Hocam siz öyle bi anlatıyorsunuzki bu saatten sonra sanki 4k sız oyun oynanmaz der gibi . 4 k halen daha pc için bile lüks bi opsiyon adamlar opsiyon olarak ‘isteyenler’ için normal versiyona ek olarak daha güçlü bir konsol çıkartabilir hiçkimse de şikayet etmiyor neden herkes 4k almak zorundaymış gibi ps4 almayın xbox almayın 4 yıla eskiyor diyorsunuzki. Ben normal ps4 ümle mutluyum 2 yıldır. Konsolların mantığı minimum fiyata optimum oyun deneyimi, grafik hastası olanlar düşünsün 4 yılda eskidiğini ayrıca eski konsolların daha uzun soluklu olması yeni nesilin kısalması tamamen teknolojiyle alakalı bugün teknolojiye yetişmek 8 yıl öncesine göre çok daha zor.ps3 ilk çıktığında kaç kişide ddr 3 ram vardı ? Konsolu bilgisayarla karşılaştırmayı yarıştırmayı bırakırsalar o zaman keyif alır herkes. Bu nesilde bence konsolun ideal performansı 1080 p 60 fpsdir. 4k bi opsiyon ve zorunluluk değil kesinlikle. Bu yüzden de daha üst versiyonunu beklemeye falan gerek yok. Satışlar grafiğe performansa bakmaz hocam bir sürü kriter var mesela xboxun oyuncu sayısı sony e göre çok çok az donanım haber ps4 forumlarında bile xbox kullanıcıları geziyor yaygın değil türkiye de , hatta avrupada bile ..
Ben 2011 soketli bilgisayar kullanıyorum ddr3 ancak 4x4=16GB 3930K işlemcim var yani ben oyunu hala en üst düzey kalitede tutmaya odaklanıyorum bilgisayarım 2011 model olmasına rağmen ekran kartım da Gtx 1060. sadece ekran kartını değişip ve harddisk yerine ssd aldım. Bu sistem hala her şeye yetiyor bir kaç yıl daha gideri var. Ancak PS4 çıktığında yıl 2014 idi 900P çıktı,Ps4 pro çıkarttılar böylece 1080P oldu yani şuan oyunları 1080p çalıştırıyordur illa ki ancak fps düşüşleri oluyordur. Bu da sana göre sorun olmayabilir sorun şu ki neden direk 1080p olanını çıkartmadılar? Tabii ki müşteriyi sömürmek için. 4K oynatması o kadar sorun değil önemli olan fps ancak neden 1080p olarak çıkartmadılar benim kızdığım nokta bu konsol firmalarına. Teknoloji el verdiği halde kalitelisini kullanmadılar. Ps4 sahibi aynı oyunu(her oyunda olmasa da) 30 fps de oynarken pro sahibi 50-60 fpsde oynayacak. Xbox one x sahibi ise 100 fps altına düşmeyecek arada ise sadece 100 dolar fark var. Xbox one x pro çıkacak belki(sallama isim takılma yani) o da Native 4k olacak ama 1080p ekranda 120 fps altına düşmeyecek. Yani zaten 4k tvler pahalı ancak artık neredeyse kimse 1080p tv ya da monitör üretmiyor 2k standart oldu demek. 4k ise üst modeli ancak aslında 8k da var neredeyse 1 yıldır piyasada en üst düzey de o. Bir şeyi alırken ben ne kadar uzun süre kullanabileceğime bakarım ps3'ü zamanında aldım çünkü aşırı fark vardı diğer konsollar ve pc ile arasında. Ancak ps4 2014 de çıktı ama çıktığında bile pc den kötü çıktı 900p olarak. 2 yıl sonra prosu çıktı biri 900 den 1080p ye çıkarttılar ufak bir değişiklik ile. Açıkçası bir konsolu almanın en iyi vakti 1 yıl sonrası tam bir yıl sonra ps4 pro ikinci el almanın vaktidir. Tüm çıkmış oyunları 6 ay içinde ya da 1 sene içinde oynarsınız.sonra da satarsınız zaten ilk çıktığında konsol alma taraftarı değilim ps3 çıktığında aldım pişman oldum ilk yıl adam gibi oyun yoktu ya da düşük kaliteydi misal granturismo prolouge vardı bir şeye benzemiyordu sonra gt5 çıktı ayrıca misal God of war 3 çok geç çıktı 2009 muydu 2010 muydu...PS4 pro ucuzlarsa almanın en iyi vakti olabilir alıp oynar sonra da satarsınız geri ancak arasında 100 dolar fark varken alınmaz diyorum!
tobepeople
kullanıcısına yanıt
İyide söylediğin şeylerin çoğu türkiye ekonomisine uymuyor ps4 ilk çıktığında yanlış hatırlamıyorsam 1.500 tl idi 3 yıl beklediniz ne değişti hocam fiyatı ucuzlamadı bile pro da aynı şekilde olacak hatta ilk çıktığından daha pahalı hale geldi dolar sağolsun.. benim içinde uzun soluklu olması önemli ve öylede zaten ps5 in 2. Yılına kadar kullanırım normal ps imi oda nerden baksan minimum 4 yıl yapıyor zaten. Artık 7-8 yıllık konsolları unutun hocam o teknolojiye yetişmek imkansız. Konsollar pc ile yarışamaz sadece gerisinde çok kalmamaya çalışır bu saatten sonra ayrıca konsolun tam gücünün kullanılaması sony den daha çok yapımcıların kolaya kaçması. Yapan çok güzel 1080p 60 fps yapıyor.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
4K olsa ne olacak doğru düzgün oyun yaptıkları mı var. Ps için RDR 2 yeter de artar.
1440p 144hz 144fps candır gerisi heycandır
Cihazda oyun yok. 2018'de de bir numara yok eski halo collection'ı update yapaklarmış. Hiçbir umudum kalmadı
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme