Şimdi Ara

Muhasebe ay sonu mizanı ile ilgili. Anlayanlar bakabilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Muhasebe hocamız hafta sonu yapmamız için bir ödev verdi pazartesi kontrol edecek sanırım. Ödevin içeriği şöyle;
    a)Açılış bilançosu
    b)Açılış kaydı
    c)Yevmiye Defteri Kayıtları
    d)Defter-i Kebir Kayıtları
    e)Ocak ayına ait mizan çıkarınız.

A,B,C,D Aşamaları tamam. Ocak ayı mizanına gelince mizanları oluşturmadan önce bir toplamları alayım dedim arada 2000 TL bir fark kalıyor.
    Yevmiye kayıtlarında sonra soru "Brüt Ücret" ile ilgili brüt ücretini hesapladım. Tahakkuk kaydını yaptım. Sadece tahakkuk kayıtlarını istemişti bende sadece tahakkuk kaydını yaptım. Yani vergiler, işçinin ücreti, ödenecek sosyal güvenlik kesintileri bunların hiç birinin ödemesini yapmadım.Tüm kayıtları kontrol ettim ve 2000 tl açık var arada bu açık neden kaynaklanabilir ? Ödemelerin yapılmamasından mı yoksa bu açık kar veya zarar mı ? (Alacak tarafı daha fazla)

• Büyük defterleri kaydederken bir tarafı eksik yazmışsın işte :) tekrar yevmiyelerinden büyük defterlere yazdığın rakamları kontrol et.
  • eğer sebebi bilinmiyorsa olağan dışı gider ve zaralar kısmı borçlandırılmayacak mı mizanda?
  • Bir bakayım evet belki bir yanlışım vardır
  • quote:

Orijinalden alıntı: reactor1111

eğer sebebi bilinmiyorsa olağan dışı gider ve zaralar kısmı borçlandırılmayacak mı mizanda?

öyle birşey mümkün değil...
  • evet hem dönem sonu kar-zarara yazılırdı :)
    kontrol ettim demirbaş 2000 tl onu atlamışım sanırım mizanda borç alacak tarafı eşit çıkıyor :)
  • Tamam işte yaz mizanı Borç Alacak B. Kalan A. Kalan diye 4 sütundan oluşacak mizan he unutma
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hero4262321

Tamam işte yaz mizanı Borç Alacak B. Kalan A. Kalan diye 4 sütundan oluşacak mizan he unutma

:D haha aynen yaptm sağol ilgilendiğin için. :))
  • Rica ederim...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.