Şimdi Ara

MÜHENDISLIK VS FİZİK (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
2
Favori
1.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Daha mantıklı gibi hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • jezzarS kullanıcısına yanıt
    Var hocam tabii ki akademisyenlik tek kariyermiş gibi gösteriliyor ama böyle temel bilim okuduktan sonra kariyerinizi neyin üzerine kuracağınız tamamen size kalmış. Zaten yüksek seviye fizik ve matematik bildiğinizden yüksek lisansta farklı alanlara yönelebilirsiniz. İki örnek vereyim. Biri Elon Musk kendisi fizik okumuştur ama şu an bir milyarder. Diğeri ise Dr.İvet Bahar kendisi BOUN Kimya mezunu ama şu an hesaplamalı biyoloji üzerine Amerika’da önde gelen bilim insanlarımızdan bir tanesi. Ben de fizik istiyorum. Ama senin gibi bir yandan da makine veya bilgisayar mühendisliği de istiyorum. Burada tamamen insanın nasıl bir hayat yaşamak istediğine bağlı oluyor. Ve kendini tanıyabilirsen bu seçimi yapabilirsin. fizik okuyan ve kanalı olan iki mükemmel insanın ismini de vereyim zamanın oldukça izle. Biri Furkan Öztürk. Kendisi şu an Harvard da fizik doktorası yapıyor. En önemli kaynak şu an bu kanal YouTube üzerinde. Diğeri ise Ali Kurmuş. Kendisi Harvard da fizik okuyor. Bu arkadaş ise sana nasıl bir şey ile karşılaşacağını yani üniversite hayatını gösterebilir. Umarım kendiniz için en doğru bölümü seçersiniz hocam kendinize iyi bakın.

• tolkienjrr kullanıcısına yanıt
    Sağolun sizin gibi insanlar gördükçe foruma ısınıyorum
    Siz de kendinize iyi bakın başarılar

• fizik kökenli bir mühendis her zaman daha avantajlıdır. fizik bölümünde kazandığın bakış açısı ve problem çözme yeteneğini kolay kolay her yerden kazanamazsın. tavsiyem fizik okumak istiyosan ve mühendisliğe yönelmeyi planlıyorsan fizik lisansı ardından da istediğin alanda yüksek lisans çok çok daha mantıklı. mühendislik okuyup fizik yüksek lisansı yapmanın sana çok bi katkısı olacağını düşünmüyorum ve çok zorlanırsın yüksek lisansda fizik temeli olmadan. ya da geleceğinden tereddüt ediyosan ve fizik sadece ilgi alanınsa hobi olarak kalmasını istiyosan mühendislik okuyup yandal ya da çap yapmanı öneririm fizikle. 3. sınıf fizik mühendisliği öğrencisiyim özelden daha detaylı sorular sorabilirsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kompensan K kullanıcısına yanıt
    Bunu nasıl anlayabiliriz? Büyük bir tutkumuzun olup olmadığını.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Einar Solberg kullanıcısına yanıt
    +1 çok değil de pek bilgin yok gibi duruyor cidden üstte fizikçi sadece akademik kariyer yapabilire benzer komik bir ibare geçmiş
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.