Şimdi Ara

Muavin olan var mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: 80.S.5.5

bi ara metro ve etap'ta yaptım yaş ufak oldunmuda alıyorlar tanıdık bulursan yol bazılarını bunaltır ama aksine benim hoşuma giderdi ama aracın içini temizlerken arada bulduğum yere yapışmış sakızlar kırıntılar garip garip çöpler beni deli ederdi şimdi arada babamın minibüs'te ve bizdeki kiralık takside çalışıyorum haftada 3-4 gün karşılıyor ihtiyaçlarımı nabalım

Etap'da ne zaman çalıştın yenice etap değilmi müdür? Karabük'te
  • Benim Yaş 17 Yazın Sezonluk Beni Alırlar mı Paraya Çok İhtiyacım Var Alan Varsa Bana Söyleyebilir mi Çok Teşekkur Ederim.
  • myc_03 kullanıcısına yanıt
    bnmde yaş 17 bnde yazın bi denemeyi düşünüyorum harçlığımıda çıkartırım hem. bi cevap gelirse haberdar et dostum bni....
  • Esmer33 kullanıcısına yanıt
    Kardeşim Ben Araştırdım Zor Diyorlar Komı Olarak Çalışabilirsin
  • Gençler oturun dinleyin en detaylısı burda baş yapıt niteliğinde

Çalışacağınız bölge ankaranın doğusuna gitmemekse işiniz bir kısmen daha rahat yapacağınız km günde max 750 km ankara antalya - izmir istanbul vs vs. alın türkiye haritasını elinize ankaradan ikiye katlayın doğu g.doğu vs altta kalsın geri kalan üstten o alanda gördüğünüz alanda araçtaki kaptan sayısı 2 host ve muavin olursa 4 kişi şimdi asıl konu artık batı firmalarında kamil koç pamukkale nilüfer vs muavinlik sistemi yok hostluk var host nedir ne işe yarar nasıl para kazanır görevi nedir tek tek anlatıyorum

Kazanç Planı : her firmanın host birim amirliği farklıdır sistemde farklılık olsada işleyiş aynıdır kamil koçta saat başı kazanırken pamukkalede sefer başı alırsınız sefer başı ücret 2 ye ayrılır örneğin memleket izmir izmirden bindiniz gittiniz istanbula istanbul host amirliğine vardınız ben geldim kardeşim ne zaman gidecem dersiniz oda size bi saat verir o saatte gidersiniz geri izmire genelde 2 3 saat sonra olur daha fazla zordur istanbul host amirliği sizi istanbuldan ankaraya gönderemez mecburi istikametiniz yine bölgeniz izmirdir çünkü sizin harcırahınız muhasebeye izmir-istanbul-izmir olarak bildirilmiştir, diğer sistemde çalışırsınızki buda yalnızca metroda görülen bi sistemdir yada ben öle sanıyorum çünkü metro haricinde böyle çalışma sistemi görmedim duymadım söyleyende olmadı konuya gelirsek yine memleket izmir diyelim izmir host amirliği sizi bursa üzerinden istanbula gönderdi burda amirlik bizim harcırağımızı p.kaledeki gibi izmir-istanbul-izmir şeklinde yazmadı sadece izmir- istanbul olarak yazdı çünkü metroda izmir istanbul yolu için iki istikamet var biri bursa üzeri bi çanakkale üzeri siz çanakkale üzeri izmire döndünüz bu seferde istanbul-çanakkale-izmir olarak harcırah aldınız gelirken yol uzadı o yüzden bursa üzerine göre daha fazla para kazandınız kazanç planını anladınız var sayıyorum

Çalışma Sistemi: Evden çıktınız tıngır mıngır termila gittiniz zaten siz eve gelmeden hemen orada size bir sonraki yolculuğunuzun tarih ve saati verildi verilen saatten bir saat önce amirlikte bulundunuz hareket saatiniz 13:00 perona giriş saati 12:30 şirketlere göre değişmekte bazıları aracı peronda karşılar bazılarıda otoparkta biner araçla beraber gelir perona velhasıl perona geldi araç, şoföre şöyle bir göz attık bununla 8 saat yol gidilirmi diye yada tanıdık bi kaptan şen şakrak biri iş sırası şöyle

1- İkram, kulaklık, hijyen malzemeleri ( kulak pedi, kadın pedi, uyku bandı vs) yastıklar temizmi tammı, araç temizmi vs kontrolleri
    O arada bagaj personeli bagajları yerleştirdi siz yolcuyu karşıladınız hoşgeldiniz meşgittiniz saat geldi ilk anons yapıldı ayakçılar arabayı saydı yolcu listesini size faturayı, fatura bedelini kaptana teslim etti ikinci anons geldi yola koyuldunuz

2- Karşılama anonslarını yaptıınız rezerveleri aldınız ilk ikramı patlattınız hemen kaptana çay kahve sonra hemençöpleri topladınız en önde yerinizi aldınız taktınız kemeraltı malı rayban ları elinizde telefon gidiyorsunuz nereuye kadar herhangi bir yolcu sizi çağırana kadar
    Rezerve demek binen yolcuların bilet kontrolünü yapıp nerede ineceklerini not etmektir çok önemli dikkat edilmesi gereken husustur izmirden istanbula gidiyorsunuz gece adam dediki susurlukta inecem tamam dediniz siz uyudunuz yolcu uyudu siz uyandınız bursada aklınıza geldi yolcu ile papaz oldunuz yolcu ters işim acele taksi ile gidecem dedi bindi gitti susurluk yazıhane verdi hesabı tuttu tutanağı verdi muhasebeye muhasebede sizden kesti 10 gün bedava çalıştınız

3- Kısa Keselim aydın abası olsun o gün araç şansınıza express sadece bir tane mola var sonra ver elini istanbul tesise girdiniz çöpleri attınız tesiste araç formunu doldurdunuz karnınızı doyurdunuz 5 dk kala anonsu yaptınız yolcuyu topladınız çıktınız yola bi ikram daha açtınız eskihisar feribota geldiniz bindiniz indiniz ilk anadolu yakası tesisine yaklaşık 30 dk nız var hemen bi varış ikramı yaptınız yine and. yakası yolcuları indi avr. yakası tesisine geldiniz indirdiniz termila gidiyorsunuz zaten 10 dk flan yol kaldı trafik yoksa o arada tv leri kapattırdınız kulaklıkları topladınız çöpleri kapa pislikleri aldınız perdeleri koltukları topladınız eliniz hızlı ise garaja kadar yaptınız hepsini garajta yolcu ile beraber indiniz çıktınız ist. host amirliğine seyehat raporunuzu yazdınız teslim ettniz dönüş saatini öğrendiniz 3 saatten fazla ise firmaların host dinlenme yerleri vardır hepsinde olmasada var askeri koğuş sistemli duş wc yatak ihtiyacınızı karşılayabileciğiniz.

4- Dönüş yoluna çıktınız giderken yaptığınız aynı şeyleri yine yaptınız izmire vardınız seyehat raporunu verdiniz bidahaki yolculuk saatini öğrendiniz diğer gün ise çıktınız geldiniz eve yattınız.

Bu meslekle yeni tanışacak arkadaşlara altın değerinde nasihatlar:
    .. Hostsunuz diye kendinizi ezik görmeyin araç amiri sizsiniz kaptanlar sizi çoçuk gördüğü için iplemeyecektir ama sorumlu sizsiniz seyehat raporunuzdaki kaptan ile ilgili yazı onu işinden edebilirde cezada aldırabilir.
    .. Rezerve işine çok dikkat edin yolcudan dayakda yiyebilirsiniz işinizden de olabilirsiniz 200 için taksi parası ödemek zorundada kalabilirsiniz
    .. Orada herkes sizin gibi yazlıkçı işçiler kimseye güvenmeyin para vermeyin paramda var demeyin
    .. Façanız düzgün diliniz varsa ayda 2 3 manita ayarlayabilir onlarca kız arkadaş edinebilirsiniz ortam gayet uygun alalende asılmayın başka koltukta babası abisi olabilir yada başka bi yolcunun şikayeti ile gittiğiniz yerde eşek yükü ile dayak yiyebilirsiniz aradaki ince farkı koruyun
    .. Hostlar araç temizlik işine karışmaz onun için başka personel vardır sizin işiniz tamamen yolcu ile ilgilenmektir
    .. Kaptanın ördek kovalamasına izin verirseniz o günkü uzun parliamentiniz yada marlboronuz çepte demektir
    .. Uyku problemim yok gibi şeyler üretmeyin illaki her insan gibi yorulup uyuya kalacaksınız her nekadar dinlenik olsanızda ön cam sizin uykunuzu getirecektir
    .. Her yolcuyu ayrı ayrı memnun etmek gibi düşünceniz olmasın başaramassınız firmanızın belirlediği kurallara uyun yeterli daha fazlası sadece sizi yorar kimseye yaranmaya çalışmayın
    .. Kaptanla ters düşerseniz kesinlikle uyumayın uyudunuğunuz an her türlü felakete hazırlıklı olun
    .. Türkiyeyi gezeceğinizi sanmayın gittiğiniz ilde en fazla 5 saat kalacaksınız istisna olmassa göreceğiniz yerler anca il girişleri ve yolları o kadar zaten bütün illeri gezeciğinizi sanmayın çalıştığınız bölge max 3 yada 4 şehire personel gönderiyodur her bölgenin çalıştığı şehirler farklıdır
    .. Muavinlik değil hostluk yapın hem daha temiz hem rahat çalışırsınız hostluğuda Pamukkale Kamilkoç gibi firmalarda yapın yolcusu biraz kaprislidir ama diğer firmalara göre daha kurumsallardır paraya çok ihtiyacınız varsa metroya gidin ama evi unutursunuz orası ayrı P.K yada K.K da iş bulamassanız metroya gidin kör topal bile olsanız bu sezonda işe alınırsınız
    .. BU İŞ GEÇİÇİ BİR İŞTİR KESİNLİKLE GELECEK BAĞLAMAYIN MESLEK DEĞİLDİR

Muavin ile host farklıdır dediğim gibi muavinlik sistemi kalktı yalnız yöresel firmalarda Lüx Karadeniz, Star Diyarbakır gibi firmalarda hala mevcut büyük firmalarda sadece metro ve ulusoyda var bunlarda şirket araçları değil şahıs araçlarıdır araca binersiniz araç nereye siz oraya gidersiniz büyük ihtimal sigortanız falan olmaz arabada yatar arabada kalkarsınız 15 günde bir eve gelir 2 3 gün kalır gidersiniz kaptan olmak istiyorsanız daha önceden ağır araç tecrübeniz yok ise muavinlik şart muavin ya aylık belli bir ücrete anlaşır yada host gibi sefer başı ücret alır araç terminalde olduğu sürece bagajları alır verir yolculuk bitiminde aracın içini dışını temizlemekle ilgilenir yolcu ile ilgilenmez

arkadaşlar elimden geldikçe detaylı anlatmaya çalıştım sıkılmayın diye kısa kesdim sövmeyin uzun oldu diye
    35 AL 8542 PAMUKKALE TRAVEGO

• KSKcarpediem kullanıcısına yanıt
    ellerinize ağzınıza sağlık verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim seneye bende yapmayı düşünüyordum host luğu....Peki bi soru daha soracağım eğer bu sorunun cevabını yazdıysanız ben kaçırdım özür dilerim şimdi bu işe nasıl başlıyacağım otogardaki yazanesine mi gidecem firmanın yoksa bunların büroları ofisleri falan mı var nasıl başlıcam bu işe ben burdaki yerel firmaların birinde yapmak istiyorum istanbul- mersin yapan bi firmada(mersinde yaşıyorum).....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Esmer33

ellerinize ağzınıza sağlık verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim seneye bende yapmayı düşünüyordum host luğu....Peki bi soru daha soracağım eğer bu sorunun cevabını yazdıysanız ben kaçırdım özür dilerim şimdi bu işe nasıl başlıyacağım otogardaki yazanesine mi gidecem firmanın yoksa bunların büroları ofisleri falan mı var nasıl başlıcam bu işe ben burdaki yerel firmaların birinde yapmak istiyorum istanbul- mersin yapan bi firmada(mersinde yaşıyorum).....

Valla kardeş her firmanın farklı yazıhanelerine sor yardımcı olurlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.