Şimdi Ara

Muay Thai, Boks, Kick Boks..vs

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
2.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar tekrardan spora başlamayı düşünüyorum. Daha önceden birkaç sene boks yapmıştım bırakalı 4 sene oldu. Boks güzel fakat tekdüze bir spor. Diğer muay Thai, jet kune do gibi sporlar nasıl boksa göre? Hangisi için daha iyi diyebiliriz? Spor yaptığım dönemlerde hayatım düzene girmişti. Amacım stres atmak ve sporu öğrenmek. Birkaç arkadaşın jet kune do gibi sporlarda uzun zaman çalışmak lazım çok teknik olduğundan dediğini okudum. Boksta 3 ay dahi gitseniz bir şeyler öğrenirsiniz. Ben çok sabırsız ve sıkılgan birisiyim. En kısa sürede kendimi geliştirip öğrenmek isterim sporu. Muay Thai hakkında çok bilgim yok. Hangi sporu önerirsiniz? Teşekkürler şimdiden.

• quote:

Orijinalden alıntı: darksbeam

Arkadaşlar tekrardan spora başlamayı düşünüyorum. Daha önceden birkaç sene boks yapmıştım bırakalı 4 sene oldu. Boks güzel fakat tekdüze bir spor. Diğer muay Thai, jet kune do gibi sporlar nasıl boksa göre? Hangisi için daha iyi diyebiliriz? Spor yaptığım dönemlerde hayatım düzene girmişti. Amacım stres atmak ve sporu öğrenmek. Birkaç arkadaşın jet kune do gibi sporlarda uzun zaman çalışmak lazım çok teknik olduğundan dediğini okudum. Boksta 3 ay dahi gitseniz bir şeyler öğrenirsiniz. Ben çok sabırsız ve sıkılgan birisiyim. En kısa sürede kendimi geliştirip öğrenmek isterim sporu. Muay Thai hakkında çok bilgim yok. Hangi sporu önerirsiniz? Teşekkürler şimdiden.

hocam bildiğim kadarıyla jeet kune do bir stil değil. uzakdoğunun mixed martial arts'ı. bruce lee'nin kurduğu, ancak vefatı nedeniyle tam olarak tamamlanmayan bir sistem. türkiyede ne kadar öğretiliyor, nerelerde ve ne şartlarda öğretiliyor bilmiyorum. bence yersiz bir maceraya girmene gerek yok. bende 2 ay boks çalıştıktan sonra bir 6 ay ara verdim neredeyse. ve sonra muay thai'ye başladım. muay thai boksun bir türevi zaten. içerisinde boks vuruşlarıyla beraber diz, dirsek ve tekme kullanmayı, clinch'i öğrenirsin. yani tam bir mücadeledir. teknikleri biraz daha saldırıya yöneliktir. genel itibariyle 5-6 ay işerisinde belirgin bir gelişme olur. ancak bu senin çalışma ve azminle beraber daha kısa bir süreye de inebilir. ancak klasik boks'dan geldiğin için ilk başlarda uyum sorunu yaşayabilirsin. ama daha fazlası olsun istiyorsan seni mma'e yönlendirebilirim. mma içerisinde boks, kick boks, muay thai, judo, güreş, jui-jitsu gibi dövüş sanatlarının birleştiğini göreceksin

• general_skyx kullanıcısına yanıt
    Hiç Jet Kunedo yapmadım, kickboks yapıyorum ama Jet kune do için sana katılmıyorum. Çok sağlam hareketler var, orada seni direk olarak sokağa hazırlıyorlar, arkadaşlarımdan biliyorum. Sürüyle tekniği var, özellikle tutuşlar kırışlar, bıçaklı birine karşı bile nasıl dövüşeceğini öğrenirsin, ama müsabakaları yok herhangi bir geleceği yok. Şu an Türkiyede önü en açık spor Kickboks.
  • İşte jeet kune do nun tekniği çok olduğundan belirli bir seviyeye gelmek de zaman alacaktır diye düşünmekteyim. O kadar tekniği doğru öğrenip refleks haline getirmek bir süreç gerektirir. Peki kick boks, boks ve muay thai birbirine yakın 3 tekniği az spordan hangisini tavsiye edersiniz arkadaşlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Enes4125

Hiç Jet Kunedo yapmadım, kickboks yapıyorum ama Jet kune do için sana katılmıyorum. Çok sağlam hareketler var, orada seni direk olarak sokağa hazırlıyorlar, arkadaşlarımdan biliyorum. Sürüyle tekniği var, özellikle tutuşlar kırışlar, bıçaklı birine karşı bile nasıl dövüşeceğini öğrenirsin, ama müsabakaları yok herhangi bir geleceği yok. Şu an Türkiyede önü en açık spor Kickboks.

hocam dedim ya zaten. jeet kune do uzakdoğunun mixed'ı diye. ama daha gitmesi gereken çok yol var. yanlış hatırlamıyorsam hocama da sormuştum bunu. ancak bende hiç jeet kune do yapmadım ve daha tam olarak görmedim. ama bana jeet kune do mu yoksa mma mi deseler ben mma derim. sen kick boks üzerine mi çalışıyorsun ama daha çok muay thai üzerine mi ?

• quote:

İşte jeet kune do nun tekniği çok olduğundan belirli bir seviyeye gelmek de zaman alacaktır diye düşünmekteyim. O kadar tekniği doğru öğrenip refleks haline getirmek bir süreç gerektirir. Peki kick boks, boks ve muay thai birbirine yakın 3 tekniği az spordan hangisini tavsiye edersiniz arkadaşlar?

amacın kendini koruyabilmekse hepsiyle korursun. boks sadece yumruk üzerinedir biliyorsun. daha çok savunmalara dayalıdır. teknikler kick boks veya muay thai'ye göre sınırlı olduğu için antremanları biraz daha fazla ve yoğun geçer. iyi bir boksör sokakta kendini rahatça koruyabilir diye düşünüyorum. bu sporlar arasında en zengini muay thai'dir çünkü benim de yaptığım muay thai. ancak aynı zamanda kick boks da öğrenmiş oluyoruz. ben sonuç olarak muay thai diyorum

Korumakta sıkıntı yok hocam o kadar boks yaptım. :) Dediğim gibi amacım spor ve stres atmak boks sıkıcı geliyor artık çok tekdüze bu yüzden muay thai düşündüm. Peki boksa göre gelişim durumu nasıl olur muay thaide? boks gibi kısa zamanda yol katedilir mi? Yoksa diğer bol teknikli sporlar gibi uzun yıllar mı gerekir?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Boks teknikleri
    3 yıl önce açıldı
    Muay Thai (Ana Konu)
    15 yıl önce açıldı
    Muay Thai Ve Özgüven
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Korumakta sıkıntı yok hocam o kadar boks yaptım. :) Dediğim gibi amacım spor ve stres atmak boks sıkıcı geliyor artık çok tekdüze bu yüzden muay thai düşündüm. Peki boksa göre gelişim durumu nasıl olur muay thaide? boks gibi kısa zamanda yol katedilir mi? Yoksa diğer bol teknikli sporlar gibi uzun yıllar mı gerekir?

genel olarak öngörülen gelişme süresi 6 aydır. benim kuzen 8.ayında tüm teknikleri ve kombinasyonları başarıyla yapmış. ama kişisel olarak gelişim süresini bilemem. örneğin iki yıllık bir arkadaş maça çıktı ve iki aylık birisi iyice hırpaladı onu. spor kulübündeki bir arkadaş 2.ayında maça çıktı. yani senin azmine, çalışma durumuna göre değişiklik gösterir. aynı zamanda teknikler kafa karıştırıcı, uzun yıllar gerektiren teknikler değil.

Tamamdır hocam çok teşekkür ederim. Başlayacağım ;)
  • darksbeam D kullanıcısına yanıt
    kardeşim 15 kişiyi rahatlıkla muay thai de döversin çünkü seni acıya alıştırır seni dayanıklı yapar 5 sene gitsen sana yeter ama ben o spora olumlu bakmıyorum çünkü insan sınırlarını çok zorluyor ve centilmenlik sıfır fakat boks centilmenlik sporu evt bazı olaylar oldu ama yinede hala centilmenlik sporu ve 5 sene gitsen rahat kendini 8 kişiye karşı korursun hemde önün açılır beliki para bile kazanırsın haaa boksu istemiyorsan kick boks yap oda güzel korumalar hep kick boksdan alınır hemde onunda önü açık ve centilmence bir spor ve çok kısa sürede kavrarsın ben ilk hafta rakibi müsabakada yendim
  • wing chun 6 aydir yapıyorum.gayet memnunum başlamadan önce diğer dövüş spor sporlarını cok araştırdım ama gözlemlediğini kadarıyla savunma anlaminda wing chuna nazaran biraz daha eksikti.soyle bi durumda var kısa zamanda çok iyi verim alınabilecek bi spor tavsiye ederim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: abazaşakir

kardeşim 15 kişiyi rahatlıkla muay thai de döversin çünkü seni acıya alıştırır seni dayanıklı yapar 5 sene gitsen sana yeter ama ben o spora olumlu bakmıyorum çünkü insan sınırlarını çok zorluyor ve centilmenlik sıfır fakat boks centilmenlik sporu evt bazı olaylar oldu ama yinede hala centilmenlik sporu ve 5 sene gitsen rahat kendini 8 kişiye karşı korursun hemde önün açılır beliki para bile kazanırsın haaa boksu istemiyorsan kick boks yap oda güzel korumalar hep kick boksdan alınır hemde onunda önü açık ve centilmence bir spor ve çok kısa sürede kavrarsın ben ilk hafta rakibi müsabakada yendim

muay thai'nin tarihine bakarsan daha iyi anlaşılır zaten. genellikle gettodaki insanların, kaybedecek birşeyi olmayanların yaptığı bir savaş sanatı. tüm teknikleri öldürme ve kırma, parçalama üzerinedir. ama bana boks mu yoksa muay thai mi deseler ben muay thai derim. azimle sarıldığın zaman insanı bir savaşçıya çeviriyor gerçekten. müsabakalar çok sert. ve muay thai bana satrancı anımsatıyor. ama olumlu bakmamak yanlış olur. çünkü herşeyden önce muay thai boksun bir türevidir ki antik çağlarda boksörlerden birisi ölünceye kadar maç devam ederdi. hiçbir kural yoktu.

• quote:

Tamamdır hocam çok teşekkür ederim. Başlayacağım ;)

önemli değil hocam her zaman. başarılar dilerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: general_skyx

quote:

Orijinalden alıntı: abazaşakir

muay thai'nin tarihine bakarsan daha iyi anlaşılır zaten. genellikle gettodaki insanların, kaybedecek birşeyi olmayanların yaptığı bir savaş sanatı. tüm teknikleri öldürme ve kırma, parçalama üzerinedir. ama bana boks mu yoksa muay thai mi deseler ben muay thai derim. azimle sarıldığın zaman insanı bir savaşçıya çeviriyor gerçekten. müsabakalar çok sert. ve muay thai bana satrancı anımsatıyor. ama olumlu bakmamak yanlış olur. çünkü herşeyden önce muay thai boksun bir türevidir ki antik çağlarda boksörlerden birisi ölünceye kadar maç devam ederdi. hiçbir kural yoktu.

Evt haklısın zaten muay thai tayland askerlerinede bir ara öğretiliyordu hatta muay thaicılar bacaklarına aldıkları darbelerde dolayı bacakları acı hisettmez muay thai diğer sporlardan çok üstün bir tekniği vardır jeetkune doo rahatlık boy ölçüşür fakat türkiyede alt yapı sağlam olmadığı için bunu iyi öğreten hoca çok az ve türkiye gençlik spor muay thai hiç katkı yapmadığı için ben arkadaşa boks veya kick boks önerdim

• Arkadaşlar çok teşekkürler yorumlar için. Kariyerimi spor olarak düşünmüyorum daha çok hobi amaçlı olduğundan sakatlanma riskini de göz önüne almak gerek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.