Şimdi Ara

Nasıl ders çalışmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Matematikte test çözerken, konu anlatım videosu izlerken kafam ders dışı konulara kayıyor. Bu nedenle konsantrasyonum çok sık dağılıyor. İçimde ders çalışma, yeni şeyler öğrenme isteği var fakat konsantrasyonum çabuk dağıldığı için bu istekten de soğuyorum. Derse başlamadan önce klasik müzik falan dinleyip daha sonra derse geçsem mantıklı olur mu sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Merkür Metrosu -- 15 Eylül 2016; 15:58:23 >

• Nasıl konsantre olabileceksen o şekilde davran derim.İlk zamanlarda oluyor böyle şeyler , elinden geldiğince konsantre kalmaya dikkat et
  • Sınav günü evden çıkarken hayal et kendini ondan sonra odaklanırsın zaten.
  • sınav günü sabahı ellerin buz gibi kesiliyor ...
    kimseye bakmaya çevrendeki insanları izleme . ben yarım saat önce gittim sınıfa baya alıştım ve en öndeydim böyle motive ol işte sınav şaka değil hayatını belirliyor.
  • Tavsiyeleriniz için teşekkürler.

Size iki soru daha sorayım: Matematik çalışırken mola vermek mantıklı mı? Mantıklıysa kaçar dakikalık molalar olmalı?
  • 50 dk veya 1 saat de bir 10 dk iyidir bence ben ara vermezsem duman oluyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elbette mantıklı ama bu biraz da günde kaç saat matematik çalışacağınla ilgili.Ne kadar çalışıp mola verilmeli bence bunu kalıba dökmeye gerek yok.Misal şu kitaptaki testleri bitirdikten sonra kahve yapabilirim , evde dolaşabilir veya balkona çıkabilirim.Daha çok ''Ne yaptıktan sonra mola verebilirim.'' diye sorabilirsin kendine.Böylelikle programını daha kolay uygulama şansı da bulabilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nasıl ders çalışmalıyım ?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.