| 

Arkadaşlar merhaba. Ben bir mühendislik öğrencisiyim. Okuduğum bölüm ise mekatronik. Haliyle hem makine hem elektronik hem yazılım alanlarında çalışmalar yapıyorum ama asıl ilgilendiğim alan robotik ve otonom sistemler. Bunun yanında tasarım ile de ilgiliniyorum. Ama en ağır programlar makine bölümünde olduğu için onları baz alıcam. Makine alanında kullandığım programlar solidworks, solidedge, ansys, fusion360 ve daha birçok programı aktif olarak kullanmaktayım ama bilgisayarım yetmez hale geldi. Bilgisayar almak istiyorum hangi markayı tercih etmeliyim önceki bilgisayarım monster yaklaşık 6 sene kullandım ve hala kullanmaya devam ediyorum herhangi bir sıkıntı hiç yaşamadım. Bir kez bile servise gitmedi. Ama sistem özellikleri yetersiz olduğu için başka bilgisayar almam lazım. MSI, Dell, Asus bir çok markaya bakıyorum ( sadece bu markalar olmak zorunda değil). Ama değişik fikirler hoşuma gider. Aradığım özellikleri aşağıya yazıyorum Ram : 16 GB, 32GB, 64 GB ( Tercihim 32 GB olucak ) İşlemci : Intel tercih edicem gibi duruyor. i-9 olmasını istiyorum. Başka öneriler varsa alabilirim. Ve işlemci nesli 12-13-14 olursa sevinirim.Ayrıca işlemci hızı 4+ olması tercihimdir SSD : 1TB olmasını istiyorum. Zaten hali hazırda elimde 512 gb ek var. Ekran kartı: Nvidia olması terchiim. RTX 4060 4070 gibi üst modeller olursa daha iyi olur. En az 8 GB hafızası da olması lazım tabiki. Tasarım ve renk konusunda belli bir kastım yok. Ayrıca ekranı da en az 15.6 inch olursa sevinirim. Bütçem en fazla 100k. Bu konuyu da dikkat edilirse sevinirim. Gaming bilgisayarlar genellikle üst düzey performans için tasarlandığından dolayı onları tercih ediyorum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HuseyinMM -- 6 Nisan 2024; 17:24:14 >  | 

| 

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt

Hızlı