Şimdi Ara

mükemmel insan yaratmak (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
208
Cevap
0
Favori
3.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bazı tanımlarla oynayarak, insanın kuşun veya arının mükemmelliğinden söz eden arkadaşlar, mükemmellik bahsinin tanrının varlığını ispat edecek kadar güçlü bir bilimsel kanıtmış gibi kullanmaya çalışıyorlar. Diğer yandan bu topikteki bazı açıklamalarından anlıyorumki mükemmellikten kasıtları aslında mükemmellik değilmiş, yeterlilikmiş, hatta mükemmel olmadığı için mükemmelmiş gibi çelişkili dolu ifadeler bile var. Madem mükemmellik veya kusursuzluk diye birşey yok ne gerek var bu mükemmellik, kusursuzluk kelimelerini ısrarla kullanmaya. Sanırım işin özü şu; cümlenin içinde mükemmellik kusursuzluk gibi tanrıyı çağrıştıran kelimeleri kullanmak sıradan insanlar üzerinde daha ikna edici bir etkiye sahip olmalıki bu tarzı cümleleri sık sık duyuyoruz.

Son olarak bu mükemmellik tartışmaları hiç bitmeyecek galiba. Mesela 500 yıl önce güneş ve ay mükemmeldi, kusursuz şekilleri ve parlaklıklarıyla kutsal nur toplarıydılar. Teleskop icad olundu mertlik bozuldu, kusursuz nurtoplarının benekleri çatlakları ortaya çıktı, siradan gök cisimleriydiler ve hatta dünyanın bile siradan br gök cismi olduğu ortaya çıktı. Geçmişteki ay, güneş gibi şeylere , ulaşamadığımız ve hakkında mevcut şartlarda pek bilgi edinemediğimiz için kolayca kutsal manalar yükleniyor ve hatta bu temelsiz kutsallık, mükemmellik, kusursuzluk iddiaları sanki mutlak doğrularmış gibi şüphe duymak bile yasaklanabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pacman -- 15 Ağustos 2006; 18:40:04 >

• @pacman

mükemmel kavramından ne anlıyorsun ki sen.

uzaya gidecek bir arı mı ?

dünyanın öbür tarafından çıkacak köstebek mi ?

her canlıyı ayrı ayrı irdelediğimiz zaman yaşamları için gerekli ne var ise mükemmelen sahiptirler.

bir kartal kilometrelerce uzaktan senin burnunun dibini gördüğün gibi görür avı.

bir köpekbalığı kilometrelerce uzaktan alır kanın kokusunu.

bir sinek müthiş manevra kaabiliyetine sahiptir.

bunlar uzar gider.

demek ki mükemmellik kavramı senin anladığın manada kullanılmamış. her canlı için olabileceğinin en güzeli verilmiş ve müthiş denge içerisinde verilmiş.

ve bu denge sayesinde milyonlarca tür canlı milyonlarca yıldır nesillerini devam ettirmektedir.

sen de bir BMW için traktör gibi tarla sürmediği için eksiklik görebilirsin.

tamamen bakış açısı

• aslında komik bir durum ;
    ben, insan olarak mükemmel değilim diyorum,
    birileri hayır yanılıyorsun, insan(sen) mükemmel diyorlar,
    ben yanılıyorsam mükemmel değilmişim zaten,
    yanılmıyorsam ise yine mükemmel değilim , zaten öyle söylüyorum :)

insan ışık hızında hareket ederse mükemmel olurmu ?
    ışık hızına yakın hızlar da mükemmelliğe yaklaşır mı ?

YGS doğru cevap bulma kodu:http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=48085231
  • quote:

Orjinalden alıntı: ogh

aslında komik bir durum ;
    ben, insan olarak mükemmel değilim diyorum,
    birileri hayır yanılıyorsun, insan(sen) mükemmel diyorlar,
    ben yanılıyorsam mükemmel değilmişim zaten,
    yanılmıyorsam ise yine mükemmel değilim , zaten öyle söylüyorum :)

insan ışık hızında hareket ederse mükemmel olurmu ?
    ışık hızına yakın hızlar da mükemmelliğe yaklaşır mı ?

Cümle: @ogh saçma sapan yazılar yazıp duruyorsun. Çünkü sen mükemmel değilsin!!!

Not: Eğer yukarıdaki cümle senin sinirini bozacak nitelikte ise o zaman sen diğer canlılara oranla mükemmelsin demektir. Harfler (o,g,h), kelimeler (saçma sapan) ve cümleler (yazılar yazıp duruyorsun) insan beyni için daha bir özeldir. Basit bir cümle ile vücudundaki adrenalin miktarında artış oluyor ise senin beynin daha bir özeldir. Aslında -diğer arkadaşlar da değinmiş zaten- mükemmel kelimesinden ne anladığımız önemlidir. Bazı hayvanların taşıdığı özellikler gereği insanlardan daha üstün oldukları aşikardır. Ancak insan, beyin yapısı gereği, doğada var olan her şeyin bilincine varabilmiş ve bu durumu harfleri, kelimeleri ve cümleleri kullanarak diğer insanlarla tartışabilir hale gelmiştir. Bir insanın "ben mükemmel değilim" şeklinde bir cümle kurabilmesi o insanın "b,e,n,m,ü,k,e,m,m,e,l,d,e,ğ,i,l,i,m" gibi harflerin yan yana gelmesini anlamlandırıp, algılayabilecek bir beyne sahip olması ile çürütülür bir hal alır. Bilmem yanılıyor muyum? Var mı tanıdığın bir tavşan? Okeye dörtlü arıyorum da! (e,s,p,r,i) Kelimelerden bile daha ötesi!!!

• mükemmel arapça bir kelimedir..türkçe karşılığı(bizim kullandığımız anlamda)..tekamülünü tamamlamış yani..evrimse...evrimini tamamlamış..gelişmeyse gelişmesini tamamlamış demektir..

1- Evrim teorisine göre hareket edersek gelişmenin tamamlanması...sonsuzdur...zaman ve yaşam koşullarının devamlılığı sürecinde..
    2-Diğer felsefe ve inanaçlarda da gelişim sınırlaması getirilmemiştir..son yoktur...devamlılık süregelir...

Bu durumda insanın gelişiminden ve diğer canlılara göre olan durumundan övgü ile sözedebiliriz..ancak unutmamalı ki pek çok hayvan ya da kuşta ve hatta böceklerde bırakın insanlardaki özellikleri...çok gelişmiş teknolojilerden daha üstün algılama,refleks ve hatta karar verme yetenekleri vardır.

evrensel bilinç bir şekilde ihtiyaçlara göre düzenlenmiş bir bütündür....zaman ve mekan ortak paydasında farklı enerji düzeyleri ve yaşam boyutları içinde görevlerini yapan muhteşem organizasyonların bütününün ....minicik bir parçasıdır....derim ben.........

• @marla

quote:

evrensel bilinç bir şekilde ihtiyaçlara göre düzenlenmiş bir bütündür

"evrensel bilinç" ifadesini açar mısınız ?

yanlış anlamalara ve yönlenmelere fırsat vermemek için tetrar ediyorum...evrensel bilinç bir karardır....yani yaratıcı güç değildir...

yaratıcı derseniz din zeminlidir diyeceğim de öyle olmadığını belirtmişsiniz.

quote:

Benim inancıma göre evrensel bilinç zamandan ve mekandan ayrı....değiştirilmesi ve yok edilmesi olanaksız...en önce verilmiş bir karardır.

mahzuru yoksa bu ifadelerinizi de açar mısınız ?

"evrensel bilinc" bir karar midir?

ne demek istedigini acar misin.

bir de

mükemmel insanla evrensel bilinc arasindaki korelasyon nedir?

sorumlu olmak...tüm evrenden...ve tüm yaratılandan......işte pek çok kişinin anlamakta zorlandığı da bu olsa gerek..

Orjinalden alıntı: xol

evrensel bilinc nedir?

bir de

evrensel bilinc sistemin adıdır....bilinctir çünkü..değişmemelidir...mükemmel insan bir hedeftir...insan ruhunun ve bedeninin gelişmesi....üretmesi...kendine ve çevresine sahip çıkması..olup bitemi algılaması...ve bunun gibi yaşamsal değerler açısından..ona ve tüm varlığa rehberlik eden...tüm bilimlerin bilincidir..

canlı değildir..varlık değildir...en önce verilmiş karardır...

bilmiyorum dogru mu anlamisim. eger dogru anladiysam boylece hersey super bir sekilde daha iyi olacak (insanlar dahil)

eger bu dediklerim dogruysa: su an boyle olmadigini nerden biliyorsun? (zaten hep boyle olmadigini)

quote:

Orjinalden alıntı: MARLA:

quote:

Orjinalden alıntı: xol

evrensel bilinc nedir?

bir de

evrensel bilinc sistemin adıdır....bilinctir çünkü..değişmemelidir...mükemmel insan bir hedeftir...insan ruhunun ve bedeninin gelişmesi....üretmesi...kendine ve çevresine sahip çıkması..olup bitemi algılaması...ve bunun gibi yaşamsal değerler açısından..ona ve tüm varlığa rehberlik eden...tüm bilimlerin bilincidir..

• @xol
    evet doğru...herşey çok güzel olacak..zaten amaç bu değilmi?
    ama zaten hep böyle olmadığı derken ..şu an mükemmel olmadığını mı...kastediyorsak...zaman aktığı sürece böyle değil...

ama "zaman aktığı sürece böyle değil..." lafin beni biraz meraklandirdi. sence buradaki plan nedir o zaman (zaman aktığı sürece niye mukemmelleselim?)

quote:

@xol
    evet doğru...herşey çok güzel olacak..zaten amaç bu değilmi?
    ama zaten hep böyle olmadığı derken ..şu an mükemmel olmadığını mı...kastediyorsak...zaman aktığı sürece böyle değil...

evet herşey çok güzel..harika...olağanüstü....ama mükemmel değil ki...daha sonra daha gelişmiş daha güzel ..daha iyi...
    bilimin gelişmesi gibi...daha iyi ve teknik taşıtlar gibiiiama sadece gibi.....

gelisme goreceli bisey bugun gelisirsin yarin tersine gelisirsin

amac gelismek degil: yasamak

yasarken zaten gelisiyor (bilmem ben anlatabildim mi?)

Evrensel bilinç "BİR" olmak mıdır?
    Herşey BİR'in kendisi midir? BİR herşey midir?
    Bu sistem hem BİR'in kendisi hem de O'nun gayesinin oluşmasını sağlayan mekanizma mıdır?
    @MARLA;
    Yanlış anladıysam düzeltiniz lütfen.

tabiii ki yaşamak tabii ki yaşarken gelişiyor...zaman akması zaten yaşamanın üst koludur..

evet...ancak sonuçtur bu bir olmak...evrensel bilinç mekanizmanın itici gücünün kararıdır...yani sadece karardır...
    bir üst geçit yapmaya karar verirsiniz....yaparsınız....eskir onarırsınız...dargelir geliştirirsiniz..gerektiğinde de yıkarsınız...
    çünkü artık yıkılana kadar o üst geçit vardır......ve ilk verdiğiniz karar o üst geçidin ilk kararı yani bilincidir...böyle örnekleri felsefi yaklaşımlarda vermeyi pek sevmiyorum..demogojiye neden oluyor ama..netlik açısından verdim...affola......

yazdiklarinin benim icin 2 acik nokta kaldi - önü ve arkasi

1. karar ve bilincten onceye (karardan once ne vardi?-bu karari ne niye aldi mesela) pek girmedin. burada cunku elinde kanit olmadigi icin konusmadigini dusunuyorum ama bildiklerini duymak isterim

2. "zaman akması zaten yaşamanın üst koludur" - yani nedir?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.