Şimdi Ara

Ne almalı? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • iPhone'daki kadar iyi oyun deneyimi icin gerekli olan ozellikler.

Iyi bir islemci. (Cortex A8 simdilik sart degil ama oyunlarin kalitesi arttikca kaliteli islemci ihtiyaci da artacaktir)
    Iyi bir grafik chipi. (3D accelaretor ile olmaz yani)
    Yeterli miktarda ram.
    Cok iyi bir dokunmatik ekran.
    Kesinlikle multitouch
    Kesinlikle hassas sensorler.

Ilk ucu tum oyun cihazlari icin elzemdir. Ancak sonraki uc tanesi fiziksel tusa sahip olan cihazlar icin onemli degildir. (Belki sensor faydali olabilir)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erasmus78 -- 22 Ekim 2009; 0:01:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GeceBekcisi

DelyMaymun sizinle dialoğum iyice şu hale gelmeye başladı:

quote:

GeceBekcisi: Bi telefon alıcam ve fotoğraf benim için önemli değil.

DelyMaymun: X telefonda Y megapiksel kamera bir de Xenon flaş var.

GeceBekcisi: Fotoğrafla ilgilenenler için tamam ama ben ilgilenmiyorum, başka öneriniz var mı?

DelyMaymun: Ama X telefonda Y megapiksel kamera bir de Xenon flaş var, nasıl ilgilenmezsiniz?

GeceBekcisi: İyi misin arkadaş, ilgilenmiyorum dedim ya?

DelyMaymun: X telefondaki Y megapiksel kamera ile Xenon flaş dünyanın en iyisidir, isterseniz karşılaştırın.

GeceBekcisi: ?!?

Önce bi ne dediğimi iyi okusanız anlaşacağız ama doğru, ben haybeye agresiflik yapıyorum...

Sen hala sana anlattigimi mi saniyorsun?
    Banane senin ne ile ilgilendiginden.
    ama oyun ile ilgilenen birine i8910, Satio ve hatta N900 onermen hata. Bunu kabul etmek niye bu kadar zor?

• Şimdi farkettim de.. Yanlışlıkla shamanmuratcan'ın "iphone düşünüyorum" ifadesini "iphone düşünmüyorum" olarak okuyunca bir de imzasından zaten iPod Touch sahibi olduğunu görünce, ardından gelen öneri mesajlarımda da doğal olarak iPhone'dan bahsetmedim.

Evet, burda bir hata yaptım ama gerçekten de yanlış okuduğum için o şekilde cevap verdiğim ortada, çünkü bir sonraki mesajda "oyunlarda hız açısından birincilik ekran çözünürlüğünün düşük olmasının avantajını kullanan iPhone'da olur." diyerek zaten iPhone'un kesin üstünlüğünü kabul ediyorum.

Ayrıca iki kişi arasında süren bir dialoğa dışarıdan katıldığınızda cevap verdiğiniz kişinin adını bir zahmet mesajınızda belirtirseniz yanlışlıkla üstüne alınan olmaz, olur biter.

"Iyi bir grafik chipi. (3D accelaretor ile olmaz yani)" demişsiniz de, merak ettim: Grafik çipleri ile "3D Accelerator" kavramı (teoride olmasa bile en azından mobil sektör pratiğinde) aynı anlama geliyor olabilir mi acaba?

Son olarak, ancak fikirlerinizi eksiksiz ifade ettiğinizde sizinle anlaşmak mümkün oluyor. Örneğin:

quote:

iPhone'daki kadar iyi oyun deneyimi icin gerekli olan ozellikler.

Iyi bir islemci. (Cortex A8 simdilik sart degil ama oyunlarin kalitesi arttikca kaliteli islemci ihtiyaci da artacaktir)
    Iyi bir grafik chipi. (3D accelaretor ile olmaz yani)
    Yeterli miktarda ram.
    Cok iyi bir dokunmatik ekran.
    Kesinlikle multitouch
    Kesinlikle hassas sensorler.

Ilk ucu tum oyun cihazlari icin elzemdir. Ancak sonraki uc tanesi fiziksel tusa sahip olan cihazlar icin onemli degildir. (Belki sensor faydali olabilir)

şeklindeki ifadeye katılırım, çünkü doğru. Ama

quote:

Oyun icin multitouch olmazsa olmaz ozelliktir.
    Ozellikle FPS, RPG ve Strateji gibi multitouch gerektiren oyunlari, multitouch destegi olmayan bir cihazda oynamak mazosizmden baska bir sey degil.

Bkz: Youtube

şeklindeki ifadeye katılamam, çünkü eksik ve yanlış.

Şimdi mesajlarımdaki cümlelerin neden kimi zaman okuması yoracak kadar uzun olduğunu anlayabildiğinizi umuyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeceBekcisi -- 22 Ekim 2009; 0:26:12 >

• ipod touch ımı sattım
    iphone almak için 900 tl biriktirdim 2. el bir iphone almak istiyorum 2. el alacağım bütçe sorun değil her telefon olabilir yılbaşına kadar alıcam aklımda iphone var ama henüz tam karar veremedim
    istediklerim
    ekran dokunmatikliği iphone kadar olmalı
    wlan hızı lettap kadar iyi olmalı
    oyunları iphone gibi olmalı güzel oyunlar

bu ölçülerde yardımınızı istiyorum saygılarımla
  • arkadaşlar avea dan kampanyalı omina alacam sizce nasıl bi secim orta sınıf bir kullanıcı sayılırım...

aslında omina 2 istiyorum ama kimse 800tl ye vermiyo..
  • Omnia'yı bizzat ve uzun süreli denemedim ama hakkında çok şikayet duydum, iyice araştırmadan ve emin olmadan adım atmamanızı öneririm.

Bu arada sizin alacağınız cihazdan beklentilerinizi tarif ederseniz daha sağlıklı bir şekilde yardımlaşabiliriz çünkü sizin orta sınıf kavramınız ile benimki uyuşmayabilir
  • gecebekcisi öcelikle teşekkürler verdiğin bilgiler için,

bende üst düzey bir telefon almak istiyorum, almak istediğim telefonlar sizin kıyasladığınız telefonlar sayılır. aslında ben kıyaslamamı telefon hızına göre yaptım ve n97 ile iphone 3g nin ram değerlerinin ve işlemcilerinin birbirine çok yakın. ayrıca n900 ile de iphone 3gs aynı değerlere sahip...

benim istediğim ise gerçekten iyi bir internet, iyi bir wi-fi ve multimedya özellikleri gelişmiş bir telefon, son olarakda oyun... senin fikrinide almak isterim, 3g mi n97 mi? 3gs mi n900 mü? son olarak da 3g mi 3 gs mi?

yardımların için teşekkür ederim...

saygılar...
  • WEB/WLAN/MM açısından:
  • Nokia N97:
    - kısıtlı donanımı (434 MHz CPU + 128 MB RAM) üzerinde
    - orta kaliteli (özellikle de 2.0 yazılım sürümünden sonra ve yüksek optimizasyonlarla) yazılımıyla
    - iyi iş çıkartan bir cihaz. (1 Puan)

• iPhone 3Gs:
    - güçlü donanımı (600 MHz CPU + 256 MB RAM) üzerinde
    - yüksek kaliteli (ama kısıtlı) yazılımıyla
    - çok iyi iş çıkartan bir cihaz. (2 Puan)

• Nokia N900:
    - çok güçlü donanımı (600 MHz CPU + 256 MB RAM + 768 MB SWAP) üzerinde
    - yüksek kaliteli (ve kısıtsız) yazılımıyla
    - mükemmele yakın iş çıkartan bir cihaz. (3 Puan)

Oyun açısından:
  • Nokia N97:
    - kısıtlı donanımı (434 MHz CPU, GPU yok) üzerinde
    - orta miktarda oyunla
    - kötü bir oyun performansı çiziyor. (1 Puan)

• iPhone 3Gs:
    - çok güçlü donanımı (600 MHz CPU + SGX 535 GPU) üzerinde
    - çok miktarda oyunla
    - mükemmele yakın bir oyun performansı çiziyor. (3 Puan)

• Nokia N900:
    - güçlü donanımı (600 MHz CPU + SGX 530 GPU) üzerinde
    - az miktarda oyunla (yeni olduğu için şimdilik 50 civarı uygulaması var, az bir kısmı da oyun)
    - çok iyi bir oyun performansı çizebilecek bir cihaz (2 Puan)

Bu durumda WEB + WLAN + MM + Oyun kriterlerine göre Nokia N900 ~= iPhone 3Gs > Nokia N97 sonucu çıkıyor. Yani N900 ile 3Gs arasında tercih yapmanız için daha çok kriter ve öncelik belirtmeniz gerek.

iPhone 3G'yi ise artık eski olduğu için önermem, o kadar para veriyorsanız bari en yenisini alın.

• verdiğin bilgiler süper ve gerçekten çok işime yaradı

asıl kriterim şu ki internete girdiğimde bana bilgisayarımı aratmayacak olması, çok sıkıldığımda film izleyebilmek,oyun oynamak vs... yani beni sıkmayacak bir yapıda olmalı ve telefona sürekli bişeyler yüklemeli ve eğlenmeliyim... ayrıca sürekli takım elbise giydiğim için cebimde çokda sırıtmamalı... iphone 3gs bu yönden bir adım önde gibi geldi bana. almayıda çok istiyorum ama ah bi bulabilsem

tek sıkıntım bu telefona sahip olmak ucuz değil. min. 1600 liradan fiyatlar başlıyor ve neredeyse iyi bir bilgisayar parası veya orta halli bi plazma lcd televizyon parası. bu fiyata değermi? kolay kazanmadığım için kolayda harcayamıyorum...

saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: TraLoNe

verdiğin bilgiler süper ve gerçekten çok işime yaradı

asıl kriterim şu ki internete girdiğimde bana bilgisayarımı aratmayacak olması, çok sıkıldığımda film izleyebilmek,oyun oynamak vs... yani beni sıkmayacak bir yapıda olmalı ve telefona sürekli bişeyler yüklemeli ve eğlenmeliyim... ayrıca sürekli takım elbise giydiğim için cebimde çokda sırıtmamalı... iphone 3gs bu yönden bir adım önde gibi geldi bana. almayıda çok istiyorum ama ah bi bulabilsem

tek sıkıntım bu telefona sahip olmak ucuz değil. min. 1600 liradan fiyatlar başlıyor ve neredeyse iyi bir bilgisayar parası veya orta halli bi plazma lcd televizyon parası. bu fiyata değermi? kolay kazanmadığım için kolayda harcayamıyorum...

saygılar...

N900, bir Linux türevi olan Maemo işletim sistemi üzerinde Firefox tabanlı Flash 9.4 destekli MicroB tarayıcıya sahip. Cihaz üzerinden Torrent ile film çekip dosyaya herhangi bir değişiklik yapmadan oynatmanız mümkün; ayrıca cihazın kendi oynatıcısı tanımasa bile VLC player ile oynatmanız mümkün (evet, VLC player N900'de çalışıyor) N900 başlığında paylaştığım bir OpenOffice ekran görüntüsü vardı ki, onu hiç sormayın bile :) Debian/Ubuntu uyumlu bütün programları çalıştırmak teoride mümkün (pratikte ARM için derlenmesi ve optify denilen bir işlemden geçmesi gerek) Bu yüzden sadece internette değil bir çok yerde size bir bilgisayarı aratmamak konusunda adaylar arasında en öne çıkan cihaz.

Ama takım elbise dediğiniz anda işler haliyle değişti, bu durumda N900'den daha ince ve hafif bir cihaza yönelmeniz gerekecek; ki iPhone 3Gs size daha çok uyuyor. Gerçi ben elimdeki cihazın yanına bir de sigara paketi koyup ceketin iç cebinde taşıdıktan sonra bu cihazı da rahatlıkla taşırım diye düşünüyorum

• gecebekcisi senin de yardımınla benimde şansımla 3g S 16 gb'lık beyaz renk olanı buldum ve aldım. telefon hala jelatininde açmadım

senden son bi ricam var, beyaz renk aldım ama mecburiyetten... başka renk yoktu , çok da beklediğim için hemen aldım. beyaz renklerde ışık sızması var diye duydum ama emin değilim. beyaz renk alarak doğru mu yaptım ??? hala jelatinini açmadığım için iade etme hakkım var, fikrini merak ediyorum. bana son bi yardım... sabırsızlıkla seni bekliyorum...

saygılar...
  • quote:

gecebekcisi senin de yardımınla benimde şansımla 3g S 16 gb'lık beyaz renk olanı buldum ve aldım. telefon hala jelatininde açmadım

senden son bi ricam var, beyaz renk aldım ama mecburiyetten... başka renk yoktu , çok da beklediğim için hemen aldım. beyaz renklerde ışık sızması var diye duydum ama emin değilim. beyaz renk alarak doğru mu yaptım ??? hala jelatinini açmadığım için iade etme hakkım var, fikrini merak ediyorum. bana son bi yardım... sabırsızlıkla seni bekliyorum...

saygılar...

Cihazın hayırlı olsun, güle güle kullan.

Açıkcası iPhone hakkında bu soruna cevap verebilecek bilgiye sahip değilim, iPhone kullananlara sorsan daha iyi olur; fakat bir çok beyaz plastik türü zamanla kirden sararır, umarım bu iPhone'un başına gelen bir olay değildir.

• quote:

Orijinalden alıntı: GeceBekcisi

quote:

gecebekcisi senin de yardımınla benimde şansımla 3g S 16 gb'lık beyaz renk olanı buldum ve aldım. telefon hala jelatininde açmadım

saygılar...

Cihazın hayırlı olsun, güle güle kullan.

Açıkcası iPhone hakkında bu soruna cevap verebilecek bilgiye sahip değilim, iPhone kullananlara sorsan daha iyi olur; fakat bir çok beyaz plastik türü zamanla kirden sararır, umarım bu iPhone'un başına gelen bir olay değildir.

teşekkürler dostum sağol....

yardımlarından sonra bulduğum için çok mutluyum. biraz nette araştırma yapıp ondan sonra açmayı planlıyorum. umarım sıkıntı olmaz...

saygılar...

• bekci kardesim HD2 hevesle cikisini bekledigim bir cihazdi, laf arasinda hantal yapip cigneyip attin. benden cok daha fazla vakit ayrip tecrube ettigin belli telefonlar konusunda, ben senin kadar iyi bir cihaz kullanmiyorum bu yuden senin icin yeterli arti olmayan ozellikler benim icin ciddi bir yukselis olcak.

isin soru kismina gelirsek (nokiaya olan sempatinden biraz arinarak), telefonunu kaybetmis ve yeni bir cihaz bakiniyor olsaydin (oyun oynamak umrunda olmamayi surdurerek) istek ve kullanim sekline yogun mail trafigi ve ms office uygulamalarida eklesek, hangi cihaza yonelirdin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saintlaure -- 7 Ocak 2010; 5:23:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: saintlaure

bekci kardesim HD2 hevesle cikisini bekledigim bir cihazdi, laf arasinda hantal yapip cigneyip attin. benden cok daha fazla vakit ayrip tecrube ettigin belli telefonlar konusunda, ben senin kadar iyi bir cihaz kullanmiyorum bu yuden senin icin yeterli arti olmayan ozellikler benim icin ciddi bir yukselis olcak.

isin soru kismina gelirsek (nokiaya olan sempatinden biraz arinarak), telefonunu kaybetmis ve yeni bir cihaz bakiniyor olsaydin (oyun oynamak umrunda olmamayi surdurerek) istek ve kullanim sekline yogun mail trafigi ve ms office uygulamalarida eklesek, hangi cihaza yonelirdin?

Sunduğunuz kriterler "-oyun +mail +ofis" iken QWERTY klavyeli bir cihaz öneririm (sadece ekran klavyesine sahip dokunmatik cihazlarla mail alışverişini pek verimli bulmuyorum), burada ise popülerliklerine göre sıralanmış QWERTY cihazlar var.

Daha fazla kriter sunarsanız seçimi daraltabiliriz

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.