Şimdi Ara

Nasıl:Linux'ta Active Directory Server User Login?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Öncelikle herkese başarılar diliyorum..
    Forumunuza yeni üye oldum ve daha bu ilk mesajım..

Sorum şu;

Okulumuzda ADS (Server 2003) kullanılıyor.
    Herkese bir kullanıcı adı ve şifre verildi.
    Laboratuvarlarda Windows kullanılıyor.
    Dizüstü değil bilgisayar lab. ındaki masaüstü bilsayarla bağlanmaya çalışıyorum..
    Ben kendi kullandığım bilgisayarımda Windows kullanmak istemiyorum.
    Windows 'ta oturum açarken bu kullanıcı adı ve şifrelerle giriş yapıyoruz.
    Mesela Windows' ta bilgisayar ayarları örnek olarak şöyle:

Bilgisayar Adı : pc103
    Tam Bilgisayar Adı : pc103.domain.com.tr
    Bilgisayar Açıklaması : Lab5-Emre
    Etki Alanı : domain.com.tr

Konuyla ilgili bir çok forumda bir çok başlık buldum fakat genelde tam çözüme kavuşturulamamış.
    İlgilenen birileri olursa gerçekten çok faydalı olacağını düşünüyorum.

Hal böyleyken bir Pardus sever olarak Pardus kullanamıyorum.
    Bir türlü Pardus 'tan internete bağlanamadım.

Yardım edebilecek varsa (herhangi bir Linux dağıtımı olabilir, Pardus şart değil) şimdiden teşekkür ederim..

• Sorununuza cozum bircoklarin sevmedigi Microsoft'tan geliyor:
    http://technet.microsoft.com/en-us/magazine/2008.12.linux.aspx
  • Türkçe kaynak varsa çok daha makbule geçer..
    Teşekkürler..
  • hocam istediğin uzak bağlantıysa kde nin kendi şeyi vardı bununla ilgili.

Fakat yine olmaya bilir çünkü samba sunucu kurman gerecektir.Windowsa bu şekilde bağlanabilirsin.

pisi paket yöneticisinden samba yı kurabilirsin.

http://forum.pardus-linux.org/viewtopic.php?f=143&t=14684

bu adreste onunla iligli bir yazı var..

edit: şöyle birşey buldum :http://www.sanalkurs.net/forum/windows/xp-pardus-arasi-dosya-paylasimi-t20702.0.html

edit2 : challanger sonradan baktım linke , samba yı linux için windows mu üretmiş acaba ? çözüm derken ? yada microsoft açıklamasını yazınca çözüm mü buluyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zumsuk -- 14 Ekim 2009; 12:44:50 >

• Benim yapmak istediğim Active Directory Server 'a kullanıcı adı ve şifremle login olup sistemi internete bağlamak..
  • quote:

Orijinalden alıntı: zumsuk
    edit2 : challanger sonradan baktım linke , samba yı linux için windows mu üretmiş acaba ? çözüm derken ? yada microsoft açıklamasını yazınca çözüm mü buluyor :)

SMB protokolu Microsoft'a ait. Google'da arayinca da adam gibi bir dokuman goremiyorsun Active Directory'ye nasil baglanilacagini anlatan. En duzgun dokuman Microsoft'un ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Challenger

SMB protokolu Microsoft'a ait. Google'da arayinca da adam gibi bir dokuman goremiyorsun Active Directory'ye nasil baglanilacagini anlatan. En duzgun dokuman Microsoft'un ki.

SMB ne zaman microsoftun oldu.
    Samba SMB (Server Message Block) protokol ile konuşan "Unix" uygulama takımıdır.

Linux ve Unix de sambayı açıklayan milyonlarca sayfa duzgun edu dökümanı mevcut .
    microsuftun açıklamasındanda çok birşey anlamadım.

quote:

Orijinalden alıntı: sahinmre

Yardım edebilecek varsa (herhangi bir Linux dağıtımı olabilir, Pardus şart değil) şimdiden teşekkür ederim..

Bu forumda hiçbir lunix konu çözüme ulaşmıyor.Ulaştırmıyorlar
    Pardusta çözüm istiyorsan .Pardus ait forumlara gir arkadaşım.
    zumsuk arkadaşın verdiği linklerden başlayabilirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sistem adminiyle görüştüm..
    Bilgi İşlem 'e dilekçe yazdım linux kullanabilmem hakkında..
    Ama Active Directory 'nin Linux desteği var değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: deliboğa
    SMB ne zaman microsoftun oldu.
    Samba SMB (Server Message Block) protokol ile konuşan "Unix" uygulama takımıdır.

Samba dedim mi ben? SMB dedim. SMB Microsoft'a ait bir protokolun adidir. SMB ilk olarak IBM'de DOS icin tasarlanmis bir protokol. Microsoft-IBM ortakligi oldugu donemlerde ortaya cikmistir.

Samba ise SMB protokolunu kullanarak Windows sistemlere erisim saglayan bir aractir.

quote:

Linux ve Unix de sambayı açıklayan milyonlarca sayfa duzgun edu dökümanı mevcut .
    microsuftun açıklamasındanda çok birşey anlamadım.

Mevcut ama, hicbirinde dogru durust ActiveDirectory anlatilmiyor. Gordugum en duzenli dokuman oydu, onun linkini verdim.

quote:

Bu forumda hiçbir lunix konu çözüme ulaşmıyor.Ulaştırmıyorlar
    Pardusta çözüm istiyorsan .Pardus ait forumlara gir arkadaşım.
    zumsuk arkadaşın verdiği linklerden başlayabilirsin.

Cozume ulasmasi icin gerekli link yukarida. Ama Turkce kaynak yok maalesef. Cunku Turkiye'de ActiveDirectory'e baglanmak istiyorum dersen adamlar "neden sunucularda da Linux kullanmiyorsun" diye yaygara cikarip, konuyu degistiriyorlar.

• quote:

Sistem adminiyle görüştüm..
    Bilgi İşlem 'e dilekçe yazdım linux kullanabilmem hakkında..
    Ama Active Directory 'nin Linux desteği var değil mi?

Hayir yok. Linux'ta Samba adinda bir arac var. Bu arac sayesinde Linux, Windows sistemlerin kullandigi protokolu kullanarak ActiveDirectory'ye erisim yapacak. Yani aslinda Active Directory tarafindan bakildiginda, sizin Linux, Windows gibi gorunecek.
  • quote:

sahinmre arkadaş linuxdan windowsa bağlanmayı soruyor. Onunda aracı sambadır.
    Ve Linux forumlarını kullanmak zorunda .
    ne işi var mikrosoftta. Girecek linux forumlarına sambanın kullanılışını öğrenecek.
    komik olma Challenger mikrosoftanmı sambanın kullanılışını öğrenecek forumu daha fazla sulandırma .
    işimize bakalım.
  • Çok teşekkür ederim arkadaşlar..
    Şimdi Bilgi İşlem 'den gelecek olan cevabı bekliyorum..
    İlk işim çözümünü bulur bulam hemen bir yazı hazırlamak..
  • quote:

sahinmre arkadaş linuxdan windowsa bağlanmayı soruyor. Onunda aracı sambadır.
    Ve Linux forumlarını kullanmak zorunda .
    ne işi var mikrosoftta. Girecek linux forumlarına sambanın kullanılışını öğrenecek.
    komik olma Challenger mikrosoftanmı sambanın kullanılışını öğrenecek forumu daha fazla sulandırma .
    işimize bakalım.

Arkadasim, protokol Microsoft'un, sunucu Microsoft'un, yazilim Microsoft'un haliyle spesifikasyon Microsoft'ta. Adamlar da oturmus yazmislar. Linux forumlarda senin gibi bilip bilmeden atip tutan, 37 yillik donanimcilar ile ugrasacagina, acar okur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Challenger -- 16 Ekim 2009; 16:30:57 >
  • smb protokolünü linux telif hakları nedeniyle samba olarak kullanıyor diye bliyorum ama emin değilim neyin ne olduğundan , ne yaptığından.Fakat protokolü ilk kullanan yazıcılarla şunlarla bunlarla bağlanan microsoft galba.

& deliboğa :
    ben burada dökümanda verdim, bir iki konuyada baktım sürekli tartışma var, tartışma çıkıyor.Tartışmanın olduğu yerde bir sonuca varılamıyor.

& sahinmre : En güzeli kullandığın dağıtım forumunda bir konu açmak.Fakat samba bu işi çözer sanıyorum.
  • @zumsuk, bu isi zaten Samba cozecek. O dokuman da Samba ile gosteriyor zaten. Ama sizin verdiginiz dokumanlar sadece dosya paylasimi. sahinmre'nin yapmak istedigi ActiveDirectory'ye baglanmak. ActiveDirectory Windows dosya paylasimi ile ayni sey degil. O nedenle Microsoft'un sitesinde anlatilan dogru olan.

Bakin burada da bir Linux sitesinde anlatilmis:
    http://www.ubuntugeek.com/how-to-integrate-windows-active-directory-and-samba-in-ubuntu.html

Ancak hem bu dokuman detay icermiyor hem de sadece konsol kullanarak yaptiriyor. Yeni baslayan birisi icin o komutlari girmek kabustur. O nedenle Microsoft'un sitesindeki dokumani verdim.

• quote:

@zumsuk, bu isi zaten Samba cozecek. O dokuman da Samba ile gosteriyor zaten. Ama sizin verdiginiz dokumanlar sadece dosya paylasimi. sahinmre'nin yapmak istedigi ActiveDirectory'ye baglanmak. ActiveDirectory Windows dosya paylasimi ile ayni sey degil. O nedenle Microsoft'un sitesinde anlatilan dogru olan.

Bakin burada da bir Linux sitesinde anlatilmis:
    http://www.ubuntugeek.com/how-to-integrate-windows-active-directory-and-samba-in-ubuntu.html

Ancak hem bu dokuman detay icermiyor hem de sadece konsol kullanarak yaptiriyor. Yeni baslayan birisi icin o komutlari girmek kabustur. O nedenle Microsoft'un sitesindeki dokumani verdim.

yeter be yaaa
    amma uzatınız ne demek sadece linux çözecek linuxda bir tek sambamı çözüm.
    benzer şeyler mandrivada da var. ben pardusu bilmem .
    ne konsolu yaa mandrivada \Başlat\uygulamalar\İnternet\Ağ dizini sihirbazını tıklıyorum iş bitiyo

@sahinmre kardeşim pardustan sende internetemi bağlanacaksın yoksa ActiveDirectory'yemi önce onun kararını ver.
    parduscu arkadaşlar çözümünü bulsun .Bilgi işlemcin windowscu pardustan çözümü bulamaz

Nasıl:Linux'ta Active Directory Server User Login?

• Yazdığından anladığım, ŞAhinEmre'nin, Active Directory üzerinde oturum açmadan Internet erşimi alamadığı için AD'ye bağlanmak istiyor. AD oturumu açarak ağ kaynaklarından ve Internet erişiminden yararlanmak.
  • Benim asıl amacım internete bağlanmak ve ağdan yararlanmak, ama Active Directory 'de oturumu açmadan bunlar olmuyor..
    İlk önce Active Directory 'de oturum açmam lazım.Daha sonra internete erişimini sağlamam gerek..
  • quote:

yeter be yaaa
    amma uzatınız ne demek sadece linux çözecek linuxda bir tek sambamı çözüm.
    benzer şeyler mandrivada da var. ben pardusu bilmem .
    ne konsolu yaa mandrivada \Başlat\uygulamalar\İnternet\Ağ dizini sihirbazını tıklıyorum iş bitiyo

@sahinmre kardeşim pardustan sende internetemi bağlanacaksın yoksa ActiveDirectory'yemi önce onun kararını ver.
    parduscu arkadaşlar çözümünü bulsun .Bilgi işlemcin windowscu pardustan çözümü bulamaz

Asil sana yeter. Ben dokumandan bahsediyorum, sen ne diyorsun? Evet sadece Samba cozum. Hala ActiveDirectory yerine Windows Dosya Paylasimi ile ilgili seyler veriyorsunuz. Verdigin ornekteki ayar yine Samba ayari ama o ornek yanlis. Oyle Active Directory'ye baglanamazsin. Bunun arayuzunu Red Hat yapmis ve diger dagitimlar pek orali degil. O nedenle Microsoft da Red Hat kullanmis. Gordugum kadariyla Mandriva'da da yok.

• quote:

Benim asıl amacım internete bağlanmak ve ağdan yararlanmak, ama Active Directory 'de oturumu açmadan bunlar olmuyor..
    İlk önce Active Directory 'de oturum açmam lazım.Daha sonra internete erişimini sağlamam gerek..

Evet, bu authentication'i size Samba saglayacak. Internet arisimi icin de WinBind ayarlari yapacaksiniz. Ayni verdigim TechNet dokumanindaki gibi. Diger verilen tum dokuman ve ekran goruntuleri sadece dosya paylasimini anlatiyor ki sizin isinize yaramayacak.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.