Şimdi Ara

Mühürsüz Oy Pusulalarının Tamamında EVET Çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Referandumdan Evet çıkarsa şirketi kapatırım' diyen ve sonrasında anket şirketini kapatan AKAM'ın sahibi Kemal Özkiraz, referandum sonuçlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

AKAM'ın sahibi Kemal Özkiraz, "Evet çıkarsa kapatırım" dedi ve araştırma şirketini kapattı. Bunu bir yenilgi olarak görmediğini söyleyen Özkiraz "1 milyon oyun iptal edildiği, 2.5 milyon oyun mühürsüz kullanıldığı bir ülkede anket yapmanın ne anlamı var" görüşünü savundu.

Benim partilerden, sandık gözlemcilerinden aldığım bilgiler, mühürsüz oy pusulalarının tamamında ‘Evet' çıktığı yönünde. Böyle bir şey tesadüfle açıklanamaz" iddiasında bulunan Özkiraz, "Benim edindiğim bilgiler en çok mühürsüz oy pusulasının Güneydoğu'da, Kürt nüfusunun yoğun yaşadığı yerlerde olduğu yönünde. YSK bunu açıklamalı" diye konuştu.
    Referandumdan ‘Evet' çıkması halinde anket şirketini kapatacağını açıklayan Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi'nin (AKAM) sahibi Kemal Özkiraz, dediğini yaptı, şirketi kapattı.

'BU ORTAMDA ANKET YAPMANIN NE ANLAMI VAR?'

Yenildiği için değil anket yapmanın anlamsız hale gelmesi nedeniyle bu kararı aldığını belirten Özkiraz "1 milyon oyun iptal edildiği, 2.5 milyon oyun mühürsüz kullanıldığı bir ülkede doğruyu bilip bilmediğimize, yanılıp yanılmadığımıza emin olamadığımız bir ortamda anket yapmanın ne anlamı var" diye sordu.

Özkiraz şunları ifade etti:
    Benim partilerden, sandık gözlemcilerinden aldığım bilgiler, mühürsüz oy pusulularının tamamında ‘Evet' çıktığı yönünde. Böyle bir şey tesadüfle açıklanamaz. YSK'nin acilen kaç mühürsüz oy pusulasının kabul edildiğini açıklaması gerekiyor. Bu seçim sonucunu etkilemeyecek sayıda olsaydı zaten YSK açıklar, kimse de itirazını sürdürmezdi. Belli ki mühürsüz oy pusulaları bu seçim sonucunu belirlemiştir. Bazı kaynaklar 2- 2.5 milyon oydan bahsediyor. Bu da katılıma göre yüzde 6 gibi bir orana tekabül ediyor. 900 bin oyun geçersiz sayıldığı bir yerde mühürsüz oy pusulası gerçekten bu kadar fazlaysa ortada bir hile var demektir. Hileli bir seçimi okumak nasıl doğrudur bilemiyorum."

'MÜHÜRSÜZ OY PUSULALARI EN ÇOK GÜNEYDOĞU'DAN'

YSK Başkanı Sadi Güven, referandum oylaması sonrası yaptığı iki açıklamada da kabul edilen mühürsüz oy sayısını ve dağılımını vermedi. Özkiraz'a göre ise bu oyların büyük kısmı doğu illerinden: "Benim edindiğim bilgiler en çok mühürsüz oy pusulasının Güneydoğu'da, Kürt nüfusunun yoğun yaşadığı yerlerde olduğu yönünde. YSK bunu açıklamalı. Hangi bölgede ne kadar mühürsüz oy pusulası vardı? Bunların kaçı evet, kaçı hayır çıktı. Seçimin sonucuna etki edebilecek düzeyde mi?"
    Ortaya çıkan iddialar ve somut bazı videolar üzerinden muhalefetin hemen harekete geçip seçimin durdurulmasını istemesi gerekirdi" diyen Özkiraz, bundan sonrası için bir değişiklik beklemediğini söyledi.

'DÜN ÖSYM, BUGÜN YSK ÇÖKTÜ'

Türkiye'de güvenilir iki kurumundan biri olan ÖSYM'nin 5 yıl önce, YSK'nin ise bugün çökertildiğini söyleyen Özkiraz, "Ne sorunsuz sınav yapabiliyoruz ne de sorunsuz seçim yapabiliyoruz. Sorunsuz sınav ve seçim yapılamayan ülkede geleceği nasıl doğru okuyabiliriz" dedi.

Şirketini kapatma kararı alan Özkiraz, şimdi işsiz kategorisine girdi. "Hayır" çıkacağından emin olduğu için bu konuda plan yapmadığını anlatan Özkiraz, iş arayacağını söyledi. Emek çevrelerinden gelen eleştirileri de yanıtlayan Özkiraz, kapatma sonrası çalışanları da mağdur etmeyecek bir çaba içinde olacaklarını ifade etti.

https://tr.sputniknews.com/turkiye/201704171028118075-muhursuz-oy-pusulalarinin-tamaminda-evet-cikti/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jreetizmir -- 17 Nisan 2017; 22:33:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kaynak nedir ? Bazı kaynaklara göre? Hangi kaynaklar? Tivitırmı?

• Adam sozunun eriymis. Helal olsun. Gerekcesi de cok mantikli. Ne onlarin anket yapmasina ne de bizim oy vermemize gerek var. Nasil olsa hile ile de olsa birileri isyedigini yapiyor. Burada dogru olani anlatmanin da bir anlami yok.

• adil gür nerde
  • Dun meral aksener "%52 hayir oyu var" dedi.

Sonra da "secmen sandiklari terketmesin diye oyle dedim" dedi.

Bu arkadas ta onun gibi.

"Bana gelen bilgilere gore"

Dusunmeden konusup, insanlari bosa galeyana getiriyorlar.

Bu laflardan etkilenen fheyecanli bir tip cikip, absurd bisey yapsa hesabini verebilecekler mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: forumu

Dun meral aksener "%52 hayir oyu var" dedi.

Bu arkadas ta onun gibi.

Bu laflardan etkilenen fheyecanli bir tip cikip, absurd bisey yapsa hesabini verebilecekler mi?

YSK'nin mühürsüz oyları kabul etmesine ne diyorsun bir söylesene? Kanunsuz iş yapsalar ilk ben itiraz ederim diye ötüyordun etrafta
  • quote:

Orijinalden alıntı: EleSuDökenSuat

quote:

Bu arkadas ta onun gibi.

YSK'nin mühürsüz oyları kabul etmesine ne diyorsun bir söylesene? Kanunsuz iş yapsalar ilk ben itiraz ederim diye ötüyordun etrafta

Bu cumleler nerenden cikiyor ki cevap istiyorsun. Bir insanin agzindan cikacak cumlelere pek benzemiyor. Once uslubunu duzelt.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Bu arkadas ta onun gibi.

Bu cumleler nerenden cikiyor ki cevap istiyorsun. Bir insanin agzindan cikacak cumlelere pek benzemiyor. Once uslubunu duzelt.

Cevab olmayınca bik bik ötersin işte işin gücün haya ikiyüzlük.

Bence cevabını ver, hukuksuzluk olursa ilk biz karşı çıkarız diye dolanıyordun sağda solda.

Senin de yüzün ortaya çıktı.

Hedefte her yol mübah değil mi.

Alayınız düzenbaz sizin.

Senin nerenle öttüğün belli.
    Hazımsızlığın yarattığı gazdan ağızdan usoruyorsun.
    Geçer geçer.
    YSK konusunu da git onlara sor.
    Burada kafa ütüleme.Beni de alıntılama.Düzgün konuşana kadar cevap yazmayacağım.
    Ek: Usulsuzluk vs. konusunda yorum filan yazdığımı da hatırlamıyorum.Sanırım bunu da biyerinden uydurdun.
    Mesajı bul getir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forumu -- 18 Nisan 2017; 0:14:8 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bu arkadas ta onun gibi.

Bence cevabını ver, hukuksuzluk olursa ilk biz karşı çıkarız diye dolanıyordun sağda solda.

Alayınız düzenbaz sizin.

Geçer geçer.
    Burada kafa ütüleme.Beni de alıntılama.Düzgün konuşana kadar cevap yazmayacağım.
    Ek: Usulsuzluk vs. konusunda yorum filan yazdığımı da hatırlamıyorum.Sanırım bunu da biyerinden uydurdun.
    Mesajı bul getir.

Hakettiğini bulmuşsun lol

İşine gelmeyince ona sor buna sor. Valla kebap iş. Cevap ta veremezsin sen şimdi kıyamam.

Valla düzeni iyi kurdunuz ha.

İşine gelince öyle yapsalar kim oy verir. İşine gelmeyince banane yaaaa git ona buna sor.

• Önceden de söyelmiştim akam şirketi alenen pkk destekçiliği yapmış bir firmadır. Bu sözler yalan ve iftiradır. Sırf amaç ortalığı karıştırmak. Eskiden de twitterda pkklıları destekleyen birçok tweetini ss almış ve paylaşmıştım. Pkklılar yine kendi bildikleri en iyi şeyi yalan söylemeyi devam ettiriyorlar. İnanmayın!

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kesin bilgi yayalım 5 milyon tane mühürsüz oy hayırmış...
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bu arkadas ta onun gibi.

Alayınız düzenbaz sizin.

Geçer geçer.
    Mesajı bul getir.

Hakettiğini bulmuşsun lol

İşine gelmeyince ona sor buna sor. Valla kebap iş. Cevap ta veremezsin sen şimdi kıyamam.

Valla düzeni iyi kurdunuz ha.

İşine gelince öyle yapsalar kim oy verir. İşine gelmeyince banane yaaaa git ona buna sor.

Yalnız adam haklı. Lütfen kendisini alıntılama. Kendisini blokladık ama sayenizde saçma sapan mesajlarına maruz kalmaya devam ediyoruz. Lütfen.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Mühürsüz 2.5 milyon evet oy iptal edilirse 1 milyon 220 bin oy farkla hayır kazanıyor. Hayır kazanacağı için bu mühürsüz oylar devreye girdi ve YSK kendi kanununu çiğnedi. Ortada büyük bir şaibe var ve üstü örtülebilecek kadar küçük değil.
  • Kardeş ağzına bişey kaçmış
  • Bari küsüratlı sayı verinde salladığınız anlaşılmasın...
  • 15 senedir sizi böyle kandırıyorlar eeeeyyyyy Chpliler

kılıçdaroğlu kendine yönelen okları görünce hemen oylaı çalındı yalanını atıyor ortaya. Arkasındaki bilinçsiz yobazlar da inanıyor. Kılıçdaroğlu da bu seçim de koltuk yerinde kaldı diye kıs kıs gülüyor.

Şimdiye kadar hiçbir seçimde Mhp den ve Akp den böyle bir savunma gelmedi çünkü liderleri kaypak değil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.