Şimdi Ara

Mühendislikten tıpa geçmek... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
3.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: TheFourBarMechanism

Teşekkürler, muayene etmeden tanı koydunuz hocam, aynen öyle :(
    üstte ki yorumunuzu görünce internete yazdım söylediklerinize benzer buydu hocam. Mühendislikten tıpa geçmek isteyişinizin sebebi hastalığınıza çare bulmak ise bunu tıp okumadan sadece kendi hastalığınızı detaylı şekilde araştırarak ve yapılan bilimsel çalışma/araştırmaları okuyarak bir tahmin yürütebilirsiniz. tekrardan geçmiş olsun.

edit : ayrıca askerlikten muaf olma konusunu araştırın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mesaopp -- 1 Şubat 2020; 2:31:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Teşekkür ederim, okuluma devam edeceğim gibi duruyor. Babamdan en kötü Y, annemden de en kötü X kromozomu birleşip beni oluşturmuş anasını satayım şu omurga konusunda. Lisede de skolyoz duruş bozukluğum vardı hafif derece onu egzersizle sporla falan hallettik. Sonra bir de bu nalet çıktı.
    Bu arada burdan bir kamu spotu yapayım. Arkadaşlar 20-30 yaşlar arasındaysanız, dinlenirken ağrılarınız artıyorsa. Sabah kalktığınızda tutulmalarınız oluyorsa vakit kaybetmeden fizik tedavi uzmanına gidin ve romatolojiye sevk isteyin. Ben ilk başlarda sporla uğraştığım için spor hekimine gittim, adam belde düzleşme var dedi bu hareketleri yap dedi bunlar olabiliyor dedi. Sonra 2-3 ay sonra ağrılarım artınca internete yazdım şikayetlerimi ve doktoruma bundan şüphelendiği mi belirttim öyle tanısı konuldu. Genelde bel fıtığıyla falan çok karıştırılıyor çünkü.

Bir şey olmaz kardeşim merak etme, bildiğim kadarıyla fıtıklaşan disk tekrar yerine gelebiliyor bu egzersizlerle birkaç ay içerisinde. Daha sonra tabi dikkat edilmezse tekrar fıtıklaşma riski daha fazla ama bir sıkıntı olmaz umarım. Şimdiden yaşlılığı düşünme bence. Ben eğer yaşlılığın düşünecek olsam kafayı yerim heralde.

Tıp fakültesi 6 yıldır. Uzmanlık 4-5 yıldır. İlaç geliştirme ve bu ilacı piyasaya sürme, herhangi bir hastalığın ilacını, tedavisini bulduktan sonra bile yaklaşık en az 10-15 yıldır. Örneğin hastalığınızın çaresi olan ilacı bulsanız bile, bu ilacın insan üzerinde uygulanması yasaktır. Belli aşamalardan sonra insan üzerinde denemelere geçebilirsiniz. Türkiye'de ilaç geliştirme diye bir şey sanırım yoktur. Hatta bir zamanlar zakkumcu doktor diye Türk Tabipler Birliği tarafından şarlatan olarak tanımlanan doktor Ziya Özel, kanser hastalığının tedavisinde zakkum çiçeğinde bulunan ekstreyi kullanarak kanseri tedavi etmesi ile ilgili buluşunu yurt dışında ilaç haline getirmek zorunda kaldı. Kendisini şarlatan olarak nitelendiren ön yargılı doktorların benzerleri hala daha köşe başlarını tutmuş, buluş yapmaya çalışan türk bilim insanlarını aşağıya çekmek için hazır kıta beklemektedir.

Sizin hastalığınızın çaresi muhtemelen alternatif tıp ile olacaktır. Bazı hastanelerde alternatif tıp bölümleri, fitoterapi uzmanları bulunmaktadır. Prof. Dr. Saraçoğlu ile görüşebilirsiniz.
    DiyanetTVyoutube
    İltihaplı Eklem Romatizması Olanlar İçin Kür - DİYANET TV
    https://www.youtube.com/watch?v=CIEuasSEoRE

• İstanbullu Bey İ kullanıcısına yanıt
    Arık ilaçlarda aşılarda yerlileştirme çabaları başladı hocam.

• Konu sahibi arkadaşın tıp bölümünü seçerek, hastalığına derman olacak ilacı bulma isteği ile dünyada 40-50 yıldır kullanılan aşıların benzerlerini yerli imkanlarla üretmek çok farklı şeyler.

Osman Kibar'ın kurduğu Samumed'in kanseri tedavi eden ilaçları bulduğu gibi bir buluş yapılacağını hiç sanmıyorum. Muhtemelen yıllardır piyasada olan aşılar örnek alınarak aşılar üretilecektir.
    Ali Hilmi YAZICIyoutube
    Osman Kibar - İzmir Girişimcilik Zirvesi Konuşması 16 Temmuz 2019
    https://www.youtube.com/watch?v=0CBf_2VsnQU&t=1043s

Not:Osman Kibar tıp mezunu değildir. Caltech'de mühendislik okumuştur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstanbullu Bey -- 6 Şubat 2020; 12:18:25 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.