Şimdi Ara

Mühendisin Kendine Katabilecekleri ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
7
Favori
1.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Reasonable

quote:

Orijinalden alıntı: _Glorious_

toefl, ielts gibi bir belgen olduğu zaman diğer yeni mezunlardan 2-0 önde başlarsın. Bunun dışında her mühendisin bilmesi gereken belli başlı şeyler var: excel, office programları vs. ehliyet...

Toefl ve ielts her sene yapılıyor bildiğim kadarıyla bu sınavlara 5 senede bir girip başvurularda o puanı mı kullanmalıyız yoksa her sene bu sınavlara girmeli miyiz iş hayatımız süresince?

sınavların geçerlilik süresi 2 yıl, ama bir defa alırsan işveren senin ingilizce bildiğine kanaat getirir sanırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Reasonable

quote:

Orijinalden alıntı: _Glorious_

toefl, ielts gibi bir belgen olduğu zaman diğer yeni mezunlardan 2-0 önde başlarsın. Bunun dışında her mühendisin bilmesi gereken belli başlı şeyler var: excel, office programları vs. ehliyet...

Toefl ve ielts her sene yapılıyor bildiğim kadarıyla bu sınavlara 5 senede bir girip başvurularda o puanı mı kullanmalıyız yoksa her sene bu sınavlara girmeli miyiz iş hayatımız süresince?

sınav senede 4-5 defa yapılıyor. belli puanların üzerine çıkarsanız ciddi avantaj elde edersiniz.
    ilgi alanınıza bağlı olarak mühendislik dışı aktiviteler yapın. dansa gidin, müzikle ilgilenin, bir spor dalıyla uğraşın. origami yapın ne bileyim.
    üniversiteye geri dönebilsem bunları daha da fazla yapmak isterdim.

Orijinalden alıntı: kirmik

ben maddi ihtiyaçlar olmadığı sürece öğrenciyken çalışmaya karşıyım.
    okul bitince 40 sene boyunca her gün çalışmak zorundasınız nerdeyse.
    oysa üniversite hayatı bir defa yaşanıyor ve bazı şeyler sadece üniversitede yapılabiliyor.
    ilgi alanınıza bağlı olarak mühendislik dışı aktiviteler yapın. dansa gidin, müzikle ilgilenin, bir spor dalıyla uğraşın. origami yapın ne bileyim.

bunları yapabilmek için de para gerekiyor genellikle zaten artık her şey para olmuş.

Artı olarak okuduğunuz bölümün mühendis odasına (TMMOB ye bağlı) giderek tanışın, düzenledikleri seminerlere, kurslara katılın, bu sayede mesleğinizi daha iyi tanır ve son sınıfta neye odaklanmanız gerektiğini anlamanızı sağlar...

Bölümünüzle alakalı tüm sektör fuarlarına katılın, oradaki temsilcilerle tanışın, görüşler alın...

Interrail gibi olanakları kullanıp yaz aylarında Avrupaya gidip gezin, farklı kültürleri tanıyın...

Müzik,sanat ve/veya sporla aktif ilgilenin, üniversite yaşamınız sırasında edineceğiniz entellektüel zemin üzerine inanın çalışma hayatınız sırasında beklediğiniz kadar tuğla koyamayacaksınız, o nedenle okurken kendinize ne kadar çok şey katarsanız o kadar kardasınız demektir...

Orijinalden alıntı: hmsk

quote:

Orijinalden alıntı: kirmik

ben maddi ihtiyaçlar olmadığı sürece öğrenciyken çalışmaya karşıyım.
    okul bitince 40 sene boyunca her gün çalışmak zorundasınız nerdeyse.
    oysa üniversite hayatı bir defa yaşanıyor ve bazı şeyler sadece üniversitede yapılabiliyor.

bunları yapabilmek için de para gerekiyor genellikle zaten artık her şey para olmuş.

Vallahi golf veya polo oynayın demedim :-)
    bu aktivitelerin çoğu kulüplerde bedavaya veya cuzi bir ücretle yapılabiliyor.
    Dans kursuna gitmiştim ben dönemlik 100 liraydı. Aynı adam aynı yerde o dersi aylık 100 liraya veriyor. Benzer şekilde Erol parlak in ogrencisinden armoni dersleri aldım ücretsiz.
    Kardeşim şu an Bilkent arama kurtarma kulübünün başkanı. Verdikleri dağcılık eğitimi için sadece 50 liralık malzeme istiyorlar. Anlayacağın para O kadar da gerekli değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İyi bir firmada iş veren olsaydım, göbekli saçı kel(genetikse bu madde sayılmayabilir) ve konuşmasını iyi beceremeyen birini işe almazdım. Spor yapmak çok önemli -dil ve çalışma tecrübesinden sonra gelen ilk şey- ayrıca ne kadar sosyal eğriltiyle uğraşıyorsan, o kadar projelerde farklı ve orjinal fikirlerin sahibi olursun. Bakınız Steve Jobs, alakasız bir dersten bile tecrübe edinmiş ve ürününe uygulamış. Bu arada Bilgisayar Mühendisliği öğrencisiyim, az kaldı menzun olmaya.
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.