< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
NAYS - KAMPANYALAR - [ GENEL KONU] (923. sayfa)

-
-
Bankanın nakit avans komisyonu %5 fakat bu tarz yüklemelerdeki komisyon %2,98. Vaktinde alıp vadeli hesaba atınca bile kâr ediyordunuz. Yine de insanlar bunu genellikle ödeyemediği kart borçları için kullanıyordu. Mesela geliri 30 bin lira, kart borcu 100 bin ise karta 30 bin ödüyordu ve Nays ile çekip bir 10 bin daha ödeyerek asgari ödemesini sağlıyordu ve icralık olmuyordu. Hem nakit avans limitini aşıyordu hem komisyonu daha az oluyordu. Nays da bu tarz işlemlerden sadece zarar ettiği için önce bazı kişilere kartla yükleme yasağı koydu, daha sonra yükleme limitini 20 bine indirdi ve en son da para döndürmek için kullanılan cüzdanları kapattı.
Bir de OlduBil gibi her ay 5000 TL yüklemeye izin veren cüzdanlar vardı. Komisyonu yoktu. Her ay faizsiz 5000 TL çekiyorlardı ama bu limit zamanla 1000 TL’ye indi ve OlduBil de cüzdana yüklemelerde yükleme komisyonunun yanında %2 komisyon almaya başladı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
naysa banka kartıyla yüklemede komisyon geldi mi?
-
Hayır, gelmedi. Nays’taki tüm işlemler ücretsiz. Kartla yükleme limiti ayda 20000 TL.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Saçma sapan insanlar kısaca.. gelirinden kat kat fazla harcayan insanlar her similasyonda kaybederler..ama bunların çözümü,bütün bir milletin kart kullanım haklarını yasaklamak değildir..ülkede herşey yasak zaten..ama ne hikmetse firmalara gık diyen yok..onlara herşey serbest, geçen hafta baktığım 8 bin liralık ürün bugün 12 bin lira olmuş ,esnaf falan değil koca kurumsal üretici firma bunu yapan.. sonrada gelip, naysı, payceli yasaklamakla güya ekonomiye önlem alacaklar, yersen..
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Geliri 30 bin olan adamın kart borcu neden 100 bin oluyor neyine güveniyor bu insanlar herhalde finalde yurtdışına kaçmayı düşünüyordur o tarz yaşayan bir insan mevcutsa eğer..
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Detaylı bilgiler için teşekkürler hocam.
20000 TL yükleme limitinden önce limit varmıydı.
Nolacak böyle bütün nakit çekme yollarını tıkıyorlar
https://forum.donanimhaber.com/kart-icra-sureci-bastan-sona--159906248-41#160900586
Sonunuz bu konu
Maalesef harcama yapmasını beceremiyoruz, devlet de kısıtlama getiriyor, sistem çökmesin diye. Ben de mağdurum ama durum bu.
-
100000 TL çok para değil. Evinize taksitle bir şey aldıktan veya hastaneye para ödedikten sonra işsiz kalırsanız borcunuz kolaylıkla birikebilir. Örneğin İstanbul’da kiralar en ucuz 20000 TL ve o bile bodrumda ve yaşanmayacak bir daire oluyor. Asgari ücret veya emekli maaşı gibi düşük maaş alan birisi de en ufak aksaklıkta mecburen borçlanıyor. Emekli maaşı 14500 TL bile değil. Doğal gaz, elektrik ve su faturalarını ekleyince bile açığınız oluyor.
İstanbul gibi şehirlerde yaşayacak profile sahip olmayanlar da işsizlik sebebiyle oraya gidiyor. Memursa ve atandıysa zorunluluktan orada kalıyor. İstanbul da Paris gibi büyük bir şehir statüsünde. Orada yaşayanın az 40.000 TL maaşı olmalı. Maaşlar ne yazık ki düşük. Bu enflasyonda da geçen sene yeten maaş bu sene yetmeyebiliyor.
Tabii ki harcama yapmayı bilmeyenler ve parayı savuranlar da var. Nays da hayır kurumu değil. Bu tarz kullanımlara giden bütçeyi diğer kullanıcılara ayırmaları ve daha iyi hizmet sunmaları en iyisi olur. Sonu fastPay gibi olmasın. “fastPay öder.” gibi bir sözle yola çıkıp paranızı çekmeye bile para almaya başladılar. Vaktinde %100 iade verdiği oluyordu. Nays’ın bu ay markette 500 TL harcamaya 100 TL iade gibi kampanyaları olacaksa para döndürenleri yasaklaması bir sorun değil. Para döndürenler firma için tamamen zarar sebebi. Normal kullanımı hiç yapmıyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Triplxt. -- 10 Mart 2025; 14:4:37 >
-
Rica ederim.
Evet, daha önce de limit 100.000 TL’ydi. Daha düşük bir limitten yükseltilmişti.
Arkadaşlar burası Nays konusu konu dışı mesajlarınızı ilgili konularda yapsanız?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Nays uygulamasındaki meslek bilgilerini güncelleyebilen oldu mu? Bende hiçbir zaman bu bilgileri sormuyor. Kart başvurusu için güncellemek istiyordum ama sanırım İş Bankası şubesine giderek öncellikle İş Bankası bilgilerimi güncellemem gerekecek. Uygulamadan 150.000 TL KMH alabildim, ön onaylı kredi teklifleri geliyor ve kredi kartım var ama Nays asla kredili işlemlerime onay vermiyor. Milyonluk kart limitleri varken N Kolay’ın 5000 TL’lik kredinin beni zorlayabileceğini söylemesinden kötü bir durum neredeyse.
100 bin çok değil doğru fakat kenarda köşede 101 bin lirası olmayan adamın bu kadar rahatlıkla bu harcamayı yapması bana ters.
Yoksa yok gibi yaşayacaksın adamlar ölürsek bile giderken birilerine takmış oluruz kafasındalar demek ki..
Gitmiş bir akrabanın komşusunun kocası coinlerde parayı batırmış milyonlarca oturduğu evleri satıp kiraya çıkmak zorunda kalmışlar. Evleri de piyasasının altına vermek durumunda kalmışlar..
Kredi mıredi yalan dolan senin olmayan para senin değildir..
banka kartından yüklediğim 1000 lirayı ibana onaylı hesapta ibana çekebiliyor muyum veya atm'den...nays yerine nkolay sanal kartla carrefour alışverişini yaptım.
-
Çekebilirsin
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
teşekkür
-
Nkolay sanal kart ile normal alışveriş mi yoksa Hediye kartı mı aldınız Üstadım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mbs79 -- 10 Mart 2025; 16:25:22 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X