Şimdi Ara

MY2000 'e kadar araclarda Obd destegi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bu forumda okuduklarimdan sonra Aeb Lpg Ecu kullanan Obd destegi olanlarin short term fuel trim (stf) ve ltf degerlerini lpg ecuyailettigini okudum.

Bunun yaninda bazi obd2lerde tek destegin ariza isigi yanmamasini saglamak oldugunu ogrendim.

Taktirmayi dusundugum 2000 Astra 1.4 motoru X14xe. Bu motorun Obd baglanti fisi Obd2 gibi ama ancak ozel test aletleri kulanabiliyor cunku sinyaller markaya ozel
    Obd1 tabir edilen cinsten. 2001 model olsa idi Obd2 ile tam uyumlu olacakti.herhalde Atiker Safe fast taktirirdik.

Bu durumda piyasada Obd destegi olan markalardan, mesela Brc veya Atiker Safe Fast bu modelin Obd bilgisini kullanabilir mi?

• Merhaba, KitMTM/BRC arıza ışığı söndürmek için kullanır obd bağlantısını, Türkiye'de satılan BRC'nin obd desteği var mı net olarak bilmiyorum. AEB Ecu'su kullanan kitlerde ise CAN, ISO 9141/2, KWP ile haberleşme desteği var. Opel Multec bildiğim kadarı ile ISO 9141/2 kullanıyor, daha detaylı bilgiyi yetkili servisten öğrenebilirsiniz.
  • Arkadaşım,

Çok teşekkür ederim yazdığın için. Zannedersem bu modellerde farklı protokoller desteklenmiş ve ECUyu yazılımla güncellemek mümkün değil.

BRC de bu modele uygun kablo var ama sırf arıza lambası söndürmek içinse kalsın.

Astra-G 1.4 X14XE Multec-H OBD-1

Z ile başlayan motorlarda OBD2 var.
  • Merhaba, OBD1 yada OBD2 olmasının önemi yok, önemli olan ECU'nun kullandığı haberleşme protokolü, güncelleme olayı çok başka.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mscsi

Merhaba, OBD1 yada OBD2 olmasının önemi yok, önemli olan ECU'nun kullandığı haberleşme protokolü, güncelleme olayı çok başka.

KW2000 10400 bps, 8n1

Bu eski modellerdeki sinyallerle çalısan LPG ECU var mı? Mesela AEB?

Wikipedia

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c4zf6 -- 30 Kasım 2011; 10:57:41 >
  • http://www.aeb.it/products/injections/2001nc/at_download/attachment

Sayfa 12'de uyumlu olduğu protokol listesi mevcut

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MSC Elektronik -- 30 Kasım 2011; 11:10:33 >
  • quote:

http://www.aeb.it/products/injections/2001nc/at_download/attachment

Sayfa 12'de uyumlu olduğu protokol listesi mevcut

Çok güzel burada uyumlu gibi. Bunu Atiker Safe Fast kullanıyor zannedersem değil mi? Bir de V8 bir araba için düşünuyorum, 1995 Range Rover 4.6. Atiker kataloglarında Safe Fast sadece 4 silindir için var. AEB kullanım kılavuzunda sanki 8 silindir desteği var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AURİS'e en uyumlu lpg hangisidir?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • AEB yazılımı kullanan bütün firmalarda var, autronic'de bu sisteme geçti, örneğin mgs şu an bu ecu'larla satıyor kiti.
  • quote:

AEB yazılımı kullanan bütün firmalarda var, autronic'de bu sisteme geçti, örneğin mgs şu an bu ecu'larla satıyor kiti.

Arkadaşım,

Çok tesekkür ederim. Tüketici olarak kim bu AEB yazılımı kullanıyor bilmiyorum.

Ne yapayım, teker teker aksam listelerini mi okuyayım...

Makine Mühendisliği Odası Aksam Listeleri Markalar

• Merhaba, AEB ECU kullanan kitler;

Atiker, Emmegas, Landi Renzo, Lovato, Omvl, Romano, Tartarini, Wentgas, Zavoli.

Aklıma gelenler bunlar, firmalarla görüşüp OBD destekli ECU kullanıp kullanmadıklarını sorabilirsiniz.
  • quote:

Merhaba, AEB ECU kullanan kitler;

Atiker, Emmegas, Landi Renzo, Lovato, Omvl, Romano, Tartarini, Wentgas, Zavoli.

Aklıma gelenler bunlar, firmalarla görüşüp OBD destekli ECU kullanıp kullanmadıklarını sorabilirsiniz.

Çok teşekkür ederim. Sanki Atiker'de Safe Fast 8 silindir var da, OBD desteği olduğunu yazmamışlar mesela. Yeni baktım websitelerine eklemişler.

Atiker Safefast 8 silindir OBDII

Yerli diğer marka Murat Otogas (MGS) demiştiniz.

Yerli olmasını tercih ederim (fiyat olarak). Atiker bayileri Safefast takmak istemiyorlar, Fast takmayı tercih ediyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c4zf6 -- 30 Kasım 2011; 14:04:44 >

• Ben safefast obd derim. Tanıdığım çoğu bayii'de bu yönde cevap verir.

MGS tercih edilebilir bir marka ancak fiyatı hakkında bilgim yok. V8 aracınız için regülatörü yeterli gelmeyebilir, firma ile görüşmeniz lazım.

Fiyat / performans olarakda kitleri incelemeniz, araştırmanız lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MSC Elektronik -- 30 Kasım 2011; 14:26:19 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.