evet duydunuz o adamın gitarı ne model ve onun şarkılarını çalmak için en az kaç paralık ve hangi model gitar gerekir?
Manson marka içine korg kaoss pad eklenmiş janjanlı tele kasa. Manyetikleri bilmiyorum ama gürültüsüne bakılırsa lace sensor tarzı birşey olabilir.
O tarz için tele kasa bir gitar almak gerek. Önerim American standart telecasterdır. Fiyatı ortalama 1000$. Para durumuna göre çok daha iyisi veya kötüsü alınabilir. Ancak bu tarz gürültülü tonlar için gitar alırken "vintage" tabir elinlerden almamak gerekir. Çünkü vintage modellerin manyetikler ve köprü sistemi temiz, parlak ton vermeye uygundur ve pek drivea girmez.
hmm sen bunlardan anlıyosun galiba msn ye ekliyebilir misin beni çünkü ben gitar seçicem ne yapıcağımı bilmiyorum eklersen sevinirim
quote:
Orjinalden alıntı: amcacaster
Manson marka içine korg kaoss pad eklenmiş janjanlı tele kasa. Manyetikleri bilmiyorum ama gürültüsüne bakılırsa lace sensor tarzı birşey olabilir.
O tarz için tele kasa bir gitar almak gerek. Önerim American standart telecasterdır. Fiyatı ortalama 1000$. Para durumuna göre çok daha iyisi veya kötüsü alınabilir. Ancak bu tarz gürültülü tonlar için gitar alırken "vintage" tabir elinlerden almamak gerekir. Çünkü vintage modellerin manyetikler ve köprü sistemi temiz, parlak ton vermeye uygundur ve pek drivea girmez.
O eklenti Z-Vex fuzz factory diye biliyordum, degistirdimi acaba ?
quote:
birisi bana yardımcı olabilir mi gitar alcam gitarlarla ilgili bir şey bilmiyorum elektro gitar alcam ilk yeni başlıyorum gitara işte muse yi felan dinliyorum o grubun şarkılarını felan çalmak istiyorum şimdilik öyle pahalı bir şey almıyacam.maksimum 600 tl verebilirim içinde amfisi pedalı cart curdu olan sizce ne alayım?
quote:
Orjinalden alıntı: bo2a
quote:
O eklenti Z-Vex fuzz factory diye biliyordum, degistirdimi acaba ?
Fuzz factroy'yi fuzz pedalı olarak kullanıyor. O aleti çok da sever Muse'un adamı. Hatta sırf onların Plug in Baby şarkısı yüzünden bir ara ciddi almak istemiştim. Ama Türkiye'de bulunmuyor meret. Gerçi artık hem nette hem Tünel'de satıldığını görüyorum. Fiyatı da çok fahiş değil, 180$. Ayrıca bu pedalın bir Amerikan bir de Tayvan yapımı var. İçinde kullanılan devre elemanlarında ufak değişiklik olsa da ton olarak fark etmiyor. Amerikan yapımları üzeri elle boyama olduğu için ve Amerikan işçiliği pahalı olduğu için yüksek fiyatlı, 350$ gibi birşey. Fuzz factory ve daha fazla süper gitar oyuncakları için ziyaret edin:
birisi bana yardımcı olabilir mi gitar alcam gitarlarla ilgili bir şey bilmiyorum elektro gitar alcam ilk yeni başlıyorum gitara işte muse yi felan dinliyorum o grubun şarkılarını felan çalmak istiyorum şimdilik öyle pahalı bir şey almıyacam.maksimum 600 tl verebilirim içinde amfisi pedalı cart curdu olan sizce ne alayım?
O nakite yapılabilecek en mantıklı sistemi buraya yazıyorum:
Bir Fender Squier Telecaster, eğer bulunabilirse humbucker manyetikli olsun. Kesinlikle vintage köprülü olmasın ve solid body olsun. Nette ikinci el temiz de bulunabiliyor. Müzik mağazalarına 2 katını ödemeye gerek yok.
Add+ Super Drive 2 ( Kadıköy SRV Müzik'te var)
Standart ortalama 10 watt amfi. Marka-model önemli değil zira bu kadar küçük olanların teknik özellikleri minimum olduğu için arada bir fark olmayacaktır. Alternatif olarak iyi bir ses sistemin veya müzik setin varsa Behringer Ultra-g aktif dibox alıp gitarı doğrudan müzik sistemine bağlayabilirsin. Yıllarca Peavey Classic 50 kullandıktan sonra Ultra-g'ye geçtim ve sonuçlardan çok memnunum.
Manson MB-1 veya Manson M1D1 tabii modeller turevleniyor.... Fiyatlari 3000-4000 ingiliz poundu. (bkz:http://www.mansonguitarworks.com/index.cfm/categories/signature-series-9 )
Manyetikler: Koprude Manson MBK 1-2-3 neck ise genelde Fernandes Sustainer. Manson manyetikleri Bare Knuckle tarafindan yapilir.
Ozel devreler (special circuts) : bazilarinda Kaoss pad denilen XY Pad / bazilarinda ise Z-Vex Vexter Fuzz Factory. / Wah eklentili Manson 007 modeli studyoda kullanilir.