    Necronomicon´un bilinen kopyaları kayıp görünüyor, bazı kaynaklar Adolf Hitler´in okkült ilgisi sonucunda kitabın bir kopyasını ele geçirdiğini belirtiyorlar ama sonrası bilinen bir şey, Führer´in sonu efsaneye göre Necronomicon´dan yararlanmışa benzemiyor. Dee´nin Bodleian Müzesi´ndeki çevirisi 1934´den sonra yok oldu, belki de Hitler´e giden kopya oydu. British Museum önceleri çalınmalardan söz ediyordu ama bunun doğru olmadığı anlaşıldı, Wormius baskısı oradaydı ama nedense kataloglardan silindi ve yeraltı depolarına kaldırıldı.

    Hatta bir iddiaya göre çok değerli eşyalar klasmanına alınarak 1940´larda Kraliyet mücevherleriyle beraber Galler´de özel bir şatoya saklanmıştı. Sonra tüm dünya kitaplıkları Necronomicon ile ilgili kaynakları ve belki de kopyaları saklamak için sanki söz birliği ettiler. Necronomicon´ın çıldırtması anlaşıldığı kadarıyla sanıldığı gibi değil, sadece bildiğimiz, inandığımız herşeyi reddetmesi ve gerçeklerin çok farklı ve belki de çok acımasız olması yüzünden okuyanlar şoka giriyor olabilir. Ötesi, gizemin hala sürdüğünün gerçeği, kimbilir ne zaman kadar? Herhalde, kendimizden, ne için varolduğumuzdan ve geçmişizden korkmamayı öğrenene kadar da Necronomicon´u göremeyeceğiz.


    **Ben üç dört ay önce okudum necronomiconu ,baya karışık bir kitap,ama ne delirdim ne şaşırdım açıkçası Bu yazıyıda çok sevdiğim bir dostumun verdiği linklerden kısaltarak ekledim,umarım biraz yardımı olur sana



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crema -- 26 Nisan 2006; 0:57:08 >




  • simdi biz nerden bulcaz bu kitabi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.