Şimdi Ara

ne bölüm seçsem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadşalar ben lise öğrencisiyim artık üniversite sınavına gircez yabancı dil okuyorum adam akıllı iş imkanı yok bunu seçen kafama
    hep yazılım mühendisi olmak istemiştim ama biyoloji fizik kimya bitirdi
    ingilizcem var kendim geliştirdim alt yazısız yabancı dizi izleyebilirim
    üniversitede mütercim tercümanlık seçeceğim (rusça çince fransızca) içlerinden birini
    ben bu mesleği yapmak istemiyorum ama
    yüksek lisansı ekonomi uluslar arası ilişkiler ticaret insan kaynakları vs. gibi dallarda bitirirsem bi nebzede olsa yapacağım işten sıkılmam
    şimdi
    1. soru
    hangi dili öğrenmeliyim
    2.soru
    bu dalı bitirince yükseklisansda üsttekileri yapabilirmiyim çünkü
    benim hayalim yurt dışında yaşamak cidden burada yaşamak istemiyorum öyle ergen hayalleri değil yaşama sebebim bu yoksa cidden intihar düşünüyorum
    ve baktım careerjet canada immigirations tarzı sitelere bussines analyst yıllık en az veren şirket 120 bin dolar diyor 500 bin dolara kadar çıkıyor
    mütercim tercümanlık 50bin yıllık maks oda saçma sapan diller o yüzden ekonomi felan okumak istiyorum

kusura bakmayın uzun oldu ama hayatımı bunlar değiştirecek şimdiden teşekkürler

edit: yazmayı unutmuşum ileride iyi bir çeviri programı gelirse böyle google translate gibi felan değil kaliteli bişey bu meslek bilidğin ölür oda var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RioShui -- 13 Haziran 2014; 0:34:13 >

• up
  • Kardeşim, çekincelerine hak veriyorum ancak iyi düşünmek zorundasın böyle şeyleri. Öncelikle şunu söyleyeyim, Yazılım Mühendisi olacaksan ol, biyoloji, fizik, kimya hepsi üniversiteye girene kadar. Ondan sonra çok büyük keyif ile okuyacaksın o bölümü. Yazılım Mühendisliği ile Mütercim Tercümanlık bölümleri birbirinden çok uzak meslekler. Hatta bunların üzerine yapacağını söylediğin YL dalları tamamen alakasız. Yani mantıksız bir seçim olur hayatını böyle yönlendirirsen. Ben sana farklı yol haritaları çizeyim.

1- Dil bölümü okuyorsun. Üzerine Mütercim-Tercümanlık okuyup Almanca, Fransızca gibi Avrupa dillerini öğrenirsen hem istediğin yurtdışı hayatını yaşarsın, hem de Türkiye'de olsan da yeterli bir para kazanabilirsin. Ama şunu unutma ki artık herkes İngilizce biliyorum ve sertifika alıp tercümanlık yapan insanlar sayısı tahmin edemeyeceğin kadar fazla. Sen bu işin mesleğini okusan da diğerlerinden bir farkın olmayacak. Kendine fark yaratman lazım.

2-Yazılım Mühendisliği okuyacaksan bütün planlarını çöpe at. Yazılım mühendisliği okuması ve geçinmesi kolay bir meslek değildir. Ama kendini geliştirirsen hem yurtdışında hem yurtiçinde güzel paralar kazanabilir, iş tatmini yaşayabilirsin. YL olarak yine yazılım dalından devam edersin.

3-Uluslararası İlişkiler tarzında sosyal bir bölüm oku. Üzerine bahsettiğin YL dallarından birini yap.

Bunlar arasında benim tercihim ikincisi olurdu. Çünkü en çok gelişmeye yatkın meslek Yazılım Mühendisliği. Söylediğin meslekleri iyice araştır.http://senintercihin.com/ sitesinden bakabilirsin bütün bölümlere. Hepsi var mı bilmiyorum ama bir kontrol et. Bir de şunu söyleyeyim, öyle hemen intihar edeceğim, bu ülkeden gideceğim filan deme. Daha çok genç yaştasın. Yurtdışına çıksan da öyle yıllık $120k veren firmayı hemen bulamayacaksın. Bunun için yıllarını belli bir iş dalında yoğunlaştırman gerekli. Dediğim gibi çok genç yaştasın daha, lise hayatını iyi geçir ve yapmak istediğin mesleğe iyi karar ver.

Abi tavsiyesi sadece, sormak istediğin başka bir şey olursa beni bulabilirsin. :)

• up
  • up
  • up
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.