Şimdi Ara

Nasıl sagopa dinliyosunuz yaa? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
0
Favori
2.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Thunderfury

En sinir bozucusu da kendini rapçi sanan çoluk çocuğun metalcilere laf atması.. Çok kolay sanıyolar gitar çalmayı.. arkaya efekti verip rapper olmak kolay tabi..

Madem o kadar kolay bi olda görelim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lDarkDaqqerl -- 29 Ocak 2008; 13:26:29 >
  • bence tüm suclu MTV

insanlar sallanan kalcaları gördükce rap dinliyo yoksa bişi anladıgından degil
    cünkü anlasılcak bi müzik deil

forever
  • quote:

Orjinalden alıntı: atadoqu

bence tüm suclu MTV

insanlar sallanan kalcaları gördükce rap dinliyo yoksa bişi anladıgından degil
    cünkü anlasılcak bi müzik deil

forever

Sallanan kalçalar ve rap

Artık bu hale getirdiler işte. Bilmeyen adam bu şekilde görüyor rapi. Önceden sevip dinlediğim Fuchs gitti piyasanın en gereksiz filmine en aptal şarkıyı yaptı ege çubukçu falan malum... Yazık. Türkiyede rap dendiğinde bu heriflerin akla gelmesi.

• quote:

Orjinalden alıntı: Lost_Boyx

Şimdi bir yorum yapıcam ki burdan kusura bakmasın herkez nasibini alıcak.

Rockcu metalci diye takılan arkadaslara soruyorum yabancı rock ve metal dinleyen kitlenin kacta kacı acaba dinledigi sarkıyı anlıyor? Kimlerin beyninde ne cagrıstırıyor bu parcalar? :: Bence sadece muziği için seviyor olsanız gerek::

Punkım diye takılan kupe olsa tamam denilecek ama agzını yuzunu delmiş ve kendinden gecip saclarını baslarını halden hale sokmus insanların kac tanesi acaba gercek hayatı biraz olsun yasadı? 1 kere olsun basları secdeye egildimi bu insanların sorarım fatiha yi bilirlermi acaba? Ana babalarına edilen laflar karsısında ne kadar alcaldılar höt desen altlarına kacıran tipleri kim kurtaracak bu sacmalıkdan?

Ceza: Oncelikle fanı değilim sagopa fanıyım. Sagoya edilen kufurler karsısında her seferinde insancıl yaklasıp belki 1 kişiyi daha bu sacma iddaa dan kurtarırım hevesiyle yardım etmeye calıstım Neymiş Sagopamı Ceza mı tartısmaları bence turkce rap dinlemesende saygılı ol sewmesende yaptıgı işi taktir et Turkce rap diyorum
    Cezayıda cani gonulden kutluyorum Sözleri kime göre sacmadır kime göre güzeldir kime göre yaptıgı iş raptir kimine gore değildir.

Sagopa Kanaatimca turkiyenin 1 numarası diyorlar ki bu kadr yawas rap mi soylenir RAP DEMEK Rhythmic American Poetry demek buda ritmik amerikan şiiri anlamına geliyor! Ben burda hızlı yada yawas goreiyrum. Ki dunyada un yapmıs bir cok rapci slow rap soyler sözlerindeki anlam her yastan insanın anlıyabileceği turden değil anlamadıgın bir seyi sewmenin sacma ve olanaksız oldugunu dusunmekteyim

Ben kendi ulkemde soylenen kendi dilimi kullanan her turlu sarkının yandasıyım
    Ben ve benim gibi dusunen insanlar sayesinde bu ulke bişeyler yaparsa yapar Gerisi yalan.

SAyGILaRımLa

arkadasım öncelikle kafandaki müzik tanımını cok merak ettim
    sözlük anlamıyla müzik

'Duygu, düşünce ve imgeleri teksesli ya da çoksesli olarak anlatma sanatı'
    yani söze gerek yok
    ve rap de de müzik yok ritim var cogunda yani rap müzik degil aslında
    rap dinliyorum deyin ama rap müzik dinliyorum demeyin

2. side merak etme dinledigimiz sarkıların sözlerini biz gayette anlıyoruz

ve ayrıca sadece yabancıda dinlemiyoruz

[DHVideo=]http://www.youtube.com/watch?v=yYs2iHHDRZg

• Ceza = kişisel intihar
    Asıl ceza dinleyenlerin büyük çoğunluğu bebelerden oluşuyor kalkıp gelmiş sagopaya laf atıyor. TV5 i geçenlerde izlemedin ama ceza parçaları eşliğinde bebeler oynuyordu. Rap Metal ayrımı yoktur ama Rap yada Metalin kalitesini düşüren amacına aykırı hareket eden bir Rapper yada metalci varsa onun ben taa @>£$! o avrupa yakasındaki ikiz kuleleri alıp onun @>$! ve o galata kulesi varya o galata kulesi onu an...£ !! @€>!!^+!!!
    Ceza yı sevmeden önce Yeraltı operasyonuna kadar araştırma yap önce ardından Nefret in neden dağıldığına!!! Rap i pop a çeviren popçularla oynayan ve müzik kültürüne aykırı haraket eden bütün ikiyüzlü insanlara True Rap ve Metal için Popçular Dışarı!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overblood -- 29 Ocak 2008; 14:25:43 >
  • bu arada bilgisayardan pek cakmam videoyu koyamadım

http://www.youtube.com/watch?v=yYs2iHHDRZg

pentagram bir sarkının adı bilmeyenler icin
  • Not: Rap hızlı söyleyip floo yapmaktan öte onu iyi aktarmaktır!!
    Sagopa Kajmer - İçimdeki Şeytanın Ensesindeyim
    Anakronik bir kronik
    rapte tek kalemde mühürü basan
    o adamın adı bu şakası olmayan bir sert kafiye
    Aka Sagopa-K mey dey mey dey
    heey büyücü yaptı büyüyü
    büyüde gel tutulamaz her el
    bu girdabın yokedici döngüsünde yalpalan
    sinsi sinsi yaklaşandır adını koydum şeytan
    mübalansa çok saçma kalk uyan lan
    polyanna kalpazan bi kahraman
    (zaman yanan saman)
    İnsan için en önde gelen o altı harfli başlık Sağlık
    birde morale aç yaşarsın bu açlıkla kıvranırsın
    pili biten bi saat mecazlarında
    geçen zamanın arkasındasın sago
    harikalar diyarındasın
    anıların kabuslarımın alevleriyle yansın
    karamsar gökyüzümden yıldızımsa kaysın
    Cerenin canını trafik alsın
    Vakitsiz ölümlere akıttığım göz yaşlarım için
    sürtük kader utansın .

Anlaşılmayan cümleler kurdum ben
    hep şair hep geçmişe dair betimlemelerimle
    negatif elektrik , Simetrik doğruluk ikilemde
    Kalmışlığın optimist açılımıydı sinonimin eş anlamını algılayamıyan yamyamların dünyasında
    sıratı geçmek için rüşvete başvuracakların kefeninde cepti umut dünyayı yarın ölecekmiş gibi yaşayanların aklında yanıtsız sorular kara bulut gibi dolaştı yılları meditasyon hipnozunda taşa tutup.

sonsal bir yargıdır belki ölüm kim bilir sorsan birine korsan bir avcıdır ölüm mayın tarlalarında tek bacağını kurban etmiş bir zulümden arta kalan dölüm itiraf etmek kolay ve insan oğlu her bölüm aynı senaryonun parçası iki yakası bir araya gelmeyecek doğu-batı kültüründe birleşmiş milletler kavgası hikaye senkron uydurulmuş gari gori şeriban kaygası kayıp akıllar mağarası .

Sayhaa Buran Amilim Benim İçimdeki Şeytanın Ensesindeyim Destur De Breh!! Berduşa Name Yakma Çek Git İlerle Milim Milim.

Sayhaa Buran Amilim Benim İçimdeki Şeytanın Ensesindeyim Destur De Breh!! Berduşa Name Yakma Çek Git İlerle Milim Milim.

Yeryüzüne tohum gibi saçmışım ölüleri
    izini dünyayı vurmuş binlerce insanın külleri
    Dünya söyle senin hamurun benmiyim
    neler yaptınki benimle geleceğime küsermi benliğim
    depremlermi aldı can ? canına kıyan masumlarmı ?
    serzenişte bütün gönüller durup dururken yıkılan evlermi neyine güveneyim ? bir damla umut at tarlama bende doğan güneşle ümitlenip şarkılarımı söyleyeyim sana yada ipsiz kuyunun dibine inip karanlıktan öleyim ben bu dünyada zaten masum bir köleyim her güne ayrı bir renk getir dünya sessiz çığlık atanlara yürek dünya söyle ne yaptın bizimle sadece oyuncak birer bebek .[oyuncak birer bebek]

• quote:

Orjinalden alıntı: photographer86

quote:

Orjinalden alıntı: subsonic

Sagopa 5 para etmez Ceza çok daha iyi

Cezanın neresi iyi yaw, adam paso küfrediyo Ama sagopanın şarkı sözleri öyle mi? Değil tabiki Rap sevmem hiç, rock dinlerim ama sagopanın bebeğim öldü parçasını çok seviyorum. Cezayı ufak çocukalar dinliyo genelde "ma mama mama mikrofon show"

sagopa kajmer - ***tirin gidin .. dinlemedin sanırım asıl sagopa paso küfrediyor hadi ettiği küfürlerin de bi manası olsa.. seviyesiz, 10 yaşındaki çocukların 'vay be ne adam ama' diyeceği tarzda bi herif.. O şarkıyı dinledikten sonra anlıyosunuz sagopanın ne olup ne olmadığını.. Yok vibratörü al zart zurt..

• her küfrün altında bir amaç bir iğneleme vardır o küfrü anlamayan dıt kafana bende s***... anladın sen onu.
  • Thunderfury Galiba Sagopayı Cem İle Cemileyle Karıştırdın...

Cezanın şarkılarında Huzur buluyorsan artık sana Dalin Kids Reklamındaki Şarkıyı Öneririm...
  • Burda metal gruplarından (Rastgele seçtiğim) Dark tranquilty in lethe şarkısının Türkçe si. Lethe nin ne olduğunu öğrenmek isteyen biraz mitolojiyi karıştırsın. Yanlız böyle sözler in basit ve sade olmiyacağını bilin. O yüzden bilmediğiniz müzik türleri ve şarkıları için gereksiz muhabbet yapmayın. Siz pop dinler sözleri hiç değişmeyen sevişelim, aşk sevmek hatta her çıkan yeni şarkıda sevmek kelimesinin eksik olmadığı çıstak cıstak rtimlerde anlamsızca jelibon puffy reklamındaki gibi boşboş eğlenmekle geçirirsiniz hayatınızı. A.@ duğum laila, Romeo, Şahhane cileri...
    Not: umarım sözde geçen aşk kelimesine kafanız basar!

Dark Tranquillity - lethe

Lethe,
    Yok eden (dağıtan, eriten) sıvından ver içmek için bana
    Ve boş ve güçlü unutkanlığın tatlı merhemini ve lütfunu ödünç ver bana;

Yakın tut beni. (içten-samimi sarıl bana)
    Gökyüzünden (cennetlerden) hızla ayrılırken,
    Gece boyunca hızla ayrılırken
    Çöz (açığa çıkar) yıldızları.
    Sen, kılıcım ve ipim (darağacım) olduğun için
    (sen) benim lethe'msin.

Kobalt akımlarında
    Yanan anıları delmek, parçalamak için
    Kalbime saldırdın sen.
    Beni tekrar öldürmek için
    Pençe gibi parmaklarınla
    Acının keskin bıçak darbeleri içinde
    Damarlarımı temizle.

Çal beni, al (işgal et) beni ve yükle (suçla) beni yine!
    Yandığım ve (soğuktan) titrediğim için
    (...'nın her hareketiyle) her hareketinle yak beni.

Böylece temizlendim bir projektörle.
    Boş ve güçlü unutkanlığın tatlı merhemi ve lütfuyla
    Öpülmüş (okşanmış)
    Yeniden işlenmiş ve yenilenmiş görünüyorum.

Lethe,
    Benim tek arkadaşım ve rehberim!
    Yakın tut beni (içten-samimi sarıl bana).
    Senin parmaklarınla boğulurken,
    Senin aşkınla boğulurken
    Nefret ettiğim yaşam sen olduğun için
    (sen) benim lethe'msin.

Gözlerimdeki alevlerle ve üstümdeki okyanusla
    Tutkulu özlemlerde (iç geçirme) sürükle ben!
    Ve bana (...'sız) sensiz yaşayabileceğim bir hayat bağışla!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overblood -- 29 Ocak 2008; 15:56:41 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Mushmula

Keşke herkes başkasının dinlediği müziğe saygılı olsa "Sagopa mı ıyyyy " diyalogları gerçekleşmese yada "Metal mi örrgohm" vs.

Bu da ülkemizde demokrasi kültürünün yerleşmediğini göstermektedir.
  • o rap yapmaz sagopakajmer yapar 11111111 o bir pesimisttir ve sen eylenesin die yamaz 222222222222222 küfür edip durmaz 33333333333 sözlerin anlamına bakma çok daha akılcı olur 444444444 he bide bi bildikleri varki TDK bi tartışmada onuda çağırıyor. peki orada neden ceza yoktu? dur bide aklıma geldi NTV deydi heralde rap belgeselinde ceza ve fuat en iyi benim derken sago benim en iyiyim dememe gerek yok zaten en iyi benim die noktayı koymuştu
  • Nasıl dinliyoruz biliyomusun?Önce müziklerimize giriyoruz sonra sonra herhangi bir SAGOPA KAJMER şarkısına çift tık yapıyoruz ister kulaklıkla ister hoparlörle dinliyoruz tamammı?
  • Valla kim ne derse desin rap müzik çoluğun çocuğun eline düştü, tamam dinleyenlere saygı duyuyorum rap müziğe de yapana da dinleyene de saygım var ama çoluk çocuk ortada sagopa, ceza diye geziyor ben koyu bir metalci olarak hoşuma gitmiyor açıkcası... Rap müziği sadece anlayanlar dinlesin yeter...
  • Benim için dinlediğim müziği yaşayabilmem, hissedebilmem önemlidir. Kimin yaptığı, ne kadar emek harcandığı, ne tür olduğu beni pek de alakadar etmez. Ha dinlediğim müziklerin çoğu metaldir. Ama öyle güzel rap parçaları var ki insana gerçekten müzik dinlediğini hissettirebiliyor. Sagopa da dinlerim arada, Ceza da... Ayrıntılara takılmamak lâzım; ben aldığım zevke, duyduğum haza bakarım. -ki olması gereken de budur bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kant -- 29 Ocak 2008; 16:25:54 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kül Tigin

Thunderfury Galiba Sagopayı Cem İle Cemileyle Karıştırdın...

Cezanın şarkılarında Huzur buluyorsan artık sana Dalin Kids Reklamındaki Şarkıyı Öneririm...

Ceza bana huzur veriyor demedim, Sagopa huzursuzluk veriyor dedim.. Umarım zekan yeter anlamak için pek emin değilim ama..
  • Yıllarca Rap dinledim..Türk gençliğinin klasik davranışını buradada gördüm..Cezayı herkes biliyor dinlemem,ama Sago iyi müzik yapıyor dinleyelim..Sagopa iyi bir yazardır,gerçekten harika şarkıları var ama Ceza kadar kaliteli bir Rapçi değildir!

Bunun birkaç sebebi var..Birincisi Sagopayı canlı izlediniz mi bilmiyorum ama gerçekten çok kötü..Resmen hayal kırıklığı yaşıyorsunuz..Ama Ceza öyle değil..Gerçektende sahne performansı çok çok iyi,kaliteyi hiç bozmadan şarkılarını söyleyebiliyor..

2.si herkes sözlere takmış,Sagopa derin anlamlı şeyler yazıyor diyip duruyor.Hatta Türkiyeye Rapi sevdiren albüm "Med Cezir"i bile onun yazdığını düşünenler var..Ama tabi ki öyle değil.Sagopa o albümün sadece müziğini yapmıştır,tüm sözler Ceza'ya aittir.Ama kimse bunu kabullenmek istemez,Ceza reklamlarda oynadı ya,o bizden değil artık..

Ama kimse annesinin vefat ettiğini,ailesinin zor durumda olduğunu,babasının kullandığı ilaçların ayda yaklaşık 1 milyara geldiğini düşünmedi..Sadece o artık popülerdi,herkes seviyodu ve Gençler artık onu sevemezdi..Gerçekten büyük haksızlık yapılıyor ona..

Son olarak Sagopa iyi bir Rapçidir,başarılırıdr başarısızdır o tartışılır ama Ceza çok daha kaliteli bir rapçidir..

• asıl özenti Hayko Cepkin....bas bas bağırıyo şarkıda...o boyalı suratı kimlerden özendi acaba??
  • quote:

Orjinalden alıntı: Overblood

Burda metal gruplarından (Rastgele seçtiğim) Dark tranquilty in lethe şarkısının Türkçe si. Lethe nin ne olduğunu öğrenmek isteyen biraz mitolojiyi karıştırsın. Yanlız böyle sözler in basit ve sade olmiyacağını bilin. O yüzden bilmediğiniz müzik türleri ve şarkıları için gereksiz muhabbet yapmayın. Siz pop dinler sözleri hiç değişmeyen sevişelim, aşk sevmek hatta her çıkan yeni şarkıda sevmek kelimesinin eksik olmadığı çıstak cıstak rtimlerde anlamsızca jelibon puffy reklamındaki gibi boşboş eğlenmekle geçirirsiniz hayatınızı. A.@ duğum laila, Romeo, Şahhane cileri...
    Not: umarım sözde geçen aşk kelimesine kafanız basar!

Dark Tranquillity - lethe

Lethe,
    Yok eden (dağıtan, eriten) sıvından ver içmek için bana
    Ve boş ve güçlü unutkanlığın tatlı merhemini ve lütfunu ödünç ver bana;

Yakın tut beni. (içten-samimi sarıl bana)
    Gökyüzünden (cennetlerden) hızla ayrılırken,
    Gece boyunca hızla ayrılırken
    Çöz (açığa çıkar) yıldızları.
    Sen, kılıcım ve ipim (darağacım) olduğun için
    (sen) benim lethe'msin.

Kobalt akımlarında
    Yanan anıları delmek, parçalamak için
    Kalbime saldırdın sen.
    Beni tekrar öldürmek için
    Pençe gibi parmaklarınla
    Acının keskin bıçak darbeleri içinde
    Damarlarımı temizle.

Çal beni, al (işgal et) beni ve yükle (suçla) beni yine!
    Yandığım ve (soğuktan) titrediğim için
    (...'nın her hareketiyle) her hareketinle yak beni.

Böylece temizlendim bir projektörle.
    Boş ve güçlü unutkanlığın tatlı merhemi ve lütfuyla
    Öpülmüş (okşanmış)
    Yeniden işlenmiş ve yenilenmiş görünüyorum.

Lethe,
    Benim tek arkadaşım ve rehberim!
    Yakın tut beni (içten-samimi sarıl bana).
    Senin parmaklarınla boğulurken,
    Senin aşkınla boğulurken
    Nefret ettiğim yaşam sen olduğun için
    (sen) benim lethe'msin.

Gözlerimdeki alevlerle ve üstümdeki okyanusla
    Tutkulu özlemlerde (iç geçirme) sürükle ben!
    Ve bana (...'sız) sensiz yaşayabileceğim bir hayat bağışla!

1995te yapıldı bu şarkı. 13 yaşında bugün
    her müzik türünden, birçok dilden, her ritimden, her yorumdan binlerce şarkı dinledim
    ama aşkı, muhtaçlığı, yoksunluğu daha derinden "yaşatabilen" başka şarkı duymadım,görmedim.
    hayatımda çok özel manaları vardır, çok kıymetli bi yerdedir
    türkçe çevirisi basitleştirilmiş biraz, iyi ingilizce bilenler açsın orijinalini okusun, ne dediğimi anlarlar

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.