Şimdi Ara

nasıl olgunlasabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yıllardır içimde bi çocuk var lise boyunca hep sınıfın komik çocuğu rolünü üstlendim 18 yaşına girdim ama hala fiziksel olarak büyümeme rağmen olgun bir insan gibi değilim

Kendim baya uğrasıyorum ama sürekli cocuk gibi eğlenmek istiyorum lisede yaramaz bi çocuktum çok eğleniyordum sürekli yeni bir olay oluyodu şimdi lise bitti büyük bir boşluğa düştüm 12.sınıfta da derslere odaklandım bos gecti üzülüyorum şimdi lise bitti diye

Forumda sanalda vs ciddi olmaya başladım ama normal hayatımda yapamıyorum hep eğlenmeye eğlendirmeye programlı gibiyim sevdiğim kişilerle vakit geçirmek bana büyük mutluluk veriyor ve çocuklaştırıyor ciddi biri olamıyorum

Neden olgunlasmak istiyorum çünkü insanlar artık beni ciddiye almayabiliyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Çocuksun çünkü daha.

Askere git gel işe yarar belki. Zaten ocakta çalışmaya başlayacağım diyordun.

• Spor yap kalıplı dur özgüven artar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son_Troll_Bükücü kullanıcısına yanıt
    ozguvenlıyım ztn spor da yapmıstım

• Zamanla olacak iş yaş 18 ne kadar olgunluk bekliyorsun?
    Üniversitede büyük şehirde mümkünse istanbulda okumaya ve ailen uzak olmaya gayret göster, maddi açıcan tamamiyle ailene bağlı olma. Süreç alan bir şeydir sonuç olarak ilerleme kaydettiği görüyorsun ve bu yolda çok şey öğreniyorsun.
    Öğrenci olarak belinde altın kemerde olsa maddi sıkıntı çekeceksin. Gir biryere istanbul tavsiyemdir, garsonşuk-komilik ile başla.
    2 senelik üniversite hayatımda sürekli çalıştım. Baştan komi sonra garson sonra barmenlik öğrendim. Hizmet sektörüne 2 senemi verdim. Maddi eksiğimi bu şekilde sağladım. Ailem 8 gönderiyordu bana 12bini kendim kazanıp 20lira cebime soktum. Maddi açıdan özgürlüğümü kısmende olsa tattım. Ailemin bana gönderdiği maddiyattın üstüne çıktım. Çok insanla tanıştım, çok insanla iletişim kurdum, sosyal becerilerim arttı. İnanılmaz renkli insanlar tanıdım. Çok yakın arkadaşlarım oldu. Şuan kariyere odaklanacağım, çünkü bu sektörün önü açık değil mâlum. Ben insanlara barmen olup hizmet edeceğime, herifin cebine bakıp tip almak için yalakalıp yapacağıma, üst konumdaki kişi ben olayım barmen benim cebime baksın.
    İş hayatındada kısmen tecbürelim oldu, insanların nasıl yükselmek için yalakalık yaptığını gördüm mevzu garsonluk olsa dahi. Bir iş yerinde nasıl davranmam gerektiğini kısmen öğrendim.
    Şıanki konuma gelecek olursak maddi açıdan + kısmına bakarsak istanbulda paraya sıkıştığımda cuma cumartesiye rahatça iş ayarlarıp günlük 1000tlnin üstüne çalışırım muhtemelen.
    4 5 adet bar, clup, restoranda çok fazla tanıdığım insanlar var
    Yemek yemenin temel bir gereksinim olduğunu ve bunun için dahi ortaya bir şey koyman gerektiğinin farkına varacaksın. Karnın acıkacak gecenin köründe min200 tlye karnını doyurabileceksin ve o zaman karın doyurmak dahi kazanılan bir beceri olduğunu ve kolay bir iş olmadığını anlayacaksın, bunun için dahi çabalaman gerektiğini anlayacaksın sonuç olarak paranın ne olduğunu daha iyi idrak edeceksin.
    Çamaşırların kirlenecek yıkamak gerekecek bunun dahi masraflı bir iş olduğunu ayrıca senin sorumluluğunda olduğunu ve sanıldığı kadar basit olmadığını anlayacaksın.
    Odanın temizliği senden sorumlu olacak, onları sen toplamadığın sürece kimse ellemeyecek ve bunun dahi gerekli ve önemli bir şey olduğunu sanıldığı kadar kolay olmadığını ve odanın dağınık olmamasının önemini kavrayacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maketbıcagı -- 28 Haziran 2024; 14:22:11 >

• İnsanların seni ciddiye almaması çok konuştuğun içindir, çok konuşan insan ciddiyr alınmaz ve sevilmez. İş hayatındada böyledir. Bunun önüne geçmeye çalış, daha az ve öz konuşmaya odaklan.
    Gelecek hayatın adına bakarsan eğer sosyal bir insam olduğun izlenimi çıkar. Gelecek hayatında para kazanmanı bu yönde geliştirebilirsin. Kendi potansiyelin bu doğrultudadır muhtemelen.

• Ne güzel mutlusun, eğleniyorsun işte

Lise baya iyiydi be  

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • maketbıcagı kullanıcısına yanıt
    Arkadaslarımla iyi anlasıyorum da akrabalar falan küçümsüyo gibi

• YaralıPanda kullanıcısına yanıt
    keşke bitmeseydi

• ebobekok. E kullanıcısına yanıt

• Mutlu olmaktan niye rahatsız oluyorsun kanka deli misin

• ciddi olan insanları özeniyorum daha bilgili olgun duruyolar daha buyuk saygı goruyolar

Mesela kuzenim yksden 200k yaptı ama ingilizce biliyo kulturlu sohbet ettiginde biseyler ögreniyosun vs ben 40k yapıp mezuna kalıyorum boyum uzun sakallarım cıkıyo ama hala cocuksuyum ciddilesemiyorum

Lisede ben de komik çocuktum bi dönem ortam değişikliği mezunluk cart curt derken biraz daha soğuk dediğin gibi ciddi biri olmuştum şimdi zar zor eski halime döndüm sayılır eğer yapın öyle değilse sosyalliğin azalınca daha fazla yalnız zamanın kalınca çok sıkıcı bir yaşam tarzın oluyor. Zaten illaki yaşlandıkça olgunlaşıcaz şu zamanlar eğlenceli bir tipken tadını çıkar derim.

• Bu hal ve hareketlerde zorlamayla ciddiyet çok samimiyetsiz geliyor. bunu deneyenleri görüyorum cok sırıtıyor böyle yapma zaten ugrassan da beceremezsin.Yerine göre nasıl davranılması gerektiğini öğren , çoğu şey için sınırlarını belirle ve insanlar bunu bilsin.Prensiplerinde ciddiyeti önemsersen insanlar ister istemez sana saygı duyar.Yoksa kahkaha atmak yerine somurtmuş soğuk cevaplar veriyormuşsun kimsenin pek umrunda değil

Cıvık adamı karılar da sevmez, terso olman lazım biraz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.