Şimdi Ara

Mühendislik İİBF ve Fen edebiyat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu fakültelere 1 kilometreden fazla yaklaşmayın. Önünden bile geçmeyin. Bakın okumayın demiyorum önünden bile geçmeyin diyorum. Benden bir abi tavsiyesi. Zaman para ve emek israfı.

    Memurlar net forumlarında hangi mesleklerde para var öğrenebilirsiniz.

    Bir de özel sektöre yatkın meslekler seçmenizi tavsiye etmem. 40 yaşından sonra ne yapacağınızı da düşünmek zorundasınız.

    Devlete kapak atması kolay meslekler seçmeye bakın.

    Türkiye'de en çok para sağlık sektöründe. Bir de ataması iyi olan öğretmenlikler fena değil.



  • Sınav öncesi algı operasyonu haydaaaa
  • klasik komşu teyze kafası şu mesajı ciddiye alıp bölüm seçmeyin zaten memurlar.net'i örnek vermiş geldi ciddiye al
    istediğini bölümde okuyun
    örnek vermek istiyorum
    goldman sachs, boston consulting, mckinsey, jp morgan, morgan stanley gibi banka ve şirketler sadece iibf (işletme ve iktisat) mezunlarını işe alıyor ve başlangıç maaşı 5binden az değil
    olay sizde bitiyor işsiz mühendiste görebilirsiniz kütahyadan mezun olup ingilterede bir yapay zeka firmasında yönetici olan (böyle biri vardı adını unuttum) da görebilirsiniz
  • Fen edebiyattayım mutluyum :))
    Yukarıya iletişimi eklemeyi unutmuşsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mezun olunca anlarlar şu anda kafaları yoğun
  • ee dostum eşit ağırlıkçı ne yapacak peki ne kaldı geriye meslek ?
  • Bakarsak Türkiye'de bulunan inanılmaz iyi şirketlere(adı duyulmuş uluslararası yerlerden bahsediyorum)aldığı adamların birçoğu işletme,iktisat,endüstri mezunu nasıl olucak bu iş ? + Buralara giren kişiler bir doktordan çok iyi kariyer olanaklarına sahip oluyor.İibf ve mühendisliği bu kadar yermek gereksiz.Girmesi çok zor tabi ama tıp yerine birisi gidipte odtü endüstri,bilkent endüstri yazınca o adama acır gözle bakmak gereksiz bence.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yazdiklarini 2 yildir takip ediyorum. Surekli muhendisligi kotuluyorsun. Soylediklerini ciddiye alan kimsenin oldugunu dusunmuyorum lakin ben yinede senin soyledigin, ornek verdigin, seylerin yalan yanlis seyler oldugunu ve senin kimsenin hayalleriyle oynama hakkinin olmadigini hatirlatmak isterim.

    Kimse senin burada soyledigin 3 5 kaynagi belirsiz sey icin sececegi meslegi degistirmicek. Bir ara forumu birakacagini ve buraya yazmayacagini soyluyordun, lütfen bize bir iyilik yap ve kendini bize gostermeden git ne yapiyorsan yap.


    Lutfen bu sahsiyetin mesajlarini onemsemeyin. Kendi kendine konusup gitsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim devlet memur alımlarının çoğunu iibf den almıyor mu ? İstersen memur alımlarına bak bi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mühendisliklerde sanki para mı var ?
    Diğer mesleklerde para mı var ?

    Kıçınızı yırtmanız lazım 3 bin tl üstü alabilmeniz için,kimse size işe başlarken 2500,3bin para vermez,isterseniz koç üni mezunu olun.

    Tıp,yani doktorluk sadece Türkiye de bu kadar popüler.
    Amerikada bir tıp doktorunun öğretmen kadar maaş alabilmesi için profesör unvanına sahip olması gerekiyor,bunu kaç kişi biliyor ? İleride doktorluk da gözden düşecek başka bölümler yükselecek,ancak geleceği tahmin edemeyiz.
  • ben 38 yaşında bir elektrik elektronik mühendisiyim. Kamuda çalışıyorum. İİBF ve FEF konusundaki bilgimi internet ve çevremden gördüklerime borçluyum. Mühendislik konusundaki bilgilerimi kendi tecrübelerime borçluyum.

    Bu saydığım 3 branş düşük puanlı öğrencilerin hücumuna uğradığı için sistem tamamen kilitlenmiş durumda. İİBF zaten hali hazırda 400.000 işsiz mezunu olan bir bölüm. FEF mezunları dersanelerde asgari ücretten çalışıyor veya polis olmaya çalışıyorlar. Devlet kırk yılda bir formasyon mkanı verirse öğretmen olmaya kasıyorlar. Öğretmen olmak için de kpss sınavını kazanmak lazım.

    Mühendisliğe gelirsek, evet 20-30 sene önce fena meslek değildi. Ama şu an inanın hiç kıymeti yok. Ben odtü boğaziçi bile olsa tavsiye etmiyorum. Devlet okullarında çok zorluyorlar ama iş hayatı ile alakası olmayan teorik çöplük bilgiler öğretiliyor okulda. İş hayatında ise başarılı olmak için vasıf gerekiyor. Vasıf demek 3-4 sene teknik iş tecrübesi demek. Bir şirket sizi alıp yetiştirmek zorunda yoksa diploma vasıf kazandırmaz. Mühendislik tecrübeye bağımlı bir iştir. Tıp gibi değildir. Tıpta okulda gördüklerin sana vasıf kazandırır, seni meslek sahibi yapar. Mühendislik ise etikettir. O etiketle bir şirkete girersin sonra tecrübe kazanınca mühendis olursun.

    Her neyse, sorun şu arkadaşlar ben kpss'ye girip son anda devlete kapak attım. Artık kpss'yi kazanmak çok zorlaştı. Devlet de kadro vermiyor. Genelde mühendis bankacı gibi mesleklerde 40 yaşında falan köşeye sıkışırsın. Şirket seni atarsa işin biter. Devlete girmek de çok zor. Ben odtü bilkent mezunu adam biliyorum işten atılıp kendi iş kurmak zorunda kalan. Meslek planlaması yaparken yaşlılığınızı da düşünün. Zaten en kötü tarafı da bu işin. Belli yaştan sonra tekrar meslek okuma şansın kalmaz. Öte yandan kpss'yi de kazanamazsan işin biter. Kan emici küçük firmaların eline düşersin ya da esnaflık yaparsın.

    Hayat tahmin edemeyeceğiniz kadar acımasız, insanlar da öyle, düşenin dostu olmuyor. İş bulmak çok zor. Torpil falan yoksa.

    Özel sektör kahpedir. Gençliğini sömürür sonra çöp gibi atar. Devlet memuru olmak avantajlıdır ama çok zor artık girmesi, aslanın ağzında.

    Mühendisler o kadar acınası duruma düştüler ki, özel sektör o kadar berbat durumda ki millet 4000 tl maaşlı mühendis kadrolarına giremediği için puanı yetmediği için düz memur kadrolarına saldırıyor, altı üstü 2500 TL maaş. Ama bu maaş bile çok önemli zira özelin stresi çilesi milleti canından bezdirmiş. Devlet kapısı olsun da ne olursa olsun mantığı var insanlarda. Emekli olabilme endişesi ve sigortanın maaş üstünde yatması endişesi gibi şeyler söz konusu.

    Neyse burada bütün tecrübelerim yazsam roman olur, gerek de yok, yaşınız çok küçük henüz bazı şeyleri anlamanız zor. Biraz sağı solu araştırın. Memurlar net sitesini küçümsemeyin. Orada üniversite sınavında derece yapan odtü itü mezunları bile var ama adam özelden bezmiş veya işsiz kalma korkusu yaşadığı için kpss kasıp memur olma derdine düşmüş.

    Gençken ektiğiniz tohumları 20 sene sonra hasat edeceksiniz ve geri dönüş olmayacak. Tecrübeniz artacak ama manevra kabiliyetiniz olmayacak.

    Benden bu kadar. İyi şanslar.

    Unutmayın hep en kötü ihtimali hesap ederek hareket edin ve insanların kötü olduğunu unutmayın. Geçinmek için bir maaşa ihtiyacınız olacak ömür boyu ama insanlar açıklarınızı kollayıp size saldıracaklar, sizi kıskanacaklar ve kimi zaman size zarar verecekler. Sizi sömürmek isteyecekler. Verimden düştüğünüzde kıçınıza tekmeye vuracaklar.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.