Şimdi Ara

MUST / Mustn't / HAVE TO / Don't Have To / Need to/Needn't İngilizcede Zorunluluk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
5.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba İngilizce de zorunluluk konusuna bakıyorum da bir türlü kafamda oturdamadım çorba oldu hepsi.

Acaba net olarak anlatabilecek var mı ?

Must ile Have To farkı ,don't have ile needn't arasındaki farklar ile birlikte ?

Veya net açıklayıcı bir kaynak da önerebilirsiniz.

Onlarca site var ama bilgiler karışıyor.

• Yapay Zekanın Yanıtı

İngilizcede Zorunluluklar: MUST / MUSTN'T / HAVE TO / DON'T HAVE TO / NEED TO / NEEDN'T

İngilizce'de zorunluluklar, çeşitli modal eylemler kullanılarak ifade edilir. Her bir eylem, farklı bir zorunluluk düzeyi belirtir.

MUST:

• En güçlü zorunluluk derecesini ifade eder.
    • Bir kural, yasa veya emri ifade etmek için kullanılır.
    • "Zorunlu" veya "kesinlikle gerekli" anlamına gelir.

Örneğin: * You must wear a helmet when riding a motorcycle. (Motosiklet sürerken kask takmanız zorunludur.)

MUSTN'T:

• MUST'un olumsuz biçimidir.
    • Bir yasağı veya uyarıyı ifade etmek için kullanılır.
    • "Yasak" veya "yapmamanız gereken bir şey" anlamına gelir.

Örneğin: * You mustn't smoke inside the building. (Binanın içinde sigara içmemeniz gerekir.)

HAVE TO:

• MUST'tan daha az güçlü bir zorunluluk derecesini ifade eder.
    • Bir yükümlülük veya sorumluluğu ifade etmek için kullanılır.
    • "Yapmanız gereken bir şey" veya "yapmamanız gereken bir şey" anlamına gelir.

Örneğin: * I have to finish this project by tomorrow. (Bu projeyi yarına kadar bitirmem gerekiyor.)

DON'T HAVE TO:

• HAVE TO'nun olumsuz biçimidir.
    • Bir zorunluluğun olmadığını ifade etmek için kullanılır.
    • "Yapmanıza gerek yok" veya "yapmamanız gerekmiyor" anlamına gelir.

Örneğin: * You don't have to come to the meeting if you're busy. (Eğer meşgulseniz toplantıya gelmenize gerek yok.)

NEED TO:

• HAVE TO'ya benzer bir zorunluluk derecesini ifade eder.
    • Bir ihtiyacı veya gerekliliği ifade etmek için kullanılır.
    • "Yapmanız gereken bir şey" veya "yapmanız iyi olur" anlamına gelir.

Örneğin: * You need to call your doctor if you're feeling unwell. (Kendinizi iyi hissetmiyorsanız doktorunuzu aramanız gerekir.)

NEEDN'T:

• NEED TO'nun olumsuz biçimidir.
    • Bir zorunluluğun olmadığını ifade etmek için kullanılır.
    • "Yapmanıza gerek yok" veya "yapmanıza gerek kalmadı" anlamına gelir.

Örneğin: * You needn't worry about it, I've already taken care of it. (Bunun için endişelenmenize gerek yok, ben zaten hallettim.)

HAVE TO ve MUST Farkı:

Bu iki modal eylem genellikle aynı anlama gelen "zorunlu" olarak tercüme edilir. Ancak, aralarında bir fark vardır:

• HAVE TO, kişisel bir zorunluluğu ifade ederken, MUST daha çok genel bir kural veya yasağı ifade eder.

Örneğin: * I have to study for my exam. (Ben sınavım için çalışmak zorundayım.) * You must obey the speed limit. (Hız sınırına uymanız gerekir.)

MUST ve HAVE TO Farkı:

Bu iki modal eylem, farklı zorunluluk derecelerini ifade eder:

• MUST, daha güçlü bir zorunluğu ifade ederken, HAVE TO, daha az güçlü bir zorunluğu ifade eder.

Örneğin: * You must stop smoking. (Sigarayı bırakmalısın.) * You have to finish your homework. (Ödevini bitirmen gerekiyor.)

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • https://youtu.be/ZHqeiXQxnl0

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Must ve Have to arasındaki fark:

Have to belirli bir kuralı içerir. Mesela " I have to work between 9 o'clock - 17 o'clock. Fakat must da böyle bir zorunluluk yoktur. Geçmiş zamanda vesaire hep have to kullanılır bunu biliyorsundur zaten. Must'ın geçmiş zaman hali vesaire yok.

Needn't ile don't have to arasında hiçbir fark yok. Aynı anlamı taşırlar. Her ikisi de isteğe bağlılık anlamı taşır. You don't have to work today. --- Bugün çalışmak zorunda değilsin (Fakat istersen çalışa dabilirsin.)

Eğer olumsuz şekilde bir zorunluluk cümlesi kurmak istersen Mustn't kullanmalısın.

You mustn't do that! --- Bunu yapmamalısın anlamı taşır iken

You don't have to do that der isen bunu yapmak zorunda değilsin anlamı taşır. Gördüğün gibi arada çok büyük bir fark var. Bu farkı unutma çok önemli. Onun dışında pek bir şey de yok zaten.

• Çok teşekkurler arkadaslar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nikola bir çok konuya kendine has uslubunla açıklama getirecek bir topic açarsan tutar. Anlatımın çok iyi !
  • quote:

Orijinalden alıntı: Martingale

Nikola bir çok konuya kendine has uslubunla açıklama getirecek bir topic açarsan tutar. Anlatımın çok iyi !

Çok isterdim fakat maalesef bunun için pek zamanım yok, ben de İngilizce çalışıyorum her gün. Üniversite vesaire çok yorucu oluyor, fakat bu siteyi sık sık takip ediyorum. Kafanıza bir şey takılırsa elimden geldiğince yardımcı olurum
  • quote:

Orijinalden alıntı: nikola125

quote:

Nikola bir çok konuya kendine has uslubunla açıklama getirecek bir topic açarsan tutar. Anlatımın çok iyi !

Çok isterdim fakat maalesef bunun için pek zamanım yok, ben de İngilizce çalışıyorum her gün. Üniversite vesaire çok yorucu oluyor, fakat bu siteyi sık sık takip ediyorum. Kafanıza bir şey takılırsa elimden geldiğince yardımcı olurum

Gerçekten arkadaş doğru söylemiş.Kendine has üslubunla çok iyi anlatıyorsun.Bundan iyisi olmaz diye düşünüyorum.Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i.ozgurr -- 4 Ocak 2016; 20:08:45 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: i.ozgurr

quote:

Orijinalden alıntı: nikola125

quote:

Gerçekten arkadaş doğru söylemiş.Kendine has üslubunla çok iyi anlatıyorsun.Bundan iyisi olmaz diye düşünüyorum.Teşekkürler.

Çok teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Have to geçmiş zaman için de kullanılır.
    Geçmiş zaman için kullanıldığında 'had to'şeklini alır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Retrained

Have to geçmiş zaman için de kullanılır.

Zaten böyle yazdım, must'ın geçmiş zaman hali yoktur bunu belirttim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-82BEAE867

quote:

Have to geçmiş zaman için de kullanılır.

Zaten böyle yazdım, must'ın geçmiş zaman hali yoktur bunu belirttim.

Alıntıları Göster
    Geçmiş zamanda falan hep 'have to' kullanılır.
    Böyle yazmışsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Retrained -- 5 Ocak 2016; 15:15:01 >

• quote:

Geçmiş zamanda falan hep 'have to' kullanılır.
    Böyle yazmışsınız.

Evet, geçmiş zamanda have to kalıbını kullanırız, had to'ya dönüşür. Burada kastettiğim buydu. Past form,future form, present continous form hepsinde have to kullanılır.
  • Tamam şimdi anlaşıldı.
    Must'ın past kullanımı olmadığı için,
    Geçmişe dair bir zorunluluktan bahsederken,
    Mecburi olarak 'had to' dan başka seçenek kalmıyor demek istiyorsunuz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.