Şimdi Ara

Nasıl ezbere kod yazılır (alıştırma yapma)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba,3 gün önce Java öğrenmeye başladım.If-Else if int double equals compare falan filandır öğrendim kendi hesap makinemi yaptım bu kullanıcı adı şifre girişi falan yaptım.Kodları tabi tamamiyle kendim yazmadım video eğitimleriyle biraz izledim yazdım sonra sildim bidaha falan yazdım hani ezbere olmasın diye.Bugün while ve for döngülerini falan öğrendim artık genel olarak gördüğüm kodların anlamlarını ne olduğunu falan anlayabiliyorum ama ezbere kod yazamıyorum.Mesela şu hesap makinesini şimdi ezbere yazamam 1-2 kez bakıp yazabilirim.Sizce ezbere kod yazma konuları öğrene öğrene kendiliğinden oluşur mu yoksa alıştırma falan mı yapmak lazım.Bol pratik yapın gibisinden bir şey okumuştum başlamadan önce ama nasıl pratik yapabilirim ki yani pratik yapmak için kaynak falan site falan var mıdır hani bunu öğrenmek istemiştim asıl.Teşekkür ederim şimdiden

• Mesela 1 ile 500 arasındaki tek sayıları bul, sonra bu sayıların toplamını bul, sonra bunlar arasındaki asal olan sayıları bul vb. sorun üret ve çözmeye çalış işte o zaman yavaş yavaş kavramaya başlarsın. Ezber yapmaya gerek yok önemli olan algoritmayı kurabilmek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swodniw -- 6 Şubat 2016; 23:20:58 >
  • Soru çözdükçe mantığını anlarsın , yoksa metodları ezberlemekle olmaz , gerektiğinde internete bakıp bulabilirsin , şahsen öyle yapıyorum.
  • cezaalp kullanıcısına yanıt
    Hocam soru çözmek alıştırma yapmak derken mesela benim de sorduğum o işte.Haftaiçi yatılı okulda olduğum için hiç kod yazamayacağım o yüzden eğitim aldığım videoları her gün izlicem unutmamak adına gördüğüm konuları falan.Eve gelince de büyük bi zamanımı ayırabilirim anlayacağınız aşırı hevesliyim ama işte anlamadığım yer problem çözme alıştırma soru falan nasıl oluyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesela en basitinden stringi tersten yazdırma , stringdeki karakterleri sıralı şekilde kaydetme , dizideki sayıları 2şer sıra kaydırma vs. Eve gelince böyle problemler çözmen gerekiyor.
  • cezaalp kullanıcısına yanıt
    Tamamdır çok teşekkür ettim

• Ya yaşınız küçük ya da yeni başlıyorsunuz. Bence ilk algoritma öğrenin ve eğer ingilizceniz iyi değilse geliştirin yardım isterseniz sayfamın iletişim sayfasını ya da buradan adımı etiketleyerek sorabilirsiniz.
    Sayfam : appiosx.com

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KOD YAZMAK ÇOK MU ZOR?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ezbere yapmak bir meziyet degil, API kullanabilmek onemli.

• Yaşım küçük değil de dediğim gibi yeni başladım daha.İngilizcem çok iyidir o yüzden mesela kodları öğrenirken falan mantıklarını anladım yazar yazmaz çünkü ingilizce onlar da.Çoğu yardımcı site falan da ingilizce kullandığım o yönden bi sıkıntım yok

• project euler var. orda cevabı bulunca diğer kişilerin kodlarını da görebilirsiniz. çok değişik şeyler oluyor.

bi de deitelin java how to program kitabı var. oradaki bölüm sonlarında yeterince alıştırma var. onları çözmek de bayağı işinize yarar.
  • Teşekkür ederim cevaplarınız için tek tek gözden geçiricem yazdıklarınızı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.