Şimdi Ara

Müslüman toplumlar içinde en kültürlü olanı Türkler (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
2.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • https://twitter.com/tuhafamagercek/status/874521846649167874

    Maşallah patlıyoruz kültürden..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mimar SaNAN


    quote:

    Orijinalden alıntı: Dreary

    Atatürk'ün büyük payı var bunda.

    Binlerce yıllık Türk tarihi ve medeniyetini Atatürk'e indirgemeniz beni bitiriyor.
    Atatürk Türkiye Cumhuriyetini kurup inkılaplar gerçekleştirmeden önce Türkler ilkel ve geri kalmış bir topluluk muydu? Hayır değildi. Zaten Atatürk'ten öncesi ilkel diyen Atatürkçü olamaz, zira bu Türkçülüğe aykırı.

    ekleme:
    "Dünya yüzünde, Türkten daha büyük,ondan daha eski, ondan daha temiz bir millet yoktur ve bütün insanlik tarihinde görülmemistir." Atatürk

    Atatürk'le çelişerek Atatürk'ü övmek, çok mantıklıymış kardeş.

    Atatürk yaptı dememiş. Payı var demiş, osmanlının cahiliyet döneminden kalmasın sanırım. Hadi mehterle sen sal bu işleri

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aydınlanma çağı öncesi Doğunun zenginliğini şehzadelerine aktaracak gerekli sisteme sahipti Osmanlı , buna zaten sözüm yok.Fakat bilgi sana bir görüş kazandırdığı sürece kıymetlidir , bu kadar eğitimli insanların ülkesini medeniyet basamağında tırmandıramaması skandaldır.Kültür ve eğitim açısından hepimizi cebinden çıkaran hanedanlık değil de matbaanın günah olduğunu söyleyen adamların sözü geçiyorsa , orda durup düşüneceksin.Haa , hanedanlık da matbaanın şeytan işi olduğuna inanıyorsa zaten o devlet çoktan ölmüştür ,senin haberin yoktur sadece.O yüzden sadece yükseliş dönemleri üzerinden devletleri değerlendirirsek komik sonuçlara varırız.

    Ayrıca yeniçeri ocağını bile kontrol edemiyorsan senin realizmle devlet yönetimiyle ne işin var ? Avrupa Amerikada altına hücum ederken ıslahatı şeytan işi gören yeniçerilerle cebelleşen hanedanlığın ben nesini övebilirim ?

    Yenilikçilik konusunda kesinlikle sınıfta kalmış bir devlettir Osmanlı.Gerekli dünya görüşüne sahip olmayınca elindeki gücü birkaç yüzyıl içinde tamamen Avrupaya vermiştir.Son 250 yılını girdiği savaşların tamamını kaybederek , son 450 yılını yanıbaşında parlayan Avrupaya sırtını dönüp "ben hala en iyisiyim" diye uyuyarak geçiren hanedanlığı politika ve çağa uyma konusunda övemeyeceğim , övülecek belli isimler var sadece.

    Ayrıca Fatih'in torunu dediğin adam Şehzade Cem'in oğludur -ki Cem'in bugünkü soyu tamamen hrıstiyandır- , Fatih'in kendisine sorsan soyu kabul etmeyeceği bir çocuğun ismi Osmanlıyı Türk yapıyorsa kolay gelsin , geri kalan %99,3'ün bir önemi yok tabiki

    600 yıllık bir devletin 150 yılında Türkler yönetimde bir yerlere gelince bu o devleti özbeöz Türk devleti mi yapıyor ? Tarihinin genelinde ülke yönetiminde ezici çoğunluk devşirmeler olmuştur , bu konuyu inkar edene kargalar bile güler.Osmanlıda Türkçe konuşulduğunun herkes farkında , birçok insan divan edebiyatının fars kırması dilini dönemin dili zannediyor fakat öyle değil.Benim derdim Türkçeyle veya Türk "gibi" olmakla değil ,Türk olmasına rağmen kimsenin çıkıp da ben Türküm diyememesinde.Türküm diyemeyen adama da Türk demem , ben "Türküm." diyebildiğim için Türküm.Soyumun sopumun bir önemi yok ki Karapapağımdır , bu Ermeni olsam da geçerli olacaktı.Benim gözümde Türküm diyebilen Timur , Kanuni'den ; Şah İsmail de Yavuz'dan daha Türktür.

    Padişah Türkmüş , peki herhangi bir insan Osmanlı devleti içinde Türklerin buna göre muamele gördüğünü görmüş mü ? Hadi kalkın deyin ki tebaada Ermeni Türk'ten daha fazla şefkat görmemiştir deyin.Kapital olmuş şehirler dışında Anadoluda yaşayanların hepsi Türktü , Yörüktü.Osmanlı 1922'de yıkıldığında Anadolunun elinde kalan şey Anadoluda 1300 yılında da vardı zaten : tarlası,katırı,kağnısı ve canı.Eğer Türke verilen değer buysa helal olsun , keşke Atatürk de Anadolu'ya üvey evlat muamelesi yapsaymış ; belli ki hoşuna gidiyor bazılarının.

    Dünya tarihine etki etmek açısından Roma'yla Osmanlı'yı aynı cümle içinde bile kullanamazsın kusura bakma.Roma Osmanlının kuruluşundan yüzyıllar evvel etkinliğini kaybetmiş bir devlet olmasına rağmen 20.yüzyılda yıkılmış Osmanlı'dan daha çok etkisi vardır modern dünyaya.Bir tek bizim çıldırdığımız BİNDÖRTYÜZELLİÜÇ!!! meselesi Osmanlıyı Antik Yunanistanın , Pers İmparatorluğunun önüne dahi koymuyor anlayacağın.

    Roma dediğim imparatorluk "bilinen dünya"yı binlerce yıl elinde tutmuş bir devlettir , Osmanlıda olduğu gibi organize bir şekilde yüzbinleri Haçlı seferleri diye üstlerine salacak bir devlet bile yoktu dünyanın geri kalanında.Burda net bir dominasyon söz konusu.Roma'nın Avrupayı barbar olarak gördüğünü hangi meczup söylemiş , Avrupa denilen yer zaten Roma'nın sınırları içerisinde.Barbar diyeceği herhangi bir kavmi o topraklar içerisinde yaşatır mı,ticaret yolları kurar mı o topraklara ? Kavimler göçü bu dengeyi değiştirdi , zaten Roma da o zaman yıkılmaya başladı ki bu imparatorluğun güçlü döneminin son demlerine denk geliyor.Roma "zaten" hrıstiyan değildi ayrıca , Avrupa roma sayesinde hristiyan oldu.

    Ki bak ne diyorum , hristiyanlık Roma kültürü etrafında şekillenmiştir , bugün özellikle müslümanların hristiyanlığa pagan eleştirisi yapmasının sebebi de budur ki haklılardır da.Sen bugün kalk "Şimdiki islam coğrafyası ve islam kültürü ,Osmanlı sayesinde Türk kültürü etrafında şekillenmiştir" de bakayım Araplar sana kara k.çlarıyla gülüyorlar mı gülmüyorlar mı ? Özellikle halifeliği aldıktan sonra emevileştikçe emevileşmişiz.Burda ağır kültür empozesi yiyen taraf biziz , yüzyıllarca hükmettiğimiz araplar değil.Komik.Türklüğün 1000 yıllık birikimini elinin tersiyle itince böyle araplaşıveriyorsun işte.




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.