Şimdi Ara

Nasreddin Hoca 3 Komik fıkrası lazım??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: r__kara Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü4 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar klasik tencere eşek fıkaları harici 3 komik fıkrası laızm ödev vereceğim uğraşıyorum yardım ederseniz sevinrim

• Tam metni aklımda değil ama, yağmurla ilgili bir fıkrası vardı, biri yağmurdan kaçıyordu Rahmetten kaçılırmı diyodu, sonra hoca kaçarken görüyodular... .... oda cevaben; ben rahmetten kaçmıyorum rahmete basmamaya çabalıyorum gibi bişey diyordu bunu arayıp, bulup ödevinde kullanabilirsin.

Abc
  • nasreddin hoca eşşeğine çapraz binmiş otobanda gidiyormuş
    yolda sedat abiyi görmüş
    -hey sedat sana bi soru
    -hasanın selamı var
    -hangi hasan ?
    -profiterol

şaka bi yana bilmiyorum valla
  • Bu güne kadar hiç, komik bir Nasreddin Hoca fıkrasına rastlamadım.
  • Bir gün Hoca, yol üstü bir hana inmiş. Han Nuh Nebi'den kalma bir yer.. Her tarafı delik deşik; adeta çökmeye ramak kalmış. Hoca'nın yüreğine bir korkudur düşmüş ama, ne desin? Nihayet bir söz arasında: - "Yahu, bu senin tavan da ne kadar gıcırdıyor, beşik mübarek!" diyecek olmuş ama, hancı baba hiç oralı olmamış; sözü şakaya boğarak: - "Ağzını hayra aç Hoca, bu gıcırtı beşik gıcırtısı değil; tavan tahtaları Hakka tesbih çekiyor!" demiş. Hoca'nın közü küllenir mi? Gözlerini hancının gözüne dikerek: - "Peki ama", demiş; "ya bu tavan boyle tesbih çeke çeke aşka gelip de secdeye kapanırsa, bizim halimiz nice olacak?"

ve

Nasreddin hoca bir gün komşusuna misafirliğe gider.Komşusu , hoca için sofra hazırlar.Hoca,komşusuyla sofraya oturur ve hoca sadece bal yer.O kadar çok bal yer ki.. komşusu hocaya:
    "Hocam o kadar bal içini yakar"der
    Hoca da cevabını verir:
    "Kimin içinin yandığı belli"
    buldum nasıl sizce

• hoca senin karın çok geziyor demişler
    hoca demiş yok canım çok gezse bizim eve de uğrardı
  • Bir gün Nasrettin Hoca pazara giderken çocuklar etrafını almışlar. Hepsi birer düdük ısmarlamış, ama para veren olmamış.

Hoca çocukların tümüne olumlu cevap vermiş:

- Peki, olur...

Çocuklardan yalnız biri, elinde para olduğu halde, Hoca'ya şunları söylemiş:

- Şu parayla bana bir düdük getirir misin ?

Hoca akşama doğru pazardan dönmüş. Yolunu bekleyen çocuklar hemen

Hoca'nın etrafını sararak düdüklerini istemişler.

Nasrettin Hoca, cebinden bir düdük çıkarıp kendisine para veren çocuğa uzatmış.

Ötekileri bağırmaya başlamışlar:

- Ya bizim düdükler nerede ?

Hoca'nın cevabı kısa ve anlamlı olmuş:

- Parayı veren düdüğü çalar.

Nasreddin Hoca bir gün yabancı bir köyde misafir olur. Cuma günü O'nu kürsüye çıkartırlar. Güzel bir vaaz verir. Herkez pek memnun kalır. Camiden çıkınca Hoca'nın eşeğini getirirler. Köylülerin hepsi ona hizmet etmek için adeta yarışırlar. Hoca eşeğine binerken biraz düşünür. Sonra eşeğin üstüne ters oturur. Herkes hayret eder. Köylülerden biri dayanamayıp sorar :
    - Hocam der. Kusura bakma ama eşeğe niçin ters bindiğini sorabilirmiyim?
    Hoca tebesüm ederek cevap verir :
    - Eğer düz binip önünüze geçseydim siz arkada kalacaktınız. Siz öne geçseydiniz, bu defa ben arkada kalmış olacaktım. Böyle ters binince size arkamı dönmemiş oluyorum. Sebebi bu...

Nasreddin Hoca birgün komsusunun kapisini calmis ve bir kac günlügüne tencere almis.

Ondan sonra komsusuna gitmis ve tencereyi geri vermis.

Tencerenin kapagini acan Komsu icinde bir tane tencere daha bulu vermis.

Bu da nesi gibisine seslenmis hocaya.

Hoca buna su sekilde cevab vermis: Tencere dogurdu.

Saskinlik icinde kalan Komsu güle sevine tenceresini almis ve ikinci bir tencereyi kabul etmis.

Biraz zaman gecmis aradan ve hoca tekrar komsusunun kapisini calmis.

Gene ayni Tencereyi bir kac günlügüne almis ve evine götürmüs.

Komsusu bekliye bekliye bir olmus, lakin hoca bir türlü tencereyi getirmemis.

Buna dayanamayan Komsu gitmis ve Hocanin kapisini calmis.

Komsu su sekilde seslenmis: Tencereyi almaga geldim.

Hoca ise su sekilde seslenmis: Üzgünüm, tenceren öldü.

Bunu anlayamayan Komsu söyle demis: Nasil olur?

Hoca su sekilde cevabini tamamlamis: Tencerenin dogurduna inaniyorsunda, öldüne nasil inanmiyorsun?

Hayirli Aksamlar diliyorum.

En bilinmediklerini araştırdım..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Temel Fıkrası :D
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • gerçekten en bilinmedikler 4rep
  • Nasrettin Hoca Ramazan ayında gölün kenarında yoğurt yiyormuş. Yanına biri gelmiş ve demiş ki: "Sen nasıl hocasın? Mübarek Ramazan ayında yoğurt yiyorsun. Sen oruç tutmaz mısın be hoca?" Hoca cevap vermiş: "Ya tutarsam?"
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.