Şimdi Ara

N900 ve N9005 arasinda kararsiz kaldim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
1.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler note 3 almaya karar verdim. N900 mu n9005 mi alsam diye kararsizim. Benim icin 4k video ve 4g onemli degil. Benim en onemli beklentim hizi ve stabilitesi. N900 ve n9005 de en akici hangisi. Gerek arayuzde gerek internette gerekse oyunlarda. En onemlisi kasmayan ve stabil isleyen cihaz istiyorum. Kullananlar tarafsiz cevaplarini bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: hako_55

Beyler note 3 almaya karar verdim. N900 mu n9005 mi alsam diye kararsizim. Benim icin 4k video ve 4g onemli degil. Benim en onemli beklentim hizi ve stabilitesi. N900 ve n9005 de en akici hangisi. Gerek arayuzde gerek internette gerekse oyunlarda. En onemlisi kasmayan ve stabil isleyen cihaz istiyorum. Kullananlar tarafsiz cevaplarini bekliyorum.

diğer konuda da yazmıştı 4g 4k dışında işlemci farkı var .n9005 biraz daha iyi işlemci konusunda ama her iki telefonu aynı anda karşılaştırma durumum olmadı, tam bilir kişilerin yorumlarını beklemek lzım . mesela ben n9005 aldım 1 hafta sonra dondu durduruldu hataları aldım aldığım yere yolladım donanımında sıkıntı var dedi. alacaksan da n9005 i garantisi olmadığı ve satıcının alakadar temiz birisinden almanı öneririm. o kadar paralı telefon elinde patlamasın.

• hako_55 H kullanıcısına yanıt
    İNTERNETTE Exynos'un sağladığı hızı HİÇ BİR yonga seti sağlamaz. Samsung bu konu da gerçekten uğraşmış ve Browser deneyimini donanımsal olarak açık ara ileri götürmüş. Stabilite konusunda bir şey diyemem ama işlem gücü için n9000
  • Simdi testlere bakdigimizda islemci hizi 3d uygulama olarak n900 onde. 2d grafikde ve ram hizinda n9005 önde. 9005 in en buyuk avantaji 4g ve 4k video cekmesi. Benim isdedigim sorunsuz hiz stabilite ve donma sorunu olmamasi. Gerek uygulamalarda gerekse internette. Samsung snapdragona kesintisiz guncelleme verip n900e gecikmeli verme durumundan tedirginim.sonucda snapdragon acik kaynak kodlu

• Rom root isleriyle ugrasiyorsaniz, 4k ve 4g sizin icin elzemse n9005 oneririm. Degilse n9000 alabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: azsussan

Rom root isleriyle ugrasiyorsaniz, 4k ve 4g sizin icin elzemse n9005 oneririm. Degilse n9000 alabilirsiniz.

Root ile rom ile isim olmaz. Stock tercihim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hako_55 -- 11 Mayıs 2014; 16:58:04 >
  • karar senin. n9005 in bir dezavantajı da garantisi olmamasıdır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    iki sistem arasinda kaldim
    7 yıl önce açıldı
    Satilik Android Cok Ucuz!
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: minyonist

karar senin. n9005 in bir dezavantajı da garantisi olmamasıdır.

Garanti sorun degil. Yurtdisindan garantili alacam

• quote:

Orijinalden alıntı: hako_55

quote:

Orijinalden alıntı: azsussan

Rom root isleriyle ugrasiyorsaniz, 4k ve 4g sizin icin elzemse n9005 oneririm. Degilse n9000 alabilirsiniz.

Root ile rom ile isim olmaz. Stock tercihim.

O zaman n9000

• RAM konusunda , N900 1.6-1.8 arası GB kullanırken, N9005 modeli 1.0-1.8 GB ile daha az RAM kullanıyor.

• Bunu nasıl genellediniz anlamadım ancak iki cihazda farklı ram değerleri gösterir. Yüklü uygulamalar ve uyutulmuş uygulamalara göre.

Soruyu soran arkadaş 4k 4g umursamıyor ve romla da uğraşmıyor. O zaman tabi ki n9000.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi new-desing -- 11 Mayıs 2014; 17:11:22 >
  • işlemcinin modeline göre kullandığı ramdan bahsettim

• quote:

Orijinalden alıntı: new-desing

Bunu nasıl genellediniz anlamadım ancak iki cihazda farklı ram değerleri gösterir. Yüklü uygulamalar ve uyutulmuş uygulamalara göre.

Soruyu soran arkadaş 4k 4g umursamıyor ve romla da uğraşmıyor. O zaman tabi ki n9000.

Benim icin onemli olan hiz ve stabilite. Stock romla.

• Samsung'un Exynos serisinin kaynak kodları mevcut değil bildiğiniz gibi. Bununla birlikte güvenli bir ortam da söz konusu değil. O yazılımın içinde ne var ne yok %100 bilmek imkansız. Quallcomm ile ortak çalışarak yaptıkları sürümlerde ise mecburen açık yazılım kullanıyorlar. Burada konuya sadece ROM, root gözüyle bakmayın. Şöyle bakın;

1) Güvenlik. Samsung, ne olduğunu açıklamadığı, halihazırda olanı bile değiştirdiği bir cihaz veriyor ve olası bir güvenlik açığında, yazılımsal bir sorunda yapabileceğiniz hiç bir şey yok. Örneğin Samsung, kameralarını Sony'den hazır alıyor ve sabit yazılımı ile Nexus cihazlardan tutun iPhonelar'a kadar kullanılabilen bu kameraların davranışlarını hem fiziksel hem de yazılımsal olarak değiştirmeye gayret ediyor. Neden? Tek dertleri yazılımsal olarak takip edilebilirliklerini engellemek. Kimsenin o yazılımı taklit etmesini istemedikleri gibi müdahale etmelerini ve anlamalarını da istemiyorlar.

2) Sorun çözümü. Samsung'un cihazlarında yazılımla çözülebilecek bir sorun çıktığı zaman yine Samsung'a %99 muhtaçsınız.. Yazılımdan anlayan kişilerin bu sorunları farkedip çözmesi veya mevcut bir sistemin daha iyiye gitmesini sağlamaları neredeyse mümkün değil..

3) Uyum. Google'ın bütün Android dünyasına bir standart getirme çabalarıyla adeta dalga geçiyor bu Samsung. Google önce Neuxs programını başlattı, sonra işlemci firmalarıyla anlaştı, kolay ve yüksek uyumluluklu yazılımların geliştirilmesi için çalışmalar yaptı, sonra Google Edition cihaz sertifikasını sundu ve şimdi de Silver programını geliştiriyor. Hepsi, bir çok markanın ekmek yediği ama bir cihazı alanın diğerlerinden mahrum kalmadığı, her cihazın herşeyi hakedebildiği bir Android dünyası yaratmak. Bunun için istisnasız bütün markalar Quallcomm ile 2 seneyi geçkin bir süredir ortaklaşa çalışıyorlar. Örneğin eskiden aynı anda güncel olan ekran kartı sayısı 7-8 iken şimdi 2'ye kadar düştü. Oyun vb. grafik yoğunluğuna sahip uygulamalar geliştiren yazılımcılar da artık 7-8 farklı cihazı test etmektense veya bazılarını boşvermektense piyasadaki yaygın olan ekran kartına göre uyumunu ve kodlarını kolayca düzenleyebiliyor. Böylece Apple dünyası ile aynı hızda ve aynı uyumda oyunları, grafik ağırlıklı uygulamaları Android dünyasına taşımak -kaliteden feragat etmeden- mümkün olabiliyor.

Bütün bu çabaların yanında Samsung ne yapıyor? Kendi işlemci ve ekran kartı türevlerini üretiyor. Kendi kapalı kaynak kodlarını düzenliyor ve yazılımcılara, o ekran kartını anlamak için sadece benchmarklara bakma şansı tanıyor. Benchmarklarda da hile yapıyor..

Bu 3 maddeden en az birisi, bir Samsung cihazını etkin olarak kullanıyorsanız yarım seneden sonra karşınıza sorun olarak çıkmaya başlıyor. Firmanın kendisine özgü kalitesizlikleri ve ülkemizdeki marka fanatizminden dolayı şişmiş fiyatları da cabası.. Bir de her 2 kişiden 3'ünde bu cihazların olması da bence son nokta..

İlla ki ikisi arasında kaldıysanız en azından ciğeri Samsung olmayanı seçin derim.. Başka seçenekleri de düşünebilecek haldeyseniz mutlaka G2'ye veya başka alternatiflere yönelmenizi tavsiye ederim..

• Mesajin icin cok tsk ederim. Epey aydinlattin. Yani n9005 diosun yani

• n9005 işlemci olarak %20 daha hızlı
  • quote:

Orijinalden alıntı: MKILIÇ

n9005 işlemci olarak %20 daha hızlı

Sayisal olarak evet. Biri 2.3 digeri 1.9.

• hako_55 H kullanıcısına yanıt
    İşlemci mimarisi önemli. Hızı aşırtmak telefonu hızlı yapmaz. S800'de mimari yetersiz her sene O.c alıp geliyor. Oysa az saat hızında Exynos vs daha verimli işlem yapıyor.
    ARM Cortex CPU'su çok çok iyi Krait'e göre.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.