Şimdi Ara

Nasıl ve Nerden başlanır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iyi forumlar, yazılıma hep ilgi duymuşumdur fakat ne olduğunu hiç araştırmadım şimdi de üniversite de bunun üzerine okumak istiyorum fakat yazılımın nelerden ibaret olduğunu neler yapılabildiğini filan hiç bir şey bilmiyorum koca bir sıfır yani sizce nereden başlamalıyım hangilerini öğrenmeliyim nasıl uygulamalıyım ?

• C#
  • cFogger kullanıcısına yanıt
    bununla tam olarak ne yapabiliyoruz ? hiç yazılımla uğraşan birisiyle konuşmadım görmedim cmd komutu gibi bir şey mi o ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PhiLum

bununla tam olarak ne yapabiliyoruz ? hiç yazılımla uğraşan birisiyle konuşmadım görmedim cmd komutu gibi bir şey mi o ?

Hocam bu iş için araştırmacı ve meraklı olman gerek mesela arkadaş c# yazmış sen soru sorup cevap beklemek yerine hemen c# nedir gibi bakmalısın. Kodlamada biraz ilerlediğinde etrafında yardım edicem kişi bulman zorlaşacak bu yüzden iyi araştırıp kendin çözümü bulman gerekiyor .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Delpzie.

quote:

Orijinalden alıntı: PhiLum

Hocam bu iş için araştırmacı ve meraklı olman gerek mesela arkadaş c# yazmış sen soru sorup cevap beklemek yerine hemen c# nedir gibi bakmalısın. Kodlamada biraz ilerlediğinde etrafında yardım edicem kişi bulman zorlaşacak bu yüzden iyi araştırıp kendin çözümü bulman gerekiyor .

İşte bu cevap "yazılımcı nasıl olunur" sorusunun cevabı arkadaşım :)

• arkadaşların dediklerine katılıyorum.
    öncelikli olarak bu işte gerçekten iyi olmak istiyorsan algoritma nedir.Bunu iyi kavraman ve algoritma geliştirebilmen gerekiyor.Buraları oturttuktan sonra tavsiyem C dili ile başlaman.C# ve java gibi dillere göre biraz daha zor olduğu için algoritma geliştirebilme yönüne baya katkı sağlayacaktır ki zaten çoğu üniversitenin bilgisayar mühendisliği bölümü algoritmadan sonra C dili ile başlatır.
    ama yok eğer amacım iyi bir yazılımcı/mühendis vs olmak değil diyorsan öğren bir tane dil(c#, java, php vs.) takıl kafana göre.

Saygılar.
  • Bence, eğer bilmiyorsan İngilizce bilgini ilerletmekle başlayabilirsin. Ne yazık ki dilimizde bu konuda yeterli sayıda kaynak yok.
    Bu forumda gördüğün çoğu soru Google'da 2 dakikada cevabı bulunabilecek sorular. Ancak ne yazık ki ilgili aramalarda Türkçe siteler çıkmıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • peki ben başladığım yazılımlarla ne yapabilirim mesela oyun geliştirmek mi yoksa sadece yazmak mı alışmak için o yazdığım kodlarla yani
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.