Şimdi Ara

N hızında dosya paylaşımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
2.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

tp link w8960 kullanıyorum.modem üzerinden kablosuz dosya paylaşımı açtım ama dosya transfer hızı 3 mb bu hız neden bu kadar rezil.aletler n hızını destekliyor.bu sorunu nasıl çözeriz.

• servis sağlayıcına sor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bebel

servis sağlayıcına sor

saf saf konuşma kardeşim.iyi oku, iyi idrak et.bilgisayarlar arası dosya paylaşımı diyoruz.
  • Cihazların sinyal seviyeleri düşük olabilir bunun yanında şifreleme de hızı bir miktar düşürür tabi bununda etkisi olabilir. Birde modemin işlemcisinin yeterli olmaması durumu var ki benim Zyxel p660W modem ethernetten kablosuza modemin dibinde olmama rağmen 1 mb saniye üstünü görmüyordu.

Bence önce mesafeyi ve sinyali kontrol et, sonra şifreleme methodlarını dene bunlar da sorun çözmüyorsa ve bilgisayarlarında da sorun yoksa daha gelişmiş bir modem/router takviyesi yapman gerekiyor olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quattro_tr

Cihazların sinyal seviyeleri düşük olabilir bunun yanında şifreleme de hızı bir miktar düşürür tabi bununda etkisi olabilir. Birde modemin işlemcisinin yeterli olmaması durumu var ki benim Zyxel p660W modem ethernetten kablosuza modemin dibinde olmama rağmen 1 mb saniye üstünü görmüyordu.

Bence önce mesafeyi ve sinyali kontrol et, sonra şifreleme methodlarını dene bunlar da sorun çözmüyorsa ve bilgisayarlarında da sorun yoksa daha gelişmiş bir modem/router takviyesi yapman gerekiyor olabilir.

mesafe 4 metre ancak.sondan 1 eksik çekiyor.wpa2 şifreleme ile şifreli.zaten n hızına çıkmak için wpa2 ile şifreli olması gerekiyormuş.millet 50-100 mb leri görüyormuş.nasıl oluyorsa artık .

• AirTies 5452 kullanıyorum 100mbit ethernetle bağlı wd tv livedan 90mbit transfer yapabiliyorum ve wpa2 şifreleme kullanıyorum ama bu performans 5-6 metreden iş modemde bitiyor eminim gigabit olsa tam 300 kulanamasam da 270 falan kullanılır
  • @gogoo arkadaşım bendede air5452 ve air5452 var her ikisindede usbden dosya paylaşım hızı hiç bir zaman kablosuz 3mb geçmiyor.
    şu 100 mb nasıl aldığını anlatsanda feyz alsak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bebel -- 1 Nisan 2012; 18:50:11 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Wifi ile dosya transfer hızı
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kendi usb portu çok yavaş ben evde bir çeşit ağ depolama çözümü kullanıyorum modemlerin kendi usb portları cidden çok yavaş linksys modemde de böyle airties modemde de böyle ikisini de denedim
  • Marka ve model verirmisin hocam . ne tür depolama imiş bu .
    ne yapsak 24 mbps den yukarı çıkamadık .yoksa bu 300mbps falan diye router üreticileri bizi kazıklıyomu
    Bir de dekstop snap yaparsan seviniriz.
  • ya arkadaşlar ben ethernet ile de denedim 11,5 12 mb den yukarı çıkmıyor.üreticinin bir sayfası var orada n destekliyor görünüyor ama bu n hızı değil yani.dese ki n hızını desteklemez o zaman bende kaderime razı oalcağım .şu dökümana bir de siz bakıp fikir verirmisiniz.http://www.wikidevi.com/files/Atheros/specsheets/AR9281.pdf
  • 8 bit üzerinden hesaplarsak senin aldığın 12 mb hız 96 mbps denk gelir .bu gerçekse süper hızdır.

ben wr2543nd ile eternet üzerinde 3 mb yani 24 mbps alabiliyorum.
    kablosuz 2mb yani 16 mbps
    airtiesde5452 24 mbps fazla değil
    linksys wrt160nd 50 mbps gibi hatırlıyorum.

birileri bizi yiyormu bilmiyorum
  • quote:

8 bit üzerinden hesaplarsak senin aldığın 12 mb hız 96 mbps denk gelir .bu gerçekse süper hızdır.

ben wr2543nd ile eternet üzerinde 3 mb yani 24 mbps alabiliyorum.
    kablosuz 2mb yani 16 mbps
    airtiesde5452 24 mbps fazla değil
    linksys wrt160nd 50 mbps gibi hatırlıyorum.

birileri bizi yiyormu bilmiyorum

kullandığım modem 300 mbps destekliyor ama .hem o 12 mb dediğim ethernet ile olan hız.wireless ile olursa oo 4 mb ancak alıyor.10 gb bir oyun transfer edeceksin ömrün gidiyor ya bari 20mb hız olsun.
  • wireless alıcılarımızında hızı düşük .
    bir şeyler çevirmişler .
    bir ara airties teknik servise yüklendim elimde air 5050 den başlayıp air 5452 ye kadar tüm seri vardı vardı hepsini elden çıkarttım .
    emin ol hepsi tp-linkten rezil.
    elindeki modem gerçekten parasına göre çok güzel.

şimdi 450 mbps wr2543nd için tp-link teknik servise yükleniyorum . bugün 4441925 teknik servisle tam 2.5 saat konuştum .
    bilgisayarıma bağlandılar . sonuç yok .yarında 1 sat bağlanacağım sonuç alamazsam iade edeceğim.

Piyasada 300 mbps yi hakkıyla vercek wireles alıcı yok.
    ee meydan boş olunca
    modem ve router imalatcılarının alayı sallıyor gibime geldi .
    konu yeni millet atıp tutuyor 300 mbps bağlanıyorum diye hepsi yalan .

• quote:

wireless alıcılarımızında hızı düşük .
    bir şeyler çevirmişler .
    bir ara airties teknik servise yüklendim elimde air 5050 den başlayıp air 5452 ye kadar tüm seri vardı vardı hepsini elden çıkarttım .
    emin ol hepsi tp-linkten rezil.
    elindeki modem gerçekten parasına göre çok güzel.

şimdi 450 mbps wr2543nd için tp-link teknik servise yükleniyorum . bugün 4441925 teknik servisle tam 2.5 saat konuştum .
    bilgisayarıma bağlandılar . sonuç yok .yarında 1 sat bağlanacağım sonuç alamazsam iade edeceğim.

Piyasada 300 mbps yi hakkıyla vercek wireles alıcı yok.
    ee meydan boş olunca
    modem ve router imalatcılarının alayı sallıyor gibime geldi .
    konu yeni millet atıp tutuyor 300 mbps bağlanıyorum diye hepsi yalan .

oo durum fena yani.netde sorun yok ama tranfer olayı canımı sıkıyor cidden.sağa sorla forumlara yazıyorum kimse birşey bilmiyomu yoksa kimse wireless dosya paylaşımı yapmıyormu anlamadım.kimse de brşey yazmıyor.anasını satim sanki türkiyede sadece benim başıma geliyor bu sorun

• quote:

Orijinalden alıntı: memotembelgezer

ya arkadaşlar ben ethernet ile de denedim 11,5 12 mb den yukarı çıkmıyor.üreticinin bir sayfası var orada n destekliyor görünüyor ama bu n hızı değil yani.dese ki n hızını desteklemez o zaman bende kaderime razı oalcağım .şu dökümana bir de siz bakıp fikir verirmisiniz.http://www.wikidevi.com/files/Atheros/specsheets/AR9281.pdf

Driver support for Windows XP, Vista, Mac and Linux operating systems. driver önemlidir. sonuç olarak hangi işletim sistemini kullandığını bilmiyoruz. ayrıca virus programları ve adaptörlerin skalası da bu scala idi galiba yani şu çekiş guvveti de önemli. senin bu kartın driver güncellemelerine bakmak lazım. sen bakasın artık benden bu kadar.

• Yüklü .işletim sistemim ;
    windos xp ,windows 7,
    Linux mandriva pwp 2011 ,,Open Suse 2011,Fedora ,parted magic ,ubuntu,BT 5.

wifi adaptor için Kullandığım cipset rt 3070 son sürüm driverler.
    Bakıyom bakıyom olmuyo

Wifi için markayı unutmuşum tp-link wn7200nd ,wn822nd ile başlayıp alfa awus036nh diye gidiyo
    Hepiciğin de 24mbps yi gıdım geçtiği çok nadir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bebel -- 12 Nisan 2012; 6:46:52 >
  • quote:

Yüklü .işletim sistemim ;
    windos xp ,windows 7,
    Linux mandriva pwp 2011 ,,Open Suse 2011,Fedora ,parted magic ,ubuntu,BT 5.

wifi adaptor için Kullandığım cipset rt 3070 son sürüm driverler.
    Bakıyom bakıyom olmuyo

Wifi için markayı unutmuşum tp-link wn7200nd ,wn822nd ile başlayıp alfa awus036nh diye gidiyo
    Hepiciğin de 24mbps yi gıdım geçtiği çok nadir.

bende ubuntu kullanıyorum :D ama ağ paylaşım olayını windowsda denedim sadece. işin garibi toşiba servisine soruyorum onlarda bir haber.kimi diyorki abi bu kartın modeli desteklemez kimi diyor yan yattı kimi diyor çamura battı.

• Toshiba derken labtoplardan bahsediyorsan genelde labtopların wifi hızı en fazla 65mbps çıkar.
    elimdeki 450mbps WLI-UC-G450 alıcı ile sonuç aynı.
    100mbps hıza razıyım . yok ..
    her yerde millet acayip hızlı paylaşım yapıyomuş .. hasetimden çatır çatır çatlıcam .
  • quote:

Toshiba derken labtoplardan bahsediyorsan genelde labtopların wifi hızı en fazla 65mbps çıkar.
    elimdeki 450mbps WLI-UC-G450 alıcı ile sonuç aynı.
    100mbps hıza razıyım . yok ..
    her yerde millet acayip hızlı paylaşım yapıyomuş .. hasetimden çatır çatır çatlıcam .

evet laptop kullanıyorum. a350d-20n 65 mb dediğinin katarım hızı kaç ki.kablosuz kartın üretici sitesinde n hızını destekler diyor.bilsem 300mb olanına fazladan para vermezdim.
  • zaten labtopun yüzünden 65 mbps üzerine çıkamazsın .
    gönderme alma sırasında o band genişliğinin tamamını kullanamaz . .Doğrulama sinyalleride gider. vs
    teorik olarak senin labtopun 50 mbps civarıda download yapabilir.
    yani 50/8 = 6.3 mb/saniye civarında en fazla download yapman gerekir .

Çok üzülme benim elimde 450 mbps cihazlar var teorik olarak 50 mb/saniye download yapabilir .
    Bende en fazla 3 mb/saniyede kalıyorum.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.