Şimdi Ara

Navi 24: Dizüstüne gidecekti, masa üstüne geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Navi 24: Dizüstüne gidecekti, masa üstüne geldi



    AMD’nin düşük bütçelere yönelik olarak hazırladığı RX 6500 XT ekran kartı pek çok kırpmayı da beraberinde getirmişti. Masa üstü için belki de verimliliği ortadan kaldıracak bu denli kırpma oyuncularda soru işareti uyandırmıştı. AMD ilginç gerçeği açıkladı. 



    Radeon RX 6500 XT gerçeği



    Radeon RX 6500 XT ekran kartı 6nm Navi 24 grafik birimi ile alt seviyede verimliliğe odaklanacağı izlenimini uyandırmıştı. Ne var ki PCIe x4 kısıtlaması, 64-bit veri yolu, video çözme yeteneklerinde kısıtlamalar ve 100W civarına çıkan enerji tüketimi hayal kırıklığı oldu. 



    Ayrıca Bkz.Ryzen 7000 işlemciler yavaş yavaş sahneye çıkıyor



    Bir AMD mühendisi yaptığı açıklamada Navi 24 grafik biriminin normalde Ryzen 6000 serisini destekleyen bir grafik kartı olarak düşünüldüğünü belirtti. Yani performans tarafında yüksek beklenti yoktu. Ryzen 6000 grafikleri yoğun video çözümlerini yaparken Navi 24 ise oyunlarda ve diğer 3D yüklerde devreye girecekti. 



    Masa üstü tarafında düşük seviyelere olan yoğun ilgi nedeniyle AMD’nin böyle bir tercih yaptığı tahmin ediliyor. 199$ fiyat etiketi ile masa üstünde bu kartı tercih edecek pek çok tüketici olacaktır. Diğer taraftan Ryzen 6000 ile Navi 24 grafik biriminin bir arada olduğu dizüstüler de merakla bekleniyor. 

     




    Kaynak:https://hothardware.com/news/amd-confirms-navi-24-was-made-for-ryzen-6000-laptops







  • Ekran Kartı adres sormaz ki.

  • Maksimumwb M kullanıcısına yanıt
    Yaktın beni en derinden...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Buda amd kazığı oldu

  • rtx3050 8gb gelsinde şunlardan kurtarsın bizi.

  • İnsanları çöp kartlara mecbur bıraktılar. Hiçbir devlet de bunlara bir soruşturma açmıyor.

  • Benim dediğime gelmek istemişler ama olmamış. Dizüstülerde, üretici apu/gpu ikilisini AMD seçer ise crossfire çalıştıracaklardı ama sanırım pandemi ve çip krizi işi bozdu. Crossfire sistemi güzel bir sistem ama AMD tekrardan niyetlendi ise sürücüleri ve kontrol yazılımı çok daha iyi yazmak zorunda. A6 serisi için yazdıkları sürücülerde, bazı yazılımların (ör: FF, C, IE gibi) bu özelliği kullanmamaları için kilitliyorlardı.

  • lterlemez L kullanıcısına yanıt
    Dual graphics'den yıllar önce vazgeçtiler diye hatırlıyorum. Çip krizinden de önce

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani şu ekran kartı ek güç girişi olmadan bu performansla çıksa gene hani tamam diyebiliriz belki de 100 watt nedir ya,6 nm navi vs yeni nesil bir mimari bu kadar verimsiz olması garip bir de dizüstü için filan tasarlanmış,güya her mimari de 2 katı watt performans vs oluyordu nerde hani,eskiden ne güzel ek güç girişi olmayan orta seviye kartlar bile vardı şimdi giriş seviyesi kartlar bile çok watt çekiyor üst seviye olmuş zaten 300-400 watt gidiyo güya nm de ne kadar küçüldü yeni verimli mimariler geliştirildi.

  • The white warrior kullanıcısına yanıt

    A6'dan sonra vazgeçtiler ama makaleden dizüstüler için geri dönmek istedikleri anlaşılıyor:

    "Bir AMD mühendisi yaptığı açıklamada Navi 24 grafik biriminin normalde Ryzen 6000 serisini destekleyen bir grafik kartı olarak düşünüldüğünü belirtti. Yani performans tarafında yüksek beklenti yoktu. Ryzen 6000 grafikleri yoğun video çözümlerini yaparken Navi 24 ise oyunlarda ve diğer 3D yüklerde devreye girecekti."

    Bu cümleden, benim anladığım, ya crossfire gelecekti ya da crossfire'a yakın bir şeyler...

  • 6nm ile üretilmiş yeni nesil navi gpu, yerine geldiği modelin gerisinde kalıyor. Durum budur. Amd'nin şuana kadar yaptığı en berbat kartlardan biri. Yok notebook gpusu olacaktı, sonradan vazgeçtik falan hikaye. Notebook gpusu olacaksa bu kadar berbat enerji verimliliği nedir derler adama. Notebook tarafının olayı enerji verimlilidir. Bunun 75-85w olan hali daha da yavaş olacaktı. O güçle çalışan 3050ti/3060 bunu çiğ çiğ yer. Hem de 8nm Samsung üretimi oldukları halde. Açıklanabilir bir tarafı yok. Gayet kötü bir kart olmuş işte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.