Şimdi Ara

Ne zamandır yazmak istiyordum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaş geldi 34 e. Her ne kadar rutbem teğmen olarak gözükse de 14 yıllık bir üye olarak sizlere yaşadığımız toplumu kendi deneyim ve tecrübelere istinaden kendi penceremle aktarmaya çalışacağım. Sizlerden ricam lütfen anlattıklarını yabana atmayın kulaginiza küpe olsun.

    Aslında hiçbir şey bilmiyorum gibi geliyor ama toplumla olan iletisimlerimde içinde bulunduğumuz toplumdan kendimi çok üst düzey bir insan olarak görüyorum. Emin olun buradaki çoğu arkadasda üst düzey nitelikde olan kişiler. Forumun 12 yıllık üyesi olmakla geçen sürede formu çok etkili ve nitelikli olarak kullandığımı dusunuyorum. Forumda kariyer peşinde koşmatan , insanlarla tartışmaktan ziya insanları yıllarca izleyip düşüncelerini anlamaya çalışarak etrafımdaki insanlarla bu düşünceleri cakistip toplumumuzu sürekli sorguladım. Kendimce doğruları aradım. Ve mutlu son sadece toplumumuz değil ; dünya ,evren,yaradılış gibi konularida kafamda tamamen çözmüş durumdayım. Esas soru şu hayatı çözdüğünü düşünen bir kisinin toplumumuzdaki yeri neresi? Boş vakitlerini nasıl değerlendirir ? Vb sorular olarak sıralayabiliriz.


    Ben direk sizlere faydalı bilgiler aktarmak adına konunun magazinsel boyutuyla incelemekden ziyade içinde bulunduğum reel politik ve gerçek düzen hakkında bilgilendirmek istiyorum. Soru cevap şeklinde ilerlemek istiyorum.sizlerinde sorularına cevap vermekden mutluluk duyarım.

    ##Başarı Nedir ? Başarılı insan nasıl olunur?

    Bildiğiniz gibi başarı herhangi bir konu üzerinde disiplin , sabir ve o konuya duyulan sevginin birleşmesiyle oluşan bir eylemin benligimizdeki yansımasıdır. Başarılı insan kesinlikle eylemini sevmesi gerekir. Bu sevgi ona ihtiyaç duyduğu bilgiyi ztn getirir.bubsurecde sabredip disiplinli çalışırsa başarılı insan olunur.bu kadar basit bir konu.

    ##Fakat yaşadığımız toplumda başarılı insanın yeri yoktur. Örf adetlerinden uzaklaşmış , Paranın göstergesi başarı olacakken. Başarının göstergesi para olmuştur. Bu durumda başarının ülkemizde hiçbir değeri yoktur.paraniz varsa başarılı olarak gorunursunuz.

    # Diyelim ki siz gerçekten başarılı oldunuz ve olmak istediğiniz yerdesiniz.Bilmenizi isterim ki bu cok uzun bir süreçtir. Ama günün sonunda sizin basariniza ve başarınızın doğurduğu unsurlara göz dikecek insanlar olacaktır ve bu insanlar siz başarıya giden uzun soluklu yolda ilerlerken daha kısa zamanda ve çok profesyonelce kendisini yetiştirerek sizin hic bir şekilde bilmediğiniz , anlamlandiramadiginiz yöntemlerle sizden herseyinizi calacaktir. Emin olun bu durum karşısında hiçbir şey yapamazsınız.cunku siz dışarıdan gelebilecek tehditlere karşı kendi koruma mekanizmaninizi geliştirmezsiniz. Burda devreye sizin yerinize bunları bilen devlet ve kurumları sizi korur. Tabiki de öyle değil sizi onlarda koruyamaz. Devlete onlarla birlikte . Ne kadar mücadele ederseniz o kadar batarsiniz. Bu sırada yapmanız gereken tek şey bırakıp gitmektir. İyide o kadar emek , o kadar zaman ne olacak ? Mecbursun bırakacaksın. Yapacak bir şey yok.

    Peki bu bahsedilen problemler nasıl düzelecek?

    Düzenleyecek. Çarpan etkisiyle problemler artmaya devam ediyor. Çok değil 100 yıl önce kazanılan bu topraklar için odenilen bedelleri anlayamayan , umursamayan bir toplumun düzelmesi beklenemez.

    Peki bozuk giden sistemde ne yapmamız gerekiyor.

    Bireysel olarak yapabileceğiniz bir şey yok. Böyle bir hayata mahkum edildiniz. Tavsiyem hobilerinizle sevdiginiz şeylere vakit ayırın.

    İyide bunlara vakit ayirirsam hayatımı nasıl idame ettireceğim?

    Çok basit bahsettiğim konuları anlayan arkadaşlar bu bozukluğun içerisinde kendisini bozmadan ama sistem içindekileri bozup kendine çıkar saglayabilecekleri bir unsur yaratmakta zorlanmayacaklarini düşünüyorum.

    Güzel kardeşlerim 3 tane evladım var Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığını azaltmak üzere üniversite hayatımdan 10 sene sonra 54 mw lik elektirik santral kurdum.memur bir babanın tek oğluyum.ulke ekonomisine en direk faydam oldu. Ama hepsinin bu yozlaşmış insanlarımız yüzünden hiçbir anlam ifade etmediğini anladım.

    Hayatımda hep ülkeme faydalı bir birey olmak istedim.bunun için doğru adımlar attım. Özverili davrandım .yeri geldi ailemden odun verdim. Ama boyle bir toplumla gidilen yolda hiçbir şey yapılmayacağı sonucuna vardım.


    Para kazanma fikrini kesinlikle kafanızdan atın. Boşuna mücadele etmeyin. Kazansaniz bile hayat derslerinden sınıfta kaldiginizdan dolayı elinizdekiler gidecek.bos yere zamanınızı harcamayın.

    3 tane evladım var . Öğretmenlik meslegimi hiç yapmadim sayılır. Aynı zamanda iş sağlığı güvenliği uzmaniyim.sonradan mühendislik tamamla yaparak makine mühendisi oldum. Şu an sahip olduğum tek şey 3 tane evladim var . Geri kalan etiketleri istemiyorum.


    Hayatınızda giden terslikler emin olun gelisiminizin bir parçası oluyorlar.fakat bu terslikler keşke uygun zamanlarda denk gelse.fakat gelmiyor.kendini çok profesyonelce yetiştirmiş insanlar nerde ne zaman nasıl hainliklik yapacaklarını iyi biliyor.


    İnşallah hepiniz genç yaşlarda olumsuz durumlarla karşılaşıp küçük yaralarla atlatirsiniz.ilerleyen zamanlarda yarada büyük oluyor ve sarılması cok zor.


    Ceza evinden 5 ay oldu çıkalı.gectigimiz 2 senedir hiç bir iş yapmiyirum. Geçirdiğim onca senelere bakıyorum ve aileme ayiramadigim zamana üzülüyorum ve onlardan özür diliyorum. Şu an o kadar mutluyum ki anlatamam .çok skr sağlığımız yerinde.keyfimiz yerinde.


    Tabi geçimini nasıl sagliyor diye düşünenler vardır. Cok şükür bize yaşatılan problemleri çok güzel kavradım.buyuk dersler aldım. Hain holding sahipleri , iftiracı kamu kurum müdürleri , namussuz esnaf benim en büyük hocalarimdandir. Hocaların iyi olursa hayatta daha sağlam şekilde durabiliyorsun. Şu an kendime bakıyorum.cok sukurki toplumumuzu çözdüm ve başka insanların eksik yönlerinin benim hayatima etki etmesini onluyorum. Çok sabır bir gelirim yok. Fakat istediğim zaman az emek harcayarak para kazanıyorum. Bu toplum benim yetistirildigim seklimi kabul etmeyip beni ezdi. Ama şunu kaçırdıkları ben çok çabuk kavrayabilen biririyim ve onlardan daha sabirliyim. Ülkemizi , beni bu hale getiren kişilerden hayatımı idame ettiriyorum. Ayda 40-60bin aralığında gelir elde ediyorum.

    Kendinize aciyin, bırakın özveriyi , sistemdeki çürük elmalar bize yeter . Vajtinizi işinize değil. Ailenize harcayın.


    Bir konuda hayatta size yanlış yapan babanizda olsa onuda hayatınızdan silin. Bir daha yapma ihtimali hiç yanlış yapmayan birisine karşı daha çok.👍


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Hocam ne kadar güzel yazmışsın bir solukta okudum.
    Bu sene üniversite için tercih yapacağım. Yaşım genç sayılır diye düşünüyorum. Bende bu vatana millete en iyi şekilde hizmet etmek istiyorum. Uzun süredir millet olarak zor zamanlardan geçiyoruz. Her gecenin bir sabahı vardır hocam. Ben inanıyorum ki şafak sökmek üzere. Asil Türk Milleti bu adaletsiz dünyaya Adalet getirecek. Belki bizler Veya çocuklarımız bunu görmeyecek ama torunlarımız bunu görecekler. Anladığım kadarıyla sizde bu vatana sevdalısınız. Zor bir hayatınız olmuş. Sizlerden Öğrenecek daha çok tecrübe var. Kendinize dikkat edin. Rabbim sizlere ailenizle sağlıklı huzurlu mutlu günler nasip etsin. Sağlıcakla kalın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayda 40-60bin gelir mi? Yılda olmasın


    Diğer söylediklerine de katılıyorum, yükselmek için birilerinin sırtına basmak zorunda olduğun bu sistemde benim gözümde üsttekilerin hepsi şerefsiz, namussuzdur. Zenginler de hırsızdır

  • Aynen yılda yazmam gerekiyordu yanlış yazmışım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.