Şimdi Ara

### MXM-II UYUMLU NOTEBOOK EKRAN KARTI (SATILDI) ###

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
10.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #İstanbul
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Satıldı! Bu ürün DH Forum üzerinden satılmıştır.
    256 MB GDDR3 ATI MOBILITY RADEON HD 3650 DX10.1 MXM-II

ATI Mobility Radeon HD 3650
    55 nm işlemci teknolojisi ile üretilmiş, daha yüksek çekirdek hızı ile HD 2600 / HD 2700 ün üstünde tutulabilecek orta sınıf bir grafik kartı.
    120 aktarım işlemcisi (48 adet 5 boyutlu Shader ünitesi) görsel işlemlerini yapmakta.
    Avivo Video motoru sayesinde kart birden çok video özelliği sunan işlemcileri (HD video dahil) desteklemekte.
    1. sınıf masa üstü kartları ile kıyaslanabilir performansa sahip laptop kartları. Yeni oyunlar biraz düşük detaylarda akıcı şekilde oynanabilir.

Üretici: ATI
    Seri: Mobility Radeon 3000
    Kod adı: M86
    Pipelines: 120 - Birleştirilmiş
    Çekirdek Hızı: 600 MHz
    Shader Hızı: 600 MHz
    Bellek Hızı: 700 MHz
    Memory Bus Genişliği: 128 Bit
    Bellek Türü: GDDR3
    Max. Belek Boyutu: 256MB
    Paylaşımlı Bellek: Hayır
    DirectX: DirectX 10.1, Shader 4.1
    Anlık Tüketim: 30 Watt
    Transistörler: 378 milyon
    Teknoloji: 55 nm

ÜRÜN SATILMIŞTIR İLGİNİZE TEŞEKKÜRLER

KİME : mehmet_n-gage

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HWS -- 8 Haziran 2012; 10:27:34 >

• Fiyat güzel zaten zor bulunuyor iyi fırsat
  • 8600mgt ile arasında çok bir fark yok ama 8600mgs ile arasında en aşagı oyunda bile 2 kata yakın fark olur.
    acer 5920g 8600mgs ekran kartlı notebook sahipleri eger kartlarının performansından memnun degilse bir gözden geçirsinler derim ilanı.
  • sn.ozgurersin elinizdeki ürün acer 5720g ye uyarmı mevcut kart 8400m gs dir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ada44mavi

sn.ozgurersin elinizdeki ürün acer 5720g ye uyarmı mevcut kart 8400m gs dir.

Merhaba,

Sevgili arkadasim ACER markasi genelde PCI-E x16 kart yuvasi destekli notebooklar uretiyor. Bunun en buyuk orneklerini 5920G ve 5930G serisinde gormustuk. Sizin sahip oldugunuz notebook da yine bu klasmana giren bir notebooktur ve hatta bu iki saydigim urun grubundan daha ust segment notebook klasmanina giriyor. Dolayisiyla ekran kartinizi bu kartla upgrade yaparak performansini x2 kat artirabilirsiniz.

Sevgiler,

• merhaba anakart quanta 30b8
    benim hp pavilion dv6148eu marka dizüstü bilgisayarım var fakat nvidia geforce go 7200 ekran kartı yandı kart yerinden çıkarılabiliyor ve PCI Express x16 özelliği var elinizde benim bilgisayarıma uygun bi ekran kartı var mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umuthvr -- 12 Haziran 2009; 10:56:35 >
  • Merhaba,

Eğer söylediğiniz gibi elinizdeki notebook MXM-II PCI-E x16 kart yuvasi ozellikli bir notebook ise teorik olarak notebookunuzu bu ekran karti ile upgrade edebilirsiniz tipki benim yaptigim gibi

Kendi ekran kartinizi bulmaniz zor bir ihtimal ama yeni ve ust model bir ekran karti ile sahip oldugunuz noteboookunuzun performansini 2-3 hatta 4 kata kadar artirmak elinizde

Almak isterseniz ilanda yazdigim fiyatla bu karta sahip olabilirsiniz

Kart kendi notebookumda halihazirda takilidir eger almak isterseniz karti on gore sokecegim bana PM yolu ile ulasin

Sevgiler,

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende hp 2290 ea var ben açtım üstünde nividia cip vardı harici diye aldık ama çip çıktı takılsa alırdım
  • Evet boyle kotu surprizler bazen olabiliyor malesef

Dilerseniz suan satista olan ve bu kartin da takili oldugu notebook ilanima bir goz gezdirin

İLAN LİNKİ :http://forum.donanimhaber.com/m_31659165/tm.htm

Sevgiler,

• merhaba özgürersin benim ekran kartım bundan daha küçük sanırım nvidia geforce go 7200 boyutlar farklı olursa bi sorun olusur mu bu konuda bilgi verir misiniz internete baktığımda quanta anakartlar ve nvidia ekran kartları ( chipset demiyorum ) mxm özellikli ve benim ekran kartım da üretici sayfasında pci-e x16 olarak tanıtılmıs ama küçücük bişey eğer fotoğrafını çekebilirsem size yollarım öyle karar veririz olur mu olmaz mı diye kendinize iyi bakın görüşmek üzere

NVIDIA GeForce Go 7200
    NVIDIA GeForce Go 7200

NVIDIA GeForce Go 7200, notebooklar için düşük segmentte bir kart ve GeForce Go 7300’ e göre daha düşük bir performansa sahip. 7200 kendine ait sadece32 MB belleğe ( NVIDIA tablosuna göre hiç yok) sahip. Dahili grafik kartlarına nazaran çok az bir performans farkı göstermekte.

PureVideo teknolojisi 7200’ün H.264, VC-1, WMV ve MPEG-2 video playback işlemlerini desteklemesini sağlamakta. 8400M G ile kıyaslandığında 7200 bile daha fazla video özelliğine sahip.
    Üretici NVIDIA
    Seri GeForce Go 7000
    Kod adı G72M
    Pipelines 4 / 3 Pixel- / Vertexshader
    Çekirdek Hızı * 450 MHz
    Shader Hızı * 450 MHz
    Bellek Hızı * 350 MHz
    Memory Bus genişliği 32 Bit
    Bellek türü DDR-3
    Max. Belek Boyutu 64 MB
    Paylaşımlı bellek hayır
    Turbocache
    DirectX DirectX 9c, Shader 3.0
    Transistörler 112 milyon
    teknoloji 90 nm
    Özellikler PureVideo, + 192 MB TurboCache (vom Hauptspeicher) = ges. 256 MB
    Notebook Boyutu küçük ve hafif
    Duyurulma Tarihi 01.09.2006
    Bilgi 90nm, 112 Mio Transistoren, PCI-E
    Üreticinin sayfasına git
    NVIDIA
    Grafikkarten der NVIDIA GeForce RTX 20-Serie
    http://www.nvidia.de/page/go_7300.html

* Belirtilen saat hızları sadece üretici tarafından sunulan değerlerdir ve yine kendileri tarafından değiştirilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umuthvr -- 13 Haziran 2009; 11:12:47 >

• Sevgili arkadasim,

Suan sizin notebookunuzdaki ekran karti anladigim kadariyla MXM-I yapisinda bir ekran karti

Yani 8400M G ya da GS serisi kartlarla ayni ebatlarda bundan daha kucuk formda bir harici ekran karti sinifi yok cunku Ayrica bu ekran kartlarinin harici olanlarinin belirli bir standartta notebooklara entegre edildiklerini edindigim bilgiler isiginda size rahatlikla soyleyebilirim

Bu kartlar genellikle MXM-I-II ya da MXM-III sinifi ekran kartlari olarak karsimiza cikiyor. Teorik olarak arastirdiginiz da MXM-I yapisi ile MXM-II yapisi ekran kartinin boyutu biraz farkli olmasina karsilik cok fazla bir fark gostermemektedir. Yani bugun gunumuzde cok rahat MXM-I ekran kartini MXM-II ekran kartiyla upgrade yapabiliyorsunuz Ama MXM-II kartini MXM-III karta upgrade yapamiyorsunuz cunku kart ebati cok fark ediyor bunun icinde kasa icerisinde ekran karti icin gereken yeterli bosluk ve sogutma unitelerinin bu karta gore yeterliligi onemli rol aliyor

Asagidaki verdigim linkten eger girip incelerseniz ayni sizin gibi MXM-I yapili bir ekran kartina sahip bir notebookun MXM-II formunda ayni benim ilanimdaki satisa sundugum ATI GDDR3 HD3650 ekran kartina nasil basarili bir sekilde upgrade yapildigini cok rahat gorursunuz Puanlar ortada, performans ortada Zaten notebookunuzun garantisi bitmis kart calismiyor yapabileceginiz iki secenek var onunuzde o da ya kelepir fiyata notebookunuzu satisa cikarmak ya da uygun bir ekran karti ile notebookunuza doping yaparak 1-2 yil daha kullanmak adina onunu acmak Secim sizin bence kaybedecek birseyiniz yok olan olmus kendi notebookunuzun orjinal ekran kartini bulmak imkansiz gibi birsey o nedenle size tavsiyem bu firsati degerlendirmeniz. Dilerseniz karti beraber soker notebookunuza takar sonucu gorur oyle satin alirsiniz Tercih size kalmis benim size yapabilecegim ancak budur.

ADIM ADIM UPGRADE :http://www.mxm-upgrade.com/7520G.html

Sevgiler,

• sn. özgürersin çok teşekkür ederim yardımlarınız için ben bir iki foto çektim bilgisayarın içinden siz de görün istedim hem daha sağlıklı karar veririz ekran kartınızı da almak için hiçbir tereddütüm kalmaz

• Sevgili arkadasim,

Ekran kartiniz bu soktugunuz kapagin altinda degil malesef yani buradan hicbirsey anlasilmiyor, bir nvidia chipi gozukuyor evet ama eger o chip ekran kartinizin chipi ise uzerinde mutlaka sogutucu bir plaka olmasi lazim, tahminim o gozuken chip anakartinizin guney koprusunun chipi ama tam emin degilim, o yuzden muhtemelen ekran kartiniz fan izgarasinin yakininda bir yerde olmasi gerek Yani karti gormek icin kasayi sokmek ve o sekilde tekrar bakmak lazim

Bakin ben size kendi notebookumun anakartinin uzerine monteli MXM-II formunda PCI-E x16 ekran karti yuvasinin neye benzedigini asagidaki ekledigim resme bakarsaniz gostereyim. Bulmaniz daha kolay olur diye

Aradiginiz soket yuvasi resimdeki gibi bir yuva olmali ve ekran kartinin uzerinde de muhtemelen resimdeki gibi bir sogutucu plaka unitesi bagli olmalidir yoksa isinan chipi sogutmak nasil mumkun olsun degil mi?

Sevgiler,

• teşekkürler bilgisayarı sökmem çok zor olacak çünkü diğer parçalara zarar vermekten korkuyorum
    beni tereddüte düşüren bişey gördüm internette nvidia geforce go 7200 onboard ekran kartı diye ama özelliklerinde pci-e olduğu yazıyor böyle bişey mümkün mü?

NVIDIA
    NVIDIA GeForce RTX 20 Serisi Grafik Kartları
    http://www.nvidia.com/object/go_7_series_techspecs.html
    ekran kartımın genel olarak tüm özellikleri bu linkte göz atar mısınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umuthvr -- 15 Haziran 2009; 14:53:29 >

• Ekran kartiniz anakarta gomulu bir chip ise yapacak birsey yok malesef o zaman bu karti almak size bir fayda saglamayacaktir ne yazikki

Bazi programlar aslinda notebook ekran kartlarinin MXM'mi yoksa degil mi oldugunu anlamaya yardimci olabiliyorlar ama dedigim gibi yaniltici olmasin diye en garanti yol kasayi sokup anakarta bakmak

MXM yapisi GeForce Go 6600 ile kullanilmaya baslanan bir yapi ve sizinkisi de GeForce Go 7200 olduguna gore MXM olma ihtimali var ama PCI-E x16 veri yolu demek sadece MXM yapili olmak demek olmuyor iste

Yani MXM-I-II formunda olmayip da PCI-E x16 veri yolunu destekleyen gomulu ekran karti chipleri de bulunmakta

Eger notebookunuzu bir teknik servise goturup anakarta baktirma sansiniz olursa bakin derim cunku zaten garantisi bitmis bilgisayarda ekran kartsiz calismayacagina gore tek careniz bu yolu degerlendirmek olmali bence ya da hic ugrasmayip kelepir fiyata notebooku elden cikarmalisiniz.

Kesinlikle kendiniz notebooku sokmeye calismayin bir teknik servisten bu konuda yardim alin

Sevgiler,

• teşekkürler en kısa zamanda bakacağım
  • arkadaşım teklifin için sağol şu anda geçici olarak 128mb lık 8400m gs modelini kullanıyorum istersem elime para geçince değiştireceğim ama senin kartın performansından daha iyi 512mb 8600m gt var 220tl ye benim makineyede tam uyum sağlıyor biraz zorlasam 200 e düşürürüm heralde evet o kart 3dmark06 da 5000 puan alıyor 1280*1024 çözünürlükte, senin kart 4000 küsür almış heralde anlamışsındır..
  • Selam arkadasim,

512MB 8600M GT ekran karti 256MB GDDR3 ATI3650'den dusuk bir karttir onemle hatirlatirim

Ben bizzat kendi laptopumda 512MB GDDR2 8600M GT kullaniyorum o sizin bahsettiginiz puani kim almis merak ettim dogrusu bana da soylesinde ben de yapayim o puani o cozunurlukte

Ben ATI'yi 3DMark06'nin standart test cozunurlugu olan 1280x1024 cozunurlukte ve overclock etmeden test yaptim ve 4194 puan aldi Isterseniz 8600M GT'yi ayni cozunurlukte overclock etmeden test edip puanini size buradan yayinlarim da

Bu arada 8600M GT 1024x768 cozunurlukte overclocksuz 4545 puan aliyor, 1280x1024 cozunurlukte 5000 puani overclocksuz nasil almis merak ettim dogrusu

O nedenle yanlis bilgiler edindiginizi size bildirmek istedim

Sevgiler,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HWS -- 23 Haziran 2009; 18:12:59 >

• arkadaşım benim dediğim kart gddr3 versiyonlu olan 512mb lık 8600m gt kart yani senin bahsettiğin ddr2 versiyonlu kart senin makinedeki gibi ben 5000 dedim ama 6000 civarıda olabilir çünki o ddr3 versiyonlu olanı seninkinden farklı olanı ayrıca ayrıntılı açıklamayı pm ne yolladım saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eldarunal -- 23 Haziran 2009; 18:46:17 >
  • Sevgili arkadasim,

Bahsettiginiz ekran kartinin GDDR3 bellekli olduguna emin olup o sekilde almanizi size tavsiye ederim

Piyasada GDDR3 bellekle satisa sunulmus olan cok az notebook vardi ve geneli GDDR2 ile satilmisti ve bu modellerden birisi de ASUS'un C90S serisiydi hani su masaustu pc islemcisi ile calisan model. O nedenle alirken mutlaka karti mumkunse deneyerek alin sonra surprizlerle karsilasip verdiginiz paraya uzulmeyin derim

Sevgiler,

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.