Şimdi Ara

NAS, NAT, loopback, Sunucu, IP, DDNS, anlayan beri gelsin lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    ilginç bir sorun ile karşı karşıyayım.

Öncelikle Synology DS 215J Nas cihazına sahibim. Amacım evde veya dışarda telefonumdan (iphone) NAS cihazımdaki dosyalara erişebilmek.
    Sistemi kurdum, evdeyken 192.168.xxx.xxx lokal ip adresi ile Synology'nin iphone uygulamarından NAS cihazına bağlanabiliyorum. Dışardayken ise 212.198.xxx.xxx ip adresinden cihaza yine bağlanabiliyorum. Dinamik IP adrese sahip olduğum için ücretsiz alan adı alıp IP adresim ile bağladım. Artık dışardan ornek.noip.com adresine girdiğimde direk olarak bağlı olduğum IP üzerinden NAS sunucuma ulaşabiliyorum.

Şimdi problem şu, eve gelince telefon otomatik olarak wifi'ye geçiyor ve NAS sunucusu ile aynı ağa bağlanıyorum. Ancak bu durumda uygulamardan ornek.noip.com adresine girdiğimde NAS sunucuya bağlanamıyorum. internet'de araştırdığıma göre NAT loopback ile alakalıymış. Modem'im Huawei 253s. Biraz karıştırdım NAT menüsü var, 1-2 ayar var, onları açtım kapadım ama birşey olmadı. Muhtemelen NAT loopback uyumlu değil çoğu modem desteklemiyormuş bunu zaten net'de yazılanlara göre.

Şimdi benim yapmak istediğim aslında açık, ornek.noip.com adresinden hem evde hemde dışarda sürekli IP adresini el ile değiştirmeden girebilmek ama bunu nasıl yapacağım konusunda en ufak bir fikrim yok.

Yardımcı olabilecek arkadaşlar konuya bekleniyor :)

Şimdiden çok teşekkürler

• Doğru tespit etmişsiniz sorunu ve piyasadaki bir çok modem loopback yapmaz. Ama evdeyken neden loopback yapmak istiyorsunuz ki ? Bu NAS ile bağlantı hızınızı etkiler ve dosya alışverişiniz internet upload/download hızınız kadar olur. İllaki ben bu şekilde kullanmak istiyorum diyorsanız modemi köprü moduna alıp Synology üzerinden internet bağlantınızı sağlayabilirsiniz ve loopback desteği var ise kullanabilirsiniz.
  • Kumandan kullanıcısına yanıt
    Loopback yapma sebebim şu. Evdeyken, server'daki fotoğrafları açmak için iphone'daki programa giriyorum ama açmıyor. Mecburen hesaptan çıkıyorum, yerel ip ile tekrar bağlanıyorum. Sonra dışarı çıkıyorum, dışarda müzik veya video izleyecem, programa giriyorum ama yine açmıyor çünkü yerel ip ile giriş yapılmış. Mecburen çıkış yapıp tekrar giriş yapmam gerekiyor normal ip'm ile. her eve giriş çıkışımda problem oluyor, hesaba gir çık gir çık. Hadi binevi ben katlanabilirim başka çare yoksa, ama eşim için bu iş böyle yürümez, kullanamaz. herzaman heryerde kullanabileceğim bir ayar olmalı. bu kolaylığı sağlamak için hızdan bir nebze feragat edebilirim.
    Synology üzerinden nasıl bağlantı yapim? modemi kullanmak zorundayım. bazı portları açmam lazım, e wireless'i var, güvenliği var vs. Synology'nin modem arayüzü de yok, yani öyle bir bağlantı yapılabilir mi yada loopback desteği varmı bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kızıl Baron

Loopback yapma sebebim şu. Evdeyken, server'daki fotoğrafları açmak için iphone'daki programa giriyorum ama açmıyor. Mecburen hesaptan çıkıyorum, yerel ip ile tekrar bağlanıyorum. Sonra dışarı çıkıyorum, dışarda müzik veya video izleyecem, programa giriyorum ama yine açmıyor çünkü yerel ip ile giriş yapılmış. Mecburen çıkış yapıp tekrar giriş yapmam gerekiyor normal ip'm ile. her eve giriş çıkışımda problem oluyor, hesaba gir çık gir çık. Hadi binevi ben katlanabilirim başka çare yoksa, ama eşim için bu iş böyle yürümez, kullanamaz. herzaman heryerde kullanabileceğim bir ayar olmalı. bu kolaylığı sağlamak için hızdan bir nebze feragat edebilirim.
    Synology üzerinden nasıl bağlantı yapim? modemi kullanmak zorundayım. bazı portları açmam lazım, e wireless'i var, güvenliği var vs. Synology'nin modem arayüzü de yok, yani öyle bir bağlantı yapılabilir mi yada loopback desteği varmı bilmiyorum.

Nas olayina cok hakim degilim ama bu tarz nas cihazlariun arayüzü olur genelde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yücel52 -- 3 Haziran 2015; 15:19:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yücel52 kullanıcısına yanıt
    NAS'ın arayüzü var tabiiki de, anca arayüzü dosya yöneticisi ve harddisk ayarları üzerine. Modem arayüzü yok demek istedim. Yani NAT ve loopback ayarı yapmak için herhangi bir seçenek yok.
  • Synology NAS cihazınızın iphone üzerinde kendi yazılımını mı kullanıyorsunuz? Şu sebepten soruyorum; Bende ZyXEL'in NAS cihazını kullanıyorum ve mobil cihazlardaki programı ZyXEL zCloud diye bir programı var. NAS'a bağlanmadan önce server listesinden iç ya da dış ip olarak iki tane seçeneği oluyor neredeysem ona göre bağlanıyorum. Gerçi evdeki cihazım loopback uyumlu olduğu için bunlara da gerek kalmıyor. Synology, eğer ZyXEL gibi farklı programlara destek veriyorsa onları da deneyebilirsiniz. Benim cihaz bu konuda esneklik sağlamış. Tabi android app'ları fazla olduğu için basit bir FTP app ile de bağlantı kurabiliyorum. Eğer seçenekler kısıtlıysa loopback yapacak bir fiber uyumlu cihaz almanız gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FatalERROR! -- 3 Haziran 2015; 15:47:57 >
  • FatalERROR! kullanıcısına yanıt
    Evet kendi yazılımını kullanıyorum. Ama infuse adlı media player'i de kullandım, NAS'daki video'lara bağlanabildim.
    Az önce ZyXEL'in programını denedim, açıkcası güzel bir programa benziyor ama bağlanamadım. IP'yi hem port belirterek hemde portsuz denedim olmadı.
    Synology'de de kısayol menüsü var. Ama hesaptan çık, geçmiş klasörüne gir, lokal IP seç bağlan bana işkence gibi geliyor. YAni yıl olmuş 2015, insanoğlu bu sorunu nasıl çözememiş... :) yok mu başka bir yolu?

Birde şöyle bir problem var. DS Photo diye bir app var telefonda. Önce NAS bağlantı ayarları yapıyorsun, sonra hesap bağlantı ayarı yapıyorsun ki, doğru hesaba iphone'daki tüm fotoları yedeklesin. Şimdi bu ayarları yaptın diyelim, eve gelince, hesaptan çık, geçmiş klasörüne git, lokal ip seç-bağlan. sonra hesap ayarlarına gir, tekrar ayar yap ve sonra da app yine iphone'daki tüm fotoları NAS'a yüklüyor. Sorun şu ki, daha önce yüklemiş olduğu fotoları da yüklüyor. yani gün sonunda eski fotolardan 2-3 adet kopya bulunuyor NAS'da... can sıkıcı gerçekten...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    irc de IP öğrenmek
    21 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kızıl Baron kullanıcısına yanıt
    zCloud sanıyorum ZyXEL olmayan cihazlara izin vermiyordur. Sizin, tıpkı benim kullandığım yazılım gibi başta NAS sürücüleri eklendiği ve istediğiniz ip'den erişim sağlayabileceğiniz bir yazılıma ihtiyacınız var.
     NAS, NAT, loopback, Sunucu, IP, DDNS, anlayan beri gelsin lütfen
  • Denetim Masasında Ağ Kısmında Ağ Arabirimi bölümünde PPOE seçeneği ile modemi köprü moduna alarak internete çıkabilirsiniz. Paket Merkezinde de gerekli güvenlik yazılımlarını isterseniz kurabilirsiniz.

NAS, NAT, loopback, Sunucu, IP, DDNS, anlayan beri gelsin lütfen NAS, NAT, loopback, Sunucu, IP, DDNS, anlayan beri gelsin lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kumandan -- 3 Haziran 2015; 17:58:06 >

Hep problem yaratıyorum biliyorum ama superonline fiber kullanıyorum. fiber aboneliğinde de şifreyi paylaşmıyorlar... bu durumda en son paylaştığınız ekran'da giriş bilgilerimi giremem..
  • Modemi köprü modunda kullanıyorum derseniz veriyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Eyvallah.. bunu bir deniyeyim... peki güvenlik açısından bir risk doğurur mu?
    Sadece o gönderdiğiniz ekranda giriş bilgilerimi yazmam yeterli oluyor mu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.