Şimdi Ara

Ne osmanlı ne Türkiye tek gerçek selçuklu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• OFFFFF ALIRIM Bİ DAL KAFAYA BAK WOOOWOWW

• Atamiz alp arslan

• quote:

Orijinalden alıntı: 8993122290119

Atamiz alp arslan

Aynen kardeşim benim tek atam alparslandır.

• Hun - Göktürk - Uygur - Gazne - Karahan - Selçuklu - Osmanlı - Cumhuriyet. Bunları birbirinden ayıran haindir, soysuzdur

• Hani iki yüz yıl kadar Anadolu köylerini hakimiyeti altında tutup da Mogollar tarafından silinen devletcik mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: A D M I R A L

Hun - Göktürk - Uygur - Gazne - Karahan - Selçuklu - Osmanlı - Cumhuriyet. Bunları birbirinden ayıran haindir, soysuzdur

Tamam.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Devletçik??

Bizans elçisi vergi vermek için sultan Melikşah'a geldiğinde vezir Nizamül-mülk elçiye yapacakları seyahate eşlik etmelerini rica etmiştir. Elçi yarı korkusundan ricayı kabul edip Melikşah ve Vezirin seyahatine katılmış, Çin sınırlarına kadar at üstünde gitmiştir. Buradaki asıl amaç gelen elçiye Büyük Selçuklu İmparatorluğunun ne kadar büyük bir alana hükmettiklerini göstermektedir. Birkaç haftalık kısa ziyaret aylara dönüşmüş ve elçi bu durumu imparatoruna açıklayamamıştır. Üsküdardan Çine kadar olan topraklardan bahsediyoruz burada...

• quote:

Devletçik??

Bizans elçisi vergi vermek için sultan Melikşah'a geldiğinde vezir Nizamül-mülk elçiye yapacakları seyahate eşlik etmelerini rica etmiştir. Elçi yarı korkusundan ricayı kabul edip Melikşah ve Vezirin seyahatine katılmış, Çin sınırlarına kadar at üstünde gitmiştir. Buradaki asıl amaç gelen elçiye Büyük Selçuklu İmparatorluğunun ne kadar büyük bir alana hükmettiklerini göstermektedir. Birkaç haftalık kısa ziyaret aylara dönüşmüş ve elçi bu durumu imparatoruna açıklayamamıştır. Üsküdardan Çine kadar olan topraklardan bahsediyoruz burada...

Tmm krdsm bilgilisin ama burası konu dışı

• Mad Hatter kullanıcısına yanıt
    Olsun hocam 2-3 kişi görse öğrense kardır 😊😊

• Benim atam resimdeki insandır. Gerisi umrumda değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 4 Şubat 2017; 14:41:11 >
  • Osmanlıcık kadar saçmalık görmedim. Bir de çıkıp ossmanlı torunuyum diyorlar. Tarih derslerinde bile doğrusunu söylemiyorlar. Ordan burdan duyma bilgilerle osmanlı harika osmanlı mükemmel. ( iyi olduğu yönlerde var)

Sonuna kadar Türkçülük.

• quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

Benim atam resimdeki insandır. Gerisi umrumda değil.

Aranan kan

• quote:

Hun - Göktürk - Uygur - Gazne - Karahan - Selçuklu - Osmanlı - Cumhuriyet. Bunları birbirinden ayıran haindir, soysuzdur

• quote:

Devletçik??

Osmanlı'nın yanında devletçik olarak kalıyor. Nizamülmülk'ten sonra devlet çöktü. O dediğin sınırlar Meliksah döneminde 10 sene falan elde tutulabildi. Sonrasında parçalanmaya başladı. Burada mühim olan kontrol edemeyeceğin topraklara sahip olmaktan çok kontrol altına alabileceğin genişlikte toprağa sahip olabilmektir ki devlet olmanın gereği kendi egemenliğini topraklarında sağlayabilmek. Daha kendi Sultanını göçebelere esir olarak kaptıran, tarihindeki en değerli devlet adamını kafası uçmuş haydutlara karşı korumaktan aciz bir devletten bahsediyoruz. Hakkını yemeyelim ama Osmanlı'nın kuruluşunda büyük pay sahibi oldular. O bakımdan saygıyı hakkediyorlar.

• Yıldırım Bayezid'e yapılanlanları ve tıpkı Melikşah'tan sonra olduğu gibi Kanuni'den sonra Osmanl'nın çökmeye başlaması... Bunları atlama. Ben Selçuklu-Osmanlı karşılaştırması yapmadım. Ama birini küçümserken yücelttiğinin zaaflarını gözardı etme

• quote:

uygurlar bile kendilerini ayırıp, çinlilerle bir olup göktürkleri yıktı la
    biz mi ayırmıcaz

tek gerçek karamanogulları kKk
  • quote:

Yıldırım Bayezid'e yapılanlanları ve tıpkı Melikşah'tan sonra olduğu gibi Kanuni'den sonra Osmanl'nın çökmeye başlaması... Bunları atlama. Ben Selçuklu-Osmanlı karşılaştırması yapmadım. Ama birini küçümserken yücelttiğinin zaaflarını gözardı etme

Zaten II. Murat Dönemine kadar Osmanlı da çok güçlü değildi. Ayrıca Beyazıt savaş alanında esir düştü ki Timur o zamanın en güçlü ordusuna filler sayesinde sahipti. Ayaklanan göçebelere esir olmakla kıyaslandığında kulağa pek anormal bir şeymiş gibi gelmiyor.

Bir yanda Vatikan'a sefer düzenleyecek kudrete sahip bir devlet varken diğer yanda en iyi döneminde bile devlet adamlarını koruyamayan bir devlet olduğunda ister istemez karşılaştırma ihtiyacı hissediyorum.

• Rajeesh kullanıcısına yanıt
    Ya hocam arada değişik insnalar çıkıyor. Vahdettinde gitti ingilizlere o nolucak 😀😀

• İstedikleri kadar birini övüp diğerini kötülesinler tarih mi değişecek bundan sonra ? Hepsi aynı ülke, aynı millet tek fark yönetim sistemi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.