Şimdi Ara

Multimetre de bunlar ne?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar multimetremin içini açtım ve bu şeylerin ne işe yaradığını çok merak ediyorum. Biri multimetremin içindeki potansiyometre diğeri ise şu npn/pnp yazan yerin altındaki tuhaf girişler bunlar ne işe yarar?

Multimetre de bunlar ne?
    Multimetre de bunlar ne?
    Multimetre de bunlar ne?

• Pot kalibrasyon içindir.
    O girişler ise transistör ölçümü için.
  • Transistör bacak yuvaları . Yanlış hatırlamıyorsam sağlamlık testi içindi . Emitter Base Collector , bunlar transistör bacaklarının isimleri o harfler de kısaltması oluyor. Transistörler pnp veya npn olarak 2 tip olduğu içinde iki farklı transistör için ikiye bölünmüş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bboyerko -- 27 Mayıs 2022; 3:37:42 >
  • symbolcu S kullanıcısına yanıt

neyi kalibre ediyor? merakımdan dolayı çevirmiş bulundum kalibre nasıl ediliyor?

• bboyerko B kullanıcısına yanıt

transistörlerde npn ve pnp olarak ikiye ayrıldığını biliyorum ama daha önce hiç bu yeri kullanarak transistör ölçümü yapanı görmedim, bir örnek var mı?

• umeyir1090 U kullanıcısına yanıt

Hfe ölçüm için kullanılan kısım lakin 20 liralık Çin malı multimetre ile alacağın sonuç mantıklı olmaz. Zaten Hfe düzeyinde işlem yapan birinin o tarz multimetre ile işi olmaz :)

• Sağlam bir ölçü aleti ile voltajı ölçüp, bunuda ayarlayarak aynı voltajı göstermesini sağlıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.