Şimdi Ara

Name Server Yönlendirme ve Default Page;

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar uzun süredir araştırıyordum ama net bilgiler bulamadım malesef benim bir şeye ihtiyacım var, çok basit bir dille anlatayım.

örneğin bir default page yaptım diyelim html,asp,php,xml fark etmez ne uygunsa onla yaparım içinde sadece 2-3 satır yazı olacak.

daha sonra örneğin donanimhaber.com diyelim name serverini ns1.benimbelirledigim.com ve ns2 sine yönlendirdiği an benim pleskden veya iis den herhangi bir host açmama gerek olmadan otomatik o hazırladığım default page çıksın istiyorum.

Örneğin sedonun ns lerine bir domain yönlendirdiğiniz an sedonun klasik sayfası çıkıyor gibi düşünün.

bunun bir yolu varmı acaba? daha doğrusu yolu olduğu kesinde bilgisi olan varmı? paylaşım için şimdiden çok teşekkür ederim.

Saygılarımla,

• geçen bende bayağı bi düşündüm ve bibkaç kişye sordum. çözüm alamadım.
    Ama gerçekten önemli bi konu.
  • tahmini 10 a yakın foruma yazdım bu soruyu, iyinet, 1v2, ceviznet vb.. ama hiç birinde cevap alamadım. birde buradan şansımı denim dedim ama sanırım burdanda olmayacak. peki çözümü bilmesek bile hani en azından mantığımızla bir şeyler yürütsek yani herhalde şöyle bir şey olması lazım vb.. en azından bir çok düşünce ile belki sonuç bulunur diyorum.

cevap için çok teşekkürler lynx23

Saygılarımla,
  • dediğin kayyo da da oluyor ama nasıl oldugunu öğrenmek lazım
  • evet bir çok yerde oluyor ns yönlendirmen demek oto bir default sayfa demek yabanvı firmalarda. biz türklerde yok böyle alışkanlıklar ama. sanada teşekkürler bende bi bakayım oraya

Saygılarımla,
  • açıkçası tahmin yeteneceğimce bişeyler yürüteyim ben. olmadı beyin fırtınası yapar hep beraber buluruz. Birilerine de faydamız olur.

Şimdi şöyle düşünelim. dns ler değişince ne oluyor?
    örneğin elimizde abc.com sitesi var. bunun eski dnsleri ns1.x.com ns2.x.com . ben bunu ns1.y.com ns2.y.com a yönlendirrisem ne olur? Syafa görüntülenemiyor denir.Peki o domaini bu y.com da tanımlarsam? ozaman y.com un paneline ait defaut page açılır. mesela cpanelse na özel,pleskse ona özel.yada bizimkinde böyle basit bi tepmalte var.o açılıyor (ör:http://www.zayi.net in sayfası gibi )

Ozaman olması gereken ne? o domaini y.com a yönlendiği anda y.com un bunu tanıması ve ona hemen bir index atması.
    Bunu nasıl sağlarız? bu konuyuda size bırakıyorum:) windows suucuda benden daha iyi oldğunuz kesin. ne yapılabiilir?

• şimdi bende bildiklerimi yazayım kabaca,

abc.com u örneğin ns1.x.com ve ns2.x.com a yönlendirdiğimizde evet sayfa görüntülenemiyor der.daha sonra örnek pleske girip host açtığımızda site açılır. peki plesk de host açtığımızda aslında server ne olur? bunu biliyorum açıklayayım, plesk otomatik iis ye kayıt gönderir. ve aynı zamanda server dns dosyasına ismini yazar. named.conf a

iis de bir tanımlama ne işimize yarar : böylece o domaine email, subdmain, ftp vb..vb.. herşeyi yönetebiliriz. (güzel ama amaç host açmak değil sadece tek sayfa) bunu geçtik

sadece named.conf olsa ne olur işte o zaman dediğim olur 2. bir named.conf yaparız tamam ona özel ip veririz ve bu ipe bağlı hangi ns olursa olsun işimizi yaptırırız default page ile. iyide bu yeni named.conf a ben girip açıp yeni domain ismini yazmam lazım. yani yine manuel oldu işlem. ayrıca sistem öyle bir çalışması lazım ki bknz. sedo.com binlerce belkide onbinlerce domain yönlenmiş adamların işi gücü hangi domain bize yönlendi dur tanımlayalımda açılsın mı diyorlar? hayır.

işte tıkandığım nokta bu!!!...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhakanki -- 29 Aralık 2006; 0:07:01 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ozaman asıl aradığımız bi program.
    yani bu işlevi yapacak.ona bu bilgler gelince otomatik tanıyacak ve hemen ona defaut page e yönlendirecek bi program yada script.

bizim manuel yazdıklarımı kendi otomatik yazacak bişey.... ama nasıl yapacak bunu?
  • Benimde merak ettiğim fakat bilmediğim bir konu.Bu konuyu webhosting.info da açıyım belki yabancılardan bilen vardır. Cevabı için size döneceğim
  • quote:

Orjinalden alıntı: yusuf okur

Benimde merak ettiğim fakat bilmediğim bir konu.Bu konuyu webhosting.info da açıyım belki yabancılardan bilen vardır. Cevabı için size döneceğim

açıkcası %90 bilen çıkar yada yorum yapan çok olur bana göre yabancılardan. iyi fikir.

Bu arada bende bir arpa boyu daha yol aldım. paylaşayım dedim. eğer serverde plesk olmasa ben bu dediğimi yaparım biliyorumçünkü ama sırf bunun içinde server alacak değilim. mevcut serverde yapmanın yolunu düşünüyordum. bir forumda bir arkadaş dediki madem plesk olmasa yaparsın o zaman vps aç makinede 10 GB disk alanı 256 MB ram ve plesk kurma yap dedi :) evet bu yöntemle yaparım ama sorun şu vps e gerek kalmadanda sistemi kasmadanda mutlaka ama mutlaka bir yolu vardır.

cevabını dört gözle bekliyorum yusuf okur

eğer açtığının konunun linkini burdan veya pm ile yazarsan takip etmek isterim, ilgin için teşekkürler..

Saygılarımla,

• http://forums.webhosting.info/showthread.php?p=23728#post23728

Burda yayınladım. İngilizcem çok iyi olmadıgından derdimi pek iyi anlatamadım. Cevap gelcekmi göreceğiz. Bende merakla bekliyorum.

Saygılarımla.
  • ne sizin orda açtığınız konuya cevap var nede benim başka yerde yazdıklarımıza üzücü bir olay ama şu gerçek var sanırım (bende dahilim) hep küçük şeyleri tartışıyoruz hiç yeni bilinmeyen şeyleri araştırmıyoruz. hoş çoğumuzun vakti olmuyor ama bence bir eksiklik bu.

Bakalım yeni fikirler ile bir sonuca varabilecekmiyiz.

Saygılarımla,
  • Valla yok cevap. En son yol olarak. Bu olayı kullanan firmalara mail atmak. Yerli yabancı. örnek: (İsim tescil.net) Bunlarda cevap vermezse yapcak birşey yok. İşler çok yoğun bu aralar.Keşke zamanımız olsada böyle şeylerle ilgilenebilsek.
  • isimtescil veya sedo bu işi nasıl yapıyor biliyorum. müsait bir anda örnek yarın bunu anlatırım. adamların tek bir serveri var bu iş için. eğer serverde plesk olmasa yapmak çok kolay yarın anlatırım detaylı ama sorun plesk varken nasıl yapacağım?...

Saygılarımla,
  • quote:

Orjinalden alıntı: byLiLattah

isimtescil veya sedo bu işi nasıl yapıyor biliyorum. müsait bir anda örnek yarın bunu anlatırım. adamların tek bir serveri var bu iş için. eğer serverde plesk olmasa yapmak çok kolay yarın anlatırım detaylı ama sorun plesk varken nasıl yapacağım?...

Saygılarımla,

Benim anladığım kadarıyla server plesk olmayan bi serverın ns lerini verirsin. Mesela sizden bi müşteri domain aldımı o iş için ayrılmış serverınızın ns lerini ayarlarsınız. Böylece sorun çözülmüş olur.

örnek: ns7.isimtescil.net

ns8.isimtescil.net

Onlarda domain alırken bunlar formda kayıtlı oluyor. Yahoodada aynı şey var.Tabi bunları müsteri isterse değiştirebiliyor. Sizde bence aynısını yapabilirsiniz. Tabi daha orjial bir çözümü varsa onuda araştırmak lazım. Onuda ben bilmiyorum.Ama bulmaya çalışacağım.

• aslında bu talep müşteriler içindeğil yusuf kendi özel bir projem içindi. sedo tarzı birdomain satış sistemi. bu projede bana düşen direk ns olayı ve güvenlikti.

Baya yol aldım aslında yaptıklarımı paylaşayım. manage pool olarak 2. bir dns server kurdum, ve bu dns servere özel ip adresi atadım. iis den de özel bir pool açtım ve default pageleri ayarladım. bir kaç ince ayar ve reset attım servere. açıldığında deneme için bir domain yönlendirdim olmadı biraz moralim bozuldu :( sonra server içinde test edeyim dedim server içinde bir explorerden o site adını yazdığımda ise açıldığını gördüm default pagenin. ama önemli olan server içinde açılması değil burdan açılması :)

Neyse biraz daha kurcalayacam bulduklarımı paylaşırım.

Saygılarımla,
  • Projede yardımımızın dokunabileceği her şey için hiç çekinmeden söyle. Elimden geldiğince yardımcı olurum. Kolay gelsin başarılar. Saygılarımla.
  • Yanlış anlamadıysam istediğiniz HELM'de yapılıyor. Ama plesk kullanmadığım için bişey diyemiyeceğim.
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.