Şimdi Ara

NEC DVD RW ND3540A lütfen yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • kısa bir süre önce bir kaç eski dvd medyayı acaba bunlarda ne var diyerek kontrol etmek için sürücüye yerleştirdim ve ardından hayal meyal hatırladığım eski sürücülerin cd okurken çıkardığı sese benzer gırc mırc gibi sesler çıkarttıktan sonra şimdi dvd yazmamaya başladı,ilginç olan elimdeki tüm dvd medyaları ha oldu olacak diyerek ziyan ettikten sonra elimde kalan tek medya olan yeniden yazılabilir -R disk e yazdığını farkettim, yani anladığım kadarıyla +R lere yazmıyor artık,farklı hatalar versede genellikle resimdeki hatayı veriyor ,arada birde "NO SEEK bilmemne" şeklinde bir hata.

bir fikri olan varmı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SERIM -- 9 Eylül 2007; 18:31:34 >

• Arkadaşlar sadece okuyup geçmeyin yahu
  • çok alakasız olacak ama dvd-writer'ın en son firmware'ini indirip kur sonra tekrar dene belki sorunun çözülür. Olmadı IDE kablosunu değiştir yine olmadı başka bir PC'ye tak tekrar dene. Baktın hiçbiri olmadı o zaman writer'ın hakkın rahmetine kavuşmuş demektir gidip yeni bir tane al
  • sanırım son firmware ile ilgili değil çünkü aniden çalışan sistem üzerindeyken oldu bu sorun,en garibime giden herhangi bir dvd medyanın dvd sürücüyü bozma ihtimal nedir?

nerden geldigi bell olmayan,benimde hiç satın alıp kullanmadığım ,muhtemelen birisinin unuttuğu bir kaç (aynı marka ve model) dvd yi denerken oldu,
    nasıl olabilirki ?
  • Bu tip okuma veya yazma hataları aygıtın ömründen yediği doğrudur ama 2 dvd yanyana gelip aygıtı bozamaz bence..Belki benim önerim de alakasız olcak ama isterseniz Aygıt Yöneticisinden IDE kanallarının özelliklerine bakın..Aygıt hatalardan dolayı PIO moda geçmiş olabilir..Onu DMA olarak değiştirin..
  • quote:

Orjinalden alıntı: awallabilla

Bu tip okuma veya yazma hataları aygıtın ömründen yediği doğrudur ama 2 dvd yanyana gelip aygıtı bozamaz bence..Belki benim önerim de alakasız olcak ama isterseniz Aygıt Yöneticisinden IDE kanallarının özelliklerine bakın..Aygıt hatalardan dolayı PIO moda geçmiş olabilir..Onu DMA olarak değiştirin..

Hepsine tek tek baktım,tümü dma modunda :(
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DVD Writer yazım yapmıyor.
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.