Şimdi Ara

Navia NS-1020 almayı düşünüyorum ne dersiniz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
458
Cevap
1
Favori
52.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet emre beyle bende maillestim ayrıca apple store lardan alınabilirmişiz vede haftaya darty lerede vereceklermiş..bilginize
  • gelen maili sizle paylaşmak istedim bayagı ilgili davranıyorlar..
    Ürün fiziksel olarak

Bağdat Caddesi Apple Store ( kiosk üzerinde simülasyon yapabilirsiniz )

Ataşehir Migros Apple Corner

Bahçeşehir Migros Apple Corner

Yenibosna Koçtaş Apple Corner

Tgar Beylikdüzü

alınabilmekte şu an için

gelecek hafta içerisinde Darty’lerde alınmaya başlanabilir.(kiosk üzerinde simülasyon yapabileceksiniz )

İlginize çok teşekkür ederiz.

Emre Tufan Emekli
  • evet iyi bir firma bana da yardımcı olmuşlardı , soru sorduğum zaman cevaplıyorlar bence bu da önemli birşey. müşteri hizmetleri ve Serhad Bey de Ürün yöneticisi olarak, firmalarında bana bayağı yardımcı olmuşlardı. eğer düşünürseniz firmayı arayıp siz de birebir bilgi sahibi olabilirsiniz.
  • Hepsiburadada yapılmış bir yorumu göstermek istiyorum...

Tepki süresi çok yavaş. Haritası eksik.
    Cihaz dün akşam Bahçelievlere giderken E-5 üzerinde kaybolmama neden oldu. Yanyollar görünmüyor. Haritası kesinlikle doğru değil. E-5teki yanyollar yapılalı çok oluyor. Şimdiye kadar çoktan güncellenmeliydi. Ayrıca çok geç tepki verdiğinden sapaklar kaçıyor. Bir sokak döndükten sonra haritayı yeniden düzeltene kadar hala sola-sağa dön gibi komutlar vererek kafa karıştırıyor. Bahçelievleri Büyükçekmecede sandığından Adnan Kahveci Bulvarına gitmek için beni sanırım Büyükçekmeceye kadar götürecekti. Bahçelievler sapağından çıkarmadı. Anayoldan kendi irademle Bahçelievlere saparak çıktıktan sonra, gecikmeli tepki verdiğinden bir süre daha anayolda gidiyormuş gibi gösterdi ve yeniden rota hesaplayıp yol tarifi yapmadı. Cihaza güvenerek yola çıktım ve maalesef kayboldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uludag34 -- 28 Aralık 2007; 14:57:43 >

• Bu yorumu doğru buluyor musunuz? Evet:2 ; Hayır:9

Hocam burada cihazı kullanan iki kişiyle konuştuk. Hepsiburada da 10 yorum var 9'u gayet iyi şeyler yazmış. Bence bu yorum yanıltıcı olabilir.
  • arkadaşlar , piyasada satılan tek ürün NS1020 değil , farklı markalar da var , bu daha çok naivaya yapılan rakip firmaların yorumlarına benziyor. ben de cihazı ekim ayından beri kullanıyorum, öyle büyük bir sorun yaşamadım. hele ki bahsedilen istanbul içi yerlerde. ben de gittim e-5 ten bakırköye böyle büyük hatalar yaşamadım.
  • hatta merak ettim ve galiba burada kişinin neden sözettiğini anladım , Navia içinde bahçelievler yazdığınız zaman 1. sırada "Bahçelievler-Büyükçekmece-İstanbul" diye görünür seçenek geliyor. fakat aşağıda bulunan sonraki safya okları ile devam ettiğinizde 3.sayfada "bahçelievler-bahçelievler-istanbul" geliyor. sanırım bu yorumun yapan kişi diğer sayfalara bakmayı akıl edememiş. bahçelievler ilçeye gideceğine , büyükçekmece içinde bahçelievler mahallesine gitmiş. sözettiği adrese ben ulaştım ama seçimim

1- yerleşim yeri = "bahçelievler-bahçelievler-istanbul"
    2- cadde/sokak adı = Adnan Kahveci
    3- kapı no =

ve bahçelievler ilçesi adnan kahveci bulvarına ulaştım. seçim sayfalarını çevirse idi bence böyle bir yourum yapmazdı.
  • Teşekkürler uğraşıp baktığın için
  • quote:

Orjinalden alıntı: gecce_yolcusu

arkadaşlar , piyasada satılan tek ürün NS1020 değil , farklı markalar da var , bu daha çok naivaya yapılan rakip firmaların yorumlarına benziyor. ben de cihazı ekim ayından beri kullanıyorum, öyle büyük bir sorun yaşamadım. hele ki bahsedilen istanbul içi yerlerde. ben de gittim e-5 ten bakırköye böyle büyük hatalar yaşamadım.

yorumların için sağol gece yolcusu. demişsinki; e-5 ten bakırköye böyle büyük hatalar yaşamadım. başka hatalar filan verdimi acaba.
  • 1-malesef Türkiye'de alışveriş sitelerinde yapılan yorumlar çok sağlıklı değil. rakipler birbiri hakkında yorum yazabildiği gibi firmalar kendileri içinde yorum yazabiliyor. gerçek kullanıcıların yorum yazmasını sağlamak önemli. bu nedenle yurtdışında "reel people real reviews" diye bir concept gelişti.

2-bunun dışında navigasyon cihazlarına kullanmak ve alışmak zaman alıyor. İlk 2 gün deneyimi ile 1 aylık yaygın deneyim arasında ciddi bir fark olabilir.

3-benim aşağıdaki yorumdan gördüğüm kadarı ile bu yorumun sahibi gerçek ancak bizlerde kullanım klavuzu okuma alışkanlığı olmadığı için adres arama işini düzgün yapamamış. benimde alışmam zaman almıştı. büyükçekmece altında bahçeilevler diye bir yer var. kullanıcı oraya gitmeye çalışmış, next page yapması yeterliydi gitmek istediği yeri bulmak için.

4- bu arada gpstürk diye bir ürün gördüm bugün bilgisi olan var mı , duyan alan veya kullanan önyüzü hoşuma gitti ama bilgi yok harita detayı vs vs

quote:

Orjinalden alıntı: exxel_16

Hepsiburadada yapılmış bir yorumu göstermek istiyorum...

Tepki süresi çok yavaş. Haritası eksik.
    Cihaz dün akşam Bahçelievlere giderken E-5 üzerinde kaybolmama neden oldu. Yanyollar görünmüyor. Haritası kesinlikle doğru değil. E-5teki yanyollar yapılalı çok oluyor. Şimdiye kadar çoktan güncellenmeliydi. Ayrıca çok geç tepki verdiğinden sapaklar kaçıyor. Bir sokak döndükten sonra haritayı yeniden düzeltene kadar hala sola-sağa dön gibi komutlar vererek kafa karıştırıyor. Bahçelievleri Büyükçekmecede sandığından Adnan Kahveci Bulvarına gitmek için beni sanırım Büyükçekmeceye kadar götürecekti. Bahçelievler sapağından çıkarmadı. Anayoldan kendi irademle Bahçelievlere saparak çıktıktan sonra, gecikmeli tepki verdiğinden bir süre daha anayolda gidiyormuş gibi gösterdi ve yeniden rota hesaplayıp yol tarifi yapmadı. Cihaza güvenerek yola çıktım ve maalesef kayboldum.

• tabıkı hatalar olabiliyor haritadan kaynaklanan. ancak burada kullanım amacını ıyı belırlemen lazım.
    sayet harıtada olan guncellenmemıs yerlerı veya kapanan sokakları kabul etmeyeceksen navıgasyon cıhazı almayacaksın :)
    cok basıt bor ornekle Almanya'da 2 yıl boyunca kullandığım ve bu sektöre iyi firmalardan Tomtom'un web sitesinde gördüğünüz harita hatalarını bize bildirin diye bir alan var. dünyanın en büyükleri bu tip bilgileri sahadan ve kullanıcılardan topluyor.
    bu gayet normal bır sey..
    tabi Türkiye'deki firmalar sahadan gelecek bu bilgileri güncellerler mi onu bilemem, telefonda müşteri sorusunu bile cevaplamayan firmaların müşteriden gelecek saha bilgilerini dikkate alacaklarını hiç sanmıyorum...

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: gecce_yolcusu

arkadaşlar , piyasada satılan tek ürün NS1020 değil , farklı markalar da var , bu daha çok naivaya yapılan rakip firmaların yorumlarına benziyor. ben de cihazı ekim ayından beri kullanıyorum, öyle büyük bir sorun yaşamadım. hele ki bahsedilen istanbul içi yerlerde. ben de gittim e-5 ten bakırköye böyle büyük hatalar yaşamadım.

yorumların için sağol gece yolcusu. demişsinki; e-5 ten bakırköye böyle büyük hatalar yaşamadım. başka hatalar filan verdimi acaba.

• quote:

tabi Türkiye'deki firmalar sahadan gelecek bu bilgileri güncellerler mi onu bilemem, telefonda müşteri sorusunu bile cevaplamayan firmaların müşteriden gelecek saha bilgilerini dikkate alacaklarını hiç sanmıyorum...

Güncelleyecek firmalar olacak merak etmeyin

Ancak bir konuyu belirtmekte fayda var.....

Yurt dışındada olsa kullanıcıdan gelen veri üzerine güncelleme yapılmaz,sadece o bilgi alınır ve saha ile karşılaştırılır ve işlenir.Çünki sizlerin aksine harita üreten firmalar DGPS 2 adet anten ile sahaya çıkarlar.Yani siz deseniz ki şu noktada hata var orası onların referans değerlerinde öyle değildir.

Hiç aranızda İstanbul MiniaTurk'e halıcıoğlu istikametinden Smart2Go (adına navturk dedikleri) giden varmı ? Acaba yoldamı görünüyorsunuz yoksa daha sağda evlerin üzerindemi :)

Bununla birlikte....gazetelerin cihaz yada yazılım yorumlarına pek aldanmayın,sadece teknik olarak spec. leri doğru olabilir.Yoksa TR'de henüz GPS cihazlarını bağımsız olarak test edebilecek bir kurum yada kuruluş yok.GPS cihaz ve yazılımları öyle arabaya tak hadi dolaş ile test edilmezler.GPS cihazlarında asıl önemli olan kısım içinde kimsenin göremediği GPS alıcı katıdır,yoksa dışı bildiğiniz bir minik WinCE yada kendine özel bir OS olan bir donanımdır.

Cevizlibağ-Havaalanı sapağı arasına birde iGO ile bakmayı deneyin derim aradaki farkı anlamak için.

İyi akşamlar

• Bu aletin önemli yer arama fonksiyonunda sorun var mı acaba ya ben beceremiyorum yada sorun var. Navigasyona bişey demiyorum. Cihazı açıyorum , yol rehberi seçiyorum, Ndriver ver. 2.2.21 (357) DI yazıyor. Bul >> önemli yerler >> levent yazıyorum, Levent [Beşiktaş - İstanbul] seçiyorum İhtayaçlar >> atm-banka seçiyorum boş ekran var. Bul >> önemli yerler >> tum harita seçiyorum, banka yazıyorum, bi sürü banka, şans eseri bitane iş bankasına tıklayınca levent şubesi diye mi ne denk geldi. Büyükçekmecede Avcılarda hiç mi atm banka faln yok çıkmıyo bi türlü?? Yada Şişli de hiç mi banka yok. Düzgün filitrelemiyor bence yada database düzgün değil yada düzgün ilişkilendirilmemiş. Önemli yer arama > hepsi seçili banka faln diyince hiçbişey bulamıo. İnterneten banka şubesinin adresini buluyorum, haritada arıyorum, atm banka faln yok. ISt dışındaki bikaç yere şans eseri denk geldim orda gözüküyordu. sonuçta adresi verirsin gidersn 30m ılerde geride bulursun ayrı bişey ama bilmiom. Eksik olarak gösterdiği sokaklar var sanki haritalamışlar yarısında bırakmışlar devamını almamışlar (sonuna kadar her yerin olma zorunluluğu yok biliyorum, önem derecesine göre de fark eder onu da biliyorum ama, ana caddeden salkım salkım sokaklar var, devamı yok). Bence harita güncellemesi ve arama motoru için biraz iyileştirme lazım. Bahçeşehir'deki akaryakıt istasyonlarına bakmak istiyorum mesela, önemli yer ekranından, Yerleşim yeri : Bahçeşehir yazıyorum, altta Bahçeşehir [Büyükçekmece- İstanbul] diye gösteriyo seçiyorum, Ulaşım >> akaryakıt seçmek için ulaşımı seçiyorum, yukarıdaki siyah bantta Bul : Önemli yerler >> büyükçekmece - istanbul yazıyo, akaryakıt seçincede bana büyükçekmecede ne kadar varsa gösteriyo, aletin ekranına göre 39 sayfa, hadi çık işin içinden. Bahçeşehir dersiniz haritada gösterir etrafdaki 3-5 yere bakarsını bunlardan birine gidelim dersiniz anca öyle. Önemli yer bilmemne şeyinin elden geçmesi lazım, ayrıca fuzzy logic faln gibi bişey de olmalı. Senin bulunduğun yerin ilçenin sınırları içerisinde olmayabilir ama senin gitmeyi göze alabileceğin kadar bi yerde de olabilir, yada diğer bi yerleşim alanın sınırları içerisinde olduğundan göstermeyebilir. Etrafta neler var fonksiyonu gibi. Bence haritasının elden geçmesi lazım.

• navigasyon kısmı sorunsuz dediğin gibi ancak bu önemli yerlerin biraz daha zenginleştirilmesi lazım.
    küçük oteller ve timeout olayları güzel olmuş ama tüm benzin istasyonları veya tüm banka şubeleri yok mesela.
    şayet gideceğin önemli yerin ismini biliyorsan örnek Tüyap Fuar alanı vs haritadan buluyor ve götürüyor.

sana faydalı olacak şöyle bir özellik var, benim kendi yöntemim şu şekilde ;

/örnek sen bahçeşehirdeyken etrafta neler var dediğin zaman ve akarkayıt istasyonlarına basarsan en yakından en uzaga kadar sana benzın ıstasyonlarını yanlarında mesafelerı ve isimleri ıle gosterıyor.

/ancak sen bahçeşehirde değilsin , beşiktaştasın o anda. bahçeşehirin etrafındaki benzin istasyonlarını görmek istiyorsun. o durumda mesafe yazmadan tüm bölgedeki benzin istasyonlarını gösteriyor. ( orada olmadığın için reel mesafe hesaplanmıyor )

işe fonksiyonel olarak bakınca benzin bitme durumunda o an bulunduğun yere en yakın benzin istasyonlarını bilmen gerektiği için, ilk örnek sorununu çözebilir.

• bazı arkadaşlar yeni aldığı için tecrübeside pek olmadığı için karışıklık oluveriyor, hemen naviadan soğumaya başlıyoruz ama hiç öyle değil. gördüğüm kadarıyla navianın işleyişi içeriği fazla, çok dolaşmak lazım menüler arasında. Yardım edip ilgilenne arkadaşlarada çok teşekkür ederim...
  • katılıyorum.

burada olay aslında navia veya baska marka değil ile alakalı değil navigasyon cihazları ile alakalı.

cihazlara kullanım ve alışmak gerçekten zaman alıyor. normal bir tüketici elektroniği ürünü değilki bunlar. harita , yazılım ve donanım uyumunun sağlandığı hassas cihazlar.

bu forumda bulunan kişiler nispeten teknolojiye çok daha fazla aşikar. standart cep telefonunu zar zor kullanana bir kişinin ne tip yorumlar yapabileceğini tahmin ediyorum.

tabi bizdeki beklenti fotoğraf çekmiş gibi dünya üzerinde ne varsa o an bu cihazlar üzerinde olsun. bu tabi mutsuzluk yaratır.
    cihazları her gün eve gittiğiniz yolda kullanmanız amaç dışı bir kullanım oluyor, nerede işe yarıyor bilmediğiniz yerlerde...

bu konu ile ilgili internette okuduğum ilginç bir tüketici yorumunu paylaşmak istiyorum hatırladığım kadarı ile sanırım
    durumu gayet iyi özetleyecek ;

bayan bir internet sitesinden pocket pc si için navigasyon yazılımı ve bluetooth gps almış markası önemli değil. olaydan memnun , ancak ciddi bir sorunu var. işinden evine gitmek için en kısa yolu işaretlemiş. cihaz tabi matematiksel olarak en kısa yoldan rota hesaplamış ve bayanı götürmüş. ancak bu götürdüğü yol gecekondu mahallesiymiş çok ara sokaklarmış ve bayan kormuş oradan gitmek istemiyormuş neden her zaman gittiği yoldan götürmüyormuş.

burada tabi 2 konu var ;

1- bayan rota ayarlarını yaparken yol hızı bilgisini ayarlayarak gitmek istediği yolu biraz daha hızlandırarak çok ara sokaklarına girmeyebilir. cihazı daha iyi tanıması lazım.
    2- zaten hergün gittiği ve tercih ettiği bir yolda bu cihazların bayandan daha iyi bir rota bulamama ihtimali var tabi...

emin olduğum bir şey var, harita , yazılım ve navigasyon cihazlarının büyümesi ve işlerini daha iyi yapmaları için satış adetlerinin çok daha artması gerekiyor, para kazanıp nefes alıp ürün geliştirebilsinler...

quote:

bazı arkadaşlar yeni aldığı için tecrübeside pek olmadığı için karışıklık oluveriyor, hemen naviadan soğumaya başlıyoruz ama hiç öyle değil. gördüğüm kadarıyla navianın işleyişi içeriği fazla, çok dolaşmak lazım menüler arasında. Yardım edip ilgilenne arkadaşlarada çok teşekkür ederim...

• Ben aletin elimde yeni olmasının yanında, arama fonksiyonunun daha düzgün hale getirilebileceğine veya databasede gerekli düzenlemenin yapılabileceğine inanıyorum. Diğer yandan gitmek istediğiniz yerin adresini yada aşağı yukarı yerini biliyorsanız pek sorun yok. Şişlide iş bankası lazım mesela (gerçe kime sorsanız gösterirler o ayrı bişey de), ist tamamı içinde geçerli zannedersem banka atm göstermiyo hiç. Türkçe karakterle tüm haritada arma yaparken, mesela şekerbank iş bankası gibi sadece banka kelimesi ile karşıma çıkanlar, şeker seker iş is Is Iş İş ne kadar kombinasyon denediysem karşıma çıkmıyor. bu konularda şikayetim var. Bi de önizlemeyi sabit 50km hız üzerinden yapıyor sanırım, onu değiştiremedim, mesela 5km yol diyo, 50km ile bekle bekle gibi oluyo. Bi de ekrandaki klavye Q klavye F klavye faln gibi seçilebilseymiş daha düzgün olrmuş. Firma bunları düzeltebilirse bence çok çok şahane olur. En azından bilmem kaç yıldır yerinde duran ve önemli yer sayılacak banka benzin istasyonu postane vs. faln gibi yerler bence daha önemli. Adres faln tarif ederken onem arzediyorloar bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rubisco -- 29 Aralık 2007; 17:20:19 >

• quote:

Orjinalden alıntı: pianoblack

katılıyorum.

burada olay aslında navia veya baska marka değil ile alakalı değil navigasyon cihazları ile alakalı.

cihazlara kullanım ve alışmak gerçekten zaman alıyor. normal bir tüketici elektroniği ürünü değilki bunlar. harita , yazılım ve donanım uyumunun sağlandığı hassas cihazlar.

bu forumda bulunan kişiler nispeten teknolojiye çok daha fazla aşikar. standart cep telefonunu zar zor kullanana bir kişinin ne tip yorumlar yapabileceğini tahmin ediyorum.

tabi bizdeki beklenti fotoğraf çekmiş gibi dünya üzerinde ne varsa o an bu cihazlar üzerinde olsun. bu tabi mutsuzluk yaratır.
    cihazları her gün eve gittiğiniz yolda kullanmanız amaç dışı bir kullanım oluyor, nerede işe yarıyor bilmediğiniz yerlerde...

bu konu ile ilgili internette okuduğum ilginç bir tüketici yorumunu paylaşmak istiyorum hatırladığım kadarı ile sanırım
    durumu gayet iyi özetleyecek ;

bayan bir internet sitesinden pocket pc si için navigasyon yazılımı ve bluetooth gps almış markası önemli değil. olaydan memnun , ancak ciddi bir sorunu var. işinden evine gitmek için en kısa yolu işaretlemiş. cihaz tabi matematiksel olarak en kısa yoldan rota hesaplamış ve bayanı götürmüş. ancak bu götürdüğü yol gecekondu mahallesiymiş çok ara sokaklarmış ve bayan kormuş oradan gitmek istemiyormuş neden her zaman gittiği yoldan götürmüyormuş.

burada tabi 2 konu var ;

1- bayan rota ayarlarını yaparken yol hızı bilgisini ayarlayarak gitmek istediği yolu biraz daha hızlandırarak çok ara sokaklarına girmeyebilir. cihazı daha iyi tanıması lazım.
    2- zaten hergün gittiği ve tercih ettiği bir yolda bu cihazların bayandan daha iyi bir rota bulamama ihtimali var tabi...

emin olduğum bir şey var, harita , yazılım ve navigasyon cihazlarının büyümesi ve işlerini daha iyi yapmaları için satış adetlerinin çok daha artması gerekiyor, para kazanıp nefes alıp ürün geliştirebilsinler...

quote:

bazı arkadaşlar yeni aldığı için tecrübeside pek olmadığı için karışıklık oluveriyor, hemen naviadan soğumaya başlıyoruz ama hiç öyle değil. gördüğüm kadarıyla navianın işleyişi içeriği fazla, çok dolaşmak lazım menüler arasında. Yardım edip ilgilenne arkadaşlarada çok teşekkür ederim...

katılıyorum

• teğmenim , bu konuları üretici firma ile paylaştın mı ? forumda yazılanları okumuyor olabilirler.

belki ürün üreticisi olarka çok daha basit yorumları ve çözümleri olabilir seni rahatlatacak.

bu konular benim ürün kullanımımı fazla etkilemediği için fazla detay girmiyorum şahsım adıma, ancak herkesin öncelikler farklı tabi.

ben yolumu bulmaya çalışırken sende PARA çok herhalde rütbe gereği , devamlı navigasyon ile bankaya gitmeye çalışıyorsun :)

ŞAKA yana bu forumlarda ürün temsilcileri olursa çok her konuda çok hızlı bilgi sahibi olabilir, ürünler hakkında.

örnek olarak ben değiştirilebilir klavye olayına bayıldım, hiç bir cihazda yok özellikle yolda giderken tuşlar büyüdüğü için çok rahat adres girebiliyorum. ancak dediğin gibi Q klavye'den F'ye geçme gibi bir şey yok.

nasıl olsa kullanım klavuzu okuma alışkanlığımız yok barim yazışalım / soralım kendilerine takıldığımız yereleri....

bu arada benim bir arkadaş navia'nın pocket pc için olan paketini almış hem yazılım ve gps paketi. Asus'un bir üründe kullanıyor. Windows mobilide ürün çok iyi çalışıyor, kısa bir road show yaptı. Ama nereye kadar ? telefon çalıncaya kadar . Bu nedenle pocket pc + navigasyon bana çok fonksiyonel gelmiyor....

pb

• bu cihazı almayı dusunen arkadaslar var ise
    http://www.nationalgeographic.com.tr/uyelik/default.aspx
    buraya bir baksın yada national geographic uyelıklıle beraber bu aletın fıyatı 330 ytl dergılerde cabası :)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.