Şimdi Ara

NASA, New Horizons görevinde değişikliğe gidiyor: Bilim insanları şikayetçi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • NASA, New Horizons görevinde değişikliğe gidiyor: Bilim insanları şikayetçi
    2006 yılında NASA tarafından başarıyla fırlatılan New Horizons isimli uzay aracı Kuiper asteroit kuşağında gizlenen gizemli nesneleri araştırması için görevlendirilmişti. Ancak uzay aracının misyonu, ortaya çıkan raporlara göre aniden değiştirildi ve bu görevde çalışan bilim insanları bu durumdan memnun değil.



    New Horizons, Kuiper asteroit kuşağı yerine Güneş'in çevresini gözlemleyecek



    NASA'nın New Horizons isimli uzay aracının Güneş'ten Dünya'dan yaklaşık 50 kat daha uzakta olan bugünki bulunduğu noktaya ulaşması yaklaşık 15 yıl sürdü. Uzay aracının Güneş Sistemi dışındaki yolculuğu devam ederken NASA, uzay aracının görevini Kuiper Kuşağı olarak bilinen asteroit kuşağını gözlemlemek yerine Güneş'in çevresini incelemek olarak değiştirdi.



    Ayrıca Bkz.Çin'in çok gizemli uzay uçağı 276 gün süren yörünge görevinden geri döndü



    New Horizons'ın baş araştırmacısı Alan Stern, konu ile ilgili yaptığı açıklamalarda "NASA, bu uzay aracını Kuiper Kuşağı'na götürmek için neredeyse bir milyar dolar harcadı. Güneş sistemi boyunca bir uzay aracı almak ve ardından onu birincil hedefinden saptırmak için bir milyar dolar harcıyorsunuz." ifadelerine yer verdi.



    Açıklamalarına devam eden Stern, "Daha önce hiçbir uzay aracı Kuiper Kuşağı'nı keşfetmedi ve şu anda böyle bir misyon düşünülmüyor. Bu yüzden New Horizons'ın Kuiper Kuşağı'nı keşfetme misyonundan vazgeçilirse, bunun son olacağını biliyoruz." dedi.



    NASA, New Horizons görevinde değişikliğe gidiyor: Bilim insanları şikayetçi
    New Horizons'ın geleceğiyle ilgili tartışma, geçen yıl bilim ekibinin görevi üç yıl daha uzatmak için bir teklif sunmasıyla başladı. Ocak 2022'de NASA, teklifi gözden geçirmek için bir inceleme raporu oluşturdu. Uzay ajansı, görevi iki yıllığına uzatmaya karar verdi ve New Horizons'ı 2024'e kadar bir gezegen görevi olarak finanse ederken, 2025'ten itibaren bir heliofizik görevi olarak finanse etmeyi planladı.



    Ancak NASA, inceleme raporuna göre uzay aracının Kuiper Kuşağı gözlemlemesine devam etmesini gerekli bulmuyor. Çünkü inceleme raporuna göre önerilen misyon için uzay aracı, gerekli olan uzun vadeli, yüksek kadanslı gözlemleri yapacak ışık eğrileri kaynaklarından yoksun.




    Kaynak:https://gizmodo.com/scientists-unhappy-nasa-plan-alter-new-horizons-mission-1850408415







  • Güneşi inceleyecek yani... mega patlama mı bekleniyor?

  • pskillercheto kullanıcısına yanıt
    Güneşin çevresi derken sanırım heliophysics denilen olaydan bahsediliyor. Şu anda horizons ın konumu gereği bakarsak da şu bahsedilen güneşin uzak manyetik alanı etkileri kastediliyordur. Zamanında 2 güneş sistemi dışına gönderilen uydu zamanında aslında güneş sisteminin etki alanının tahmin edildiği gibi tam merkezi değil, belli bir tarafa doğru çok daha yoğun, belli bir tarafa doğru daha düşük olduğu bulunmuştu. Bu da aslında güneşinde uzayda sabit değil, mermi gibi bir yöne hareket etmesinden ve etrafında gezegenleri de peşi sıra çekmesinden ötürü olabilir.

    Yani horizons oradan dönüp direkt güneşin fiziksel görünen çevresini inceleyemez. Açıklama olarak da kuiper için yeterli donanım olmadığından boşa gitmesin denilmiş. Bence yine de boş bırakmazlar gönderirler ileride kuiper için de özellikle bir şey.

  • Spider_hip kullanıcısına yanıt

    kuiper'i nasıl aşacaklar o vakit. ben de bu yüzden güneş'e odaklanma olarak düşnüyorum.


    her 500 yılda bir mega patlama oluyordu. yenisinin dolmasın 50 yıl kaldığı haberini okumuştum geçen sene. aklıma the knowing filmi de gelmiyor değil :) tabi o kadar büyük patlama güneşin dengesini bile bozar diye düşünüyorum. benim beklentim mega patlamayı gözlemlemeye çalışıp, en yakın zamanı tahmin edip, belirli sistemlerin bozulmasını önlemek için olabilir diye düşünüyorum. yeni cihazlar yok 7nm 5nm derken neredeyse atom boyutlarına geldi. bu da çipleri, oluşacak güneş radyasyonlarına daha da az dayanıklı yapıyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.