Şimdi Ara

Naruto Dattebayo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çok ağır mağara olabilirim fakat bilmiyorum Naruto cumlelerını hep dattebayo ıle bıtırıyor ve naruto baslarken Dattebayo presents diye bir yazı çıkıyor bunların bi ilişkisi var mı?

• Başlarken çıkan Dattebayo presents izlediğin videoya altyazı yapan grubun ismidir. "Dattebayo sunar" olarak çevrilebilir o videonun orijinalinde öyle bir şey yazmaz, adamlar kendileri altyazı fontlarıyla falan uğraşarak eklemiştir. Çeviri sürecine Naruto ile başladılarsa o animeyle ilgili bir isim, ya da bir tabiri kendi çeviri gruplarının ismine koymaları gayet doğaldır diğer çeviri gruplarında da buna benzer isimlere rastlanmaktadır. Dattebayo'nun anlamı ise "dedik ya" olarak düşünülebilir. Hani bir kişi söylediğini tekrarladığında bundan duyduğu hoşnutsuzluğu ifade eden kelime. O kelimenin orijinali Datte ya da Datteba'dır. Mesela "Wakaddatte" kelimesini "Anladık dedik!" ya da "Wakaddatteba" kelimesini "Anladık dedik ya!" şeklinde çevirebiliriz. Naruto sadece sonuna bir "-yo" eki daha ekleyerek bu kelimeyi nev-i şahsına münhasır hale getirmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xLordRealx -- 5 Ağustos 2013; 2:40:28 >

• Hmm saol valla :D

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica ederim.
  • Parodilerinde en çok dalga geçilen yanlarından birisidir Naruto'nun. Başlarda çok dikkat ediyor insan, sinir bozucu geliyor fakat sonrasında alışıyor. xLordRealx gayet güzel bir açıklama yapmış. Buna ek olarak "Desu ne, desu yo ne" kalıplarıyla da sıkça karşılaşabilirsin. Türkçeye çevirecek olursak, "değil mi" şeklinde çevirebiliriz ve "desu yo ne" kalıbı(sanırım) "desu ne" kalıbına göre biraz daha gayriresmi. Bunu neden yazıp anlattım? -Bende bilmiyorum. Fazla bilgi göz çıkarmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doqac.

Parodilerinde en çok dalga geçilen yanlarından birisidir Naruto'nun. Başlarda çok dikkat ediyor insan, sinir bozucu geliyor fakat sonrasında alışıyor. xLordRealx gayet güzel bir açıklama yapmış. Buna ek olarak "Desu ne, desu yo ne" kalıplarıyla da sıkça karşılaşabilirsin. Türkçeye çevirecek olursak, "değil mi" şeklinde çevirebiliriz ve "desu yo ne" kalıbı(sanırım) "desu ne" kalıbına göre biraz daha gayriresmi. Bunu neden yazıp anlattım? -Bende bilmiyorum. Fazla bilgi göz çıkarmaz.

Parodi nedir acaba hocam anime vs severimde pek bilgili degilim acikcasi :)

• quote:

Orijinalden alıntı: MEBakanı

quote:

Orijinalden alıntı: Doqac.

Parodilerinde en çok dalga geçilen yanlarından birisidir Naruto'nun. Başlarda çok dikkat ediyor insan, sinir bozucu geliyor fakat sonrasında alışıyor. xLordRealx gayet güzel bir açıklama yapmış. Buna ek olarak "Desu ne, desu yo ne" kalıplarıyla da sıkça karşılaşabilirsin. Türkçeye çevirecek olursak, "değil mi" şeklinde çevirebiliriz ve "desu yo ne" kalıbı(sanırım) "desu ne" kalıbına göre biraz daha gayriresmi. Bunu neden yazıp anlattım? -Bende bilmiyorum. Fazla bilgi göz çıkarmaz.

Parodi nedir acaba hocam anime vs severimde pek bilgili degilim acikcasi :)

Parodinin anime ile bir alakası yok. Bir şeyi taklit etmek manasına gelir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Slam Dunk Türkçe Manga
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Narutonun annesi Kushinada heycanlaninca Tebame diyordu cok tatli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aegon Targaryen

Narutonun annesi Kushinada heycanlaninca Tebame diyordu cok tatli

Ne zaman gelcek bu anne 4. Hokage ya bi gelmediler

• quote:

Orijinalden alıntı: Aegon Targaryen

Narutonun annesi Kushinada heycanlaninca Tebame diyordu cok tatli

Tebane

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.