Şimdi Ara

MÜHENDİSLİKTE OKULUN ÖNEMİ? - bazı okullar için seneye kalmak (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
3
Favori
3.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hakin_1971

20 yıllık mühendis olarak şu rahatlıkla söyleyebilirim ki okul çok ama çok önemli.Sırası ile Boğaziçi,Odtü,Bilkent,İtü.
    Şimdi Koç filan çıkmış ama onların çok yolu var daha.Eğer 1 sene kayıp ile bu üniversitelere terfi edebileceğini düşünen varsa kesinlikle hiç düşünmesin

Bilkent mi ODTÜ mü diyeyim o zaman bilgisayar Mühendisliği.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • +
  • +
  • quote:

Orijinalden alıntı: AsasinoDePulgas

quote:

20 yıllık mühendis olarak şu rahatlıkla söyleyebilirim ki okul çok ama çok önemli.Sırası ile Boğaziçi,Odtü,Bilkent,İtü.
    Şimdi Koç filan çıkmış ama onların çok yolu var daha.Eğer 1 sene kayıp ile bu üniversitelere terfi edebileceğini düşünen varsa kesinlikle hiç düşünmesin

İkisi de çok iyi.Bizim zamanımızda Bilkent daha yüksekti insanlar genelde puana göre seçerdi.Odtü mezunları daha bir özgüvenli oluyorlar gibi.Yine de ikisi de çok iyi.Hangisini seçsen hata olmmaz.Örneğin bu 2 okul İtü bilgisayara fark yapar.

• +
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AsasinoDePulgas

quote:

İkisi de çok iyi.Bizim zamanımızda Bilkent daha yüksekti insanlar genelde puana göre seçerdi.Odtü mezunları daha bir özgüvenli oluyorlar gibi.Yine de ikisi de çok iyi.Hangisini seçsen hata olmmaz.Örneğin bu 2 okul İtü bilgisayara fark yapar.

Bir şey daha ekleyeyim Odtü daha bir özüven aşılayan gibi gözüküyor.Mezunlarına bakınca ve Bilkent mezunları ile kıyaslayınca

• Yasin cok ilerlemis. Artik odtu icin kalinmaz. Ilk 40k da isen fizyo ecza takilabilirsin

• Nicotinell N kullanıcısına yanıt
    Hocam kaç aydır bekliyorum.Kpss zordu herhalde bu yıl göremedim.
    Tercihlerle ilgili pmye bakarmısınız .Acil yardım lazım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Secxdx -- 16 Temmuz 2014; 13:02:43 >
  • Eğer bir yerin yiyorsa Antepede git ama dediğim gibi yiyorsa :D çok zor ama ODTÜ tadında emin ol
  • Ben 23 yasinda iktisati kazandim sene 91 ne farki oluyor uni ye gec girmenin dersen sadecegec yuva kurarsin haricinde bi problem yok emeklilk yasin degismez

• quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

Yasin cok ilerlemis. Artik odtu icin kalinmaz. Ilk 40k da isen fizyo ecza takilabilirsin

hocam yaşın ne anlamda dez avantajları olur? hayata geç atılıyorum gibi şeyler düşünürsün, kötü hissedersin gibi (hani kişiden kişiye, bakış açısına göre değişebilecek) şeyler mi? yoksa iş hayatıyla ilgili bazı gerçekler mi? 27 yaşında mezun olunsa, hadi askerlik 1 yıldan az sürüyor, askerliği bitirince de 27 olsa yaş, çok büyük engel olur mu, yoksa üstesinden gelinir mi? ne düşünüyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BahardaYineGeliriz -- 16 Temmuz 2014; 15:33:54 >
  • Muhendislikte yas onemli. Tecrubesiz 25 ustu bir muh zor tutunur piyasada

• +

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • senin ilacın 1 sene daha kalıp ilk 30 k yapıp sağlık alanında bir meslek seçmek. Yaşın teknik işler için biraz ilerlemiş. 23 yaşında odtü mezunları olacak onlarla rekabet etmen gerekecek. Sağlık alanında böyle bir durum yok. Ecza falan yazabilirsin.
  • Bir de genele konuşayım. Sana değil.

Başlıkta okul önemli mi denmiş. Bunu daha önce de söyledim. 4 tane okul var Türkiye'de, onlar kolay iş buluyorlar. Geri kalanların 3'te 2'si açıkta kalacak, 3'te 1'i iyi kötü iş bulacak. İş bulanların yarısı işinden memnun olmayacak. Sürünecekler azcık paraya. Sonra işi bırakıp ticarete atılacaklar ya da kpss kasacaklar.

Kısacası 3 kişi lazımken 10 kişi mezun oluyor mühendislikte. Yukarıda bir mühendis abiniz de yazmış aynı şeyleri. Siz tabi onun benim fake'im olduğunu da iddia edebilirsiniz, sanki 10 tane cep telefonum var buraya kaydolmak için.

• Nicotinell N kullanıcısına yanıt
    hocam peki bu 4 üniversiteden fire verilmiyor mu hiç ? yani 4 okulun tüm mühendislik bölümlerindeki adamlar full çalışıyor mu ? belki hacettepedeki adam kendini çok çok geliştirdi, sırf odtülü diye dümdüz okumuş adamı mı alacak işe hacettepeliyi mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Novarolife

hocam peki bu 4 üniversiteden fire verilmiyor mu hiç ? yani 4 okulun tüm mühendislik bölümlerindeki adamlar full çalışıyor mu ? belki hacettepedeki adam kendini çok çok geliştirdi, sırf odtülü diye dümdüz okumuş adamı mı alacak işe hacettepeliyi mi ?

istisnalar kaideyi bozmaz.

Bir de şu var. Kendini geliştirme = iş tecrübesi (genel olarak)

Yeni mezunu neye göre yargılayabilirsin okul hariç? aynı dersleri görüyorlar...
  • +

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • +
  • İTÜ için seneye kalmak / İstanbul Üni ya da Marmara'ya gitmek?
    http://forum.donanimhaber.com/m_94632391/f_//tm.htm#94737606
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.